Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wimbledon, ziua 9, LIVE BLOG | Halep, Anisiomova, Nadal și Kyrgios, în acțiune la All England Club

Nicu Savin

Actualizat 04/07/2022 la 19:05 GMT+3

Wimbledon 2022 | Astăzi vor avea loc ultimele duleuri din faza optimilor de finală. Simona Halep - Paula Badosa pare cel mai tare meci al zilei. La masculin, Rafael Nadal și Nick Kyrgios sunt superstarurile de urmărit.

Nick Kyrgios lors de son 8e de finale contre Brandon Nakashima à Wimbledon 2022

Credit imagine: Getty Images

UPDATE | Taylor Fritz s-a calificat în premieră în sferturile de finală de la Wimbledon, după ce a trecut de australian Jason Kubler, ocupant al locului 99 ATP. Americanul s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1, 6-4, după două ore de joc, iar pentru un loc în semifinale se va duela cu învingătorul meciului Nadal - Van De Zandschulp.
UPDATE | Nick Kyrgios se califică în cele din urmă în sferturile de finală la Wimbledon, după victoria cu Brandon Nakashima, în 5 seturi, scor 4-6, 6-4, 7-6 (2), 3-6, 6-2, după un meci care a durat trei ore și 10 minute de joc. Acesta este al doilea sfert de finală al lui Nick la Wimbledon, după cel din 2014. Australianul se va duela în continuare la Londra cu chilianul Cristian Garin, care l-a învins mai devreme pe Alex De Minaur.
UPDATE | Din păcate, echipa formată din Raluca Olaru și Nadiya Kichenok a fost eliminată în faza optimilor de finală din proba de dublu, ele cedând în fața principalelor favorite, Mertens și Zheng, cu scorul de 4-6, 3-6, după un meci de o oră și 24 de minute de joc.
UPDATE | Cristian Garin produce surpriza la Wimbledon! Chilianul de pe locul 43 ATP se califică în premieră în sferturi la All England Club după ce-l elimină pe favoritul numărul 19, Alex De Minaur, revenind de la 0-2 la seturi și salvând două mingi de meci. Garin s-a impus cu scorul de 3-6, 5-7, 7-6 (3), 6-4, 7-5 (6), după 4 ore și 38 de minute de joc. Garin se va duela în continuare cu învingătorul meciului dintre Nakashima și Kyrgios.
UPDATE | Elena Rybakina, favorita numărul 17 de pe tabloul de simplu feminin, s-a calificat în premieră în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a trecut de croata Petra Martic (80 WTA) cu scorul de 7-5, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute de joc. Pentru un loc în semifinale, Rybakina se va duela în continuare cu învingătoarea meciului dintre Cornet și Tomljanovic.
Știre inițială
Ziua a 9-a de concurs de la Wimbledon propune ultiemele dueluri din optimile de finală. Astfel, la finalul zilei vom avea definitivate tablourile sferturilor. Poate cel mai atractiv meci al zilei este cel dintre Simona Halep și Paula Badosa. Cele două jucătoare nu au pierdut set până acum în turneu și duelul dintre ele se anunță unul spectaculos. Specialiștii o văd mare favorită pe româncă, argumentând cu experiența ei mult mai mare pe iarbă.
Simona Halep și Paula Badosa s-au mai întâlnit o singură dată, chiar în acest an, la Madrid. Românca i-a lăsat acolo doar patru game-uri, reușind să se impună cu 6-3, 6-1. Meciul dintre cele două jucătoare va fi al doilea pe terenul central, și va începe în jurul orei 17:30.
Alize Cornet - Ajla Tomljanovic, Elena Rybakina - Petra Martic și Amanda Anisimova - Harmony Tan sunt celelalte 3 meciuri de pe tabloul feminin.

Wimbledon 2022 | Nadal și Kyrgios, favoriți în duelurile cu Van de Zandshulp și Nakashima

Primul meci al zilei pe arena centrală va fi cel dintre Nick Kyrgios și Brandon Nakashima. Australianul vine după thriller-ul contra lui Tsitsipas, un meci în care tensiunea a atins cote imense. În afară de elen, Kyrgios i-a mai învins până acum pe Paul Jubb și Filip Krajinovic, jocul său crescând de la o partidă la alta.
De partea cealaltă, Nakashima a suprins în turul doi prin victoria clară în fața lui Denis Shapovalov. În meciul precedent, americanul de 20 de ani a trecut în 3 seturi de Galan Riveros și se anunță un oponent puternic pentru Kyrgios. Vorbim despre doi jucători cu servicii puternice, astfel că am putea asista la un meci echilibrat, mai ales că va fi prima întâlnire directă dintre combatanți. Câștigătorul acestui meci va juca pentru un loc în semifinale cu Alex de Minaur sau Christian Garin. Așadar, sunt șanse mari să avem parte de un duel 100% australian în sferturile de finală.
După meciul dintre Kyrgios și Nakashima pe arena centrală va avea loc meciul dintre Halep și Badosa, iar ziua va fi închisă de duelul dintre Rafa Nadal și Botic Van de Zandschulp. Ibericul s-a impus clar acum o lună și jumătate în 16-mile de la Roland Garros, dar acel rezultat nu este neapărat relevant. Olandezul joacă mult mai bine pe iarbă, în timp ce jocul lui Rafa pe această suprafață nu a excelat în primele 3 meciuri (a pierdut set și cu Cerundolo, în primul tur, și cu Berankis, în turul doi).
Totuși, Nadal pleacă favorit cert, în special grație experienței la un asemenea nivel. Van de Zandschulp se află în premieră în optimile unul Grand Slam și rămâne de văzut dacă va rezista presiunii. Conaționalul său, Tim Van Rijthoven, nu a făcut-o decât parțial în meciul de aseară cu Novak Djokovic, semn că cei doi olandezi minune din circuit au anumite limite.
Câștigătorul dintre Nadal și Van de Zandschulp va juca în sferturi cu învingătorul disputei Taylor Fritz - Jason Kubler. Americanul pleacă cu prima șansă, însă surprinzătorul australian venit din calificări nu poate fi scos din calcule.
Cele mai importante meciuri ale zilei vor fi transmise în direct pe canalele Eurosport, iar pe Eurosport Player pot fi văzute absolut toate partidele de la All England Club, inclusiv cele de dublu și dublu mixt.
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 4 iulie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo