Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rybakina a explicat de ce a plâns ca un copil la conferința de presă de după finala Wimbledon

Nicu Savin

Publicat 12/07/2022 la 21:57 GMT+3

Elena Rybakina a fost protagonista unui moment inedit la conferința de presă de după finala câștigată la Wimbledon, plângând în hohote câteva zeci de secunde. Vorbind la rece despre acel episod, campioana de la All England Club a spus că s-a emoționat puternic atunci când a fost întrebată despre părinții săi și că s-a gândit instant la toate eforturile pe care aceștia le-au făcut pentru ea.

Așa a câștigat Elena Rybakina trofeul de la Wimbledon, în finala cu Ons Jabeur

Elena Rybakina a făcut turneul vieții la Wimbledon, încoronându-se campioană după finala câștigată în 3 seturi cu Ons Jabeur. Evident, pentru o jucătoare de 23 de ani un asemenea succes este greu de gestionat, iar emoțiile au fost la nivel maxim după meci.
La conferința de presă, sportiva din Kazakhstan a primit mai multe întrebări incomode, în special legate de originile ei rusești. Dacă la acele întrebări a rezistat, Rybakina a fost copleșită total în momentul în care jurnaliștii au adus în discuție subiectul legat de părinții săi, care nu i-au putut fi alături la succesul istoric pentru că nu au primit la timp viza de intrare în Marea Britanie.

Rybakina:" Am fost foarte emoționată la conferința de presă gândindu-mă la părinții mei"

Sportiva a plâns câteva zeci de secunde și cu greu și-a putut continua discursul. Vorbind la rece despre acel episod, campioana de la Wimbledon a admis că întrebarea legată de părinți a emoționat-o profund, deoarece i-au venit în minte toate eforturile pe care aceștia le-au făcut ca ea să poată deveni o jucătoare de tenis profesionistă.
"Am fost foarte emoționată la conferința de presă gândindu-mă la părinții mei. E greu să țin acele lucruri înăuntru, e mai bine să arunci o rachetă pe teren decât să plângi la conferința de presă (râde). Dar da, părinții mei și-au sacrificat mult din viața lor pentru a mă susține. Deși nu știam dacă voi deveni tenismen profesionist, ei au crezut mereu în mine, m-au susținut pentru că au văzut că mă distrez, că îmi face plăcere să mă antrenez după școală. Este uimitor că acest basm s-a întâmplat în cele din urmă", a spus Rybakina într-un interviu acordat site-ului WTA.
Elena Rybakina s-a născut la Moscova și până în 2018 a reprezentat Rusia. Ulterior, a decis să reprezinte Kazakhstanul, pentru că această țară cu resurse uriașe s-a angajat să-i ofere o susținere mai mare în cea mai importantă perioadă a carierei, aceea în care făcea trecerea de la juniori la seniori.
Victoria ei de la Wimbledon a fost un motiv de mândrie pentru ruși, care susțin că școala de tenis din Rusia a creat o astfel de campioană, dar sportiva a insistat că îi este recunoscătoare țării sale de adopție. De altfel, Rybakina a decis să doneze o parte din banii câștigați la Wimbledon pentru dezvoltarea tenisului din Kazakhstan, semn că nu mai are niciun sentiment pentru Rusia, cel puțin din punct de vedere al tenisului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo