Elena Rybakina a făcut turneul vieții la Wimbledon, încoronându-se campioană după finala câștigată în 3 seturi cu Ons Jabeur. Evident, pentru o jucătoare de 23 de ani un asemenea succes este greu de gestionat, iar emoțiile au fost la nivel maxim după meci.
La conferința de presă, sportiva din Kazakhstan a primit mai multe întrebări incomode, în special legate de originile ei rusești. Dacă la acele întrebări a rezistat, Rybakina a fost copleșită total în momentul în care jurnaliștii au adus în discuție subiectul legat de părinții săi, care nu i-au putut fi alături la succesul istoric pentru că nu au primit la timp viza de intrare în Marea Britanie.

Rybakina:" Am fost foarte emoționată la conferința de presă gândindu-mă la părinții mei"

Wimbledon
Nadal îi creează și acum coșmaruri lui Fritz, după ce l-a învins la Wimbledon! Ce a spus americanul
26/07/2022 LA 17:40
Sportiva a plâns câteva zeci de secunde și cu greu și-a putut continua discursul. Vorbind la rece despre acel episod, campioana de la Wimbledon a admis că întrebarea legată de părinți a emoționat-o profund, deoarece i-au venit în minte toate eforturile pe care aceștia le-au făcut ca ea să poată deveni o jucătoare de tenis profesionistă.
"Am fost foarte emoționată la conferința de presă gândindu-mă la părinții mei. E greu să țin acele lucruri înăuntru, e mai bine să arunci o rachetă pe teren decât să plângi la conferința de presă (râde). Dar da, părinții mei și-au sacrificat mult din viața lor pentru a mă susține. Deși nu știam dacă voi deveni tenismen profesionist, ei au crezut mereu în mine, m-au susținut pentru că au văzut că mă distrez, că îmi face plăcere să mă antrenez după școală. Este uimitor că acest basm s-a întâmplat în cele din urmă", a spus Rybakina într-un interviu acordat site-ului WTA.
Elena Rybakina s-a născut la Moscova și până în 2018 a reprezentat Rusia. Ulterior, a decis să reprezinte Kazakhstanul, pentru că această țară cu resurse uriașe s-a angajat să-i ofere o susținere mai mare în cea mai importantă perioadă a carierei, aceea în care făcea trecerea de la juniori la seniori.
Victoria ei de la Wimbledon a fost un motiv de mândrie pentru ruși, care susțin că școala de tenis din Rusia a creat o astfel de campioană, dar sportiva a insistat că îi este recunoscătoare țării sale de adopție. De altfel, Rybakina a decis să doneze o parte din banii câștigați la Wimbledon pentru dezvoltarea tenisului din Kazakhstan, semn că nu mai are niciun sentiment pentru Rusia, cel puțin din punct de vedere al tenisului.
Wimbledon
Kyrgios i-a cerut lui Djokovic cina promisă, după finala Wimbledon! Răspunsul fabulos al sârbului
12/07/2022 LA 18:17
Wimbledon
Wimbledon 2022 | Top 5 lovituri din finala masculină, dintre Novak Djokovic și Nick Kyrgios
11/07/2022 LA 05:52