Max Verstappen a susținut astăzi conferința de presă premergătoare Marelui Premiu de la Abu Dhabi, ultima cursă a sezonului din Formula 1, care va decide campionul mondial.
Olandezul a avut un discurs vehement, acuzând că nu este tratat de pe picior de egalitate cu ceilalți piloți. Pilotul Red Bull a declarat că penalizările primite la cursa precedentă, în Arabia Saudită, au fost exagerate și a menționat că în cazul altor abateri de genul pentru care a fost el taxat s-a trecut cu vederea, făcând aici referire clară la Lewis Hamilton.
"E clar că lucrurile nu se aplică în mod egal pentru toată lumea. Lucrurile pe care le-am făcut pentru a mă apăra, au făcut-o și alți doi piloți și nici măcar nu au primit un avertisment sau o penalizare. Așa că nu înțeleg ce se întâmplă. Din punctul meu de vedere sunt tratat diferit și asta este nedrept. În mod clar, alți șoferi pot scăpa, iar eu nu pot. Cred că asta e. este o mica problema.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Max Verstappen a dezvăluit ce l-ar determina să plece din Formula 1. Avertisment pentru Red Bull
22/12/2021 LA 10:45
Ca să fiu sincer, tot ce eu cer este să fiu pus pe picior de egalitatecu toată lumea și e clar că nu este cazul în acest moment. Dar, așa cum am spus, nu simt că am greșit și este clar că dacă și alții o fac și nu sunt penalizați, nu văd de ce ar trebui să-mi schimb stilul de pilotaj. Cred că toată lumea ar trebui să poată pilota în același mod.
Alți oameni au făcut exact același lucru și nu au fost sancționați, pentru că amândoi eram în afara drumului (n.r. referire la Hamilton). Am fost în afara liniei albe la Virajul 1 și da, au considerat cumva că a fost vina mea, lucru cu care nu sunt de acord.", a spus Verstappen, citat de Marca.
Vorbind despre cursa de duminică, olandezul a menționat că va încerca doar să câștige și i-a oferit o replică directorului cursei de la Abu Dhabi, care îl avertizase indirect că ar putea fi depunctat dacă va încălca în mod flagrant regulamentul, în special dacă va provoca un accident care să-l scoată din cursă pe Hamilton.
"Nu știu ce se va întâmpla. Pe parcursul anului s-au întâmplat lucruri controversate. Trebuie să ne concentrăm pe lucrurile pozitive și la ceea ce se va întâmpla pe pistă. Cu siguranță amândoi vrem să câștigăm pe pistă. Cunosc regulamentele, nu trebuie să mi se amintească de ele. Mă gândesc doar să-mi fac treaba.", a adăugat Verstappen.
Citește și:

Max Verstappen, dezavantajat de noua confirgurație a circuitului Yas Marina

Marea bătălie pentru titlul mondial se va da la Abu Dhabi, pe circuitul Yas Marina, unul pe care Verstappen a excelat anul trecut, dar care pare să-i fie favorabil lui Hamilton în acest an.
Specialiștii în Fromula 1 de la celebrul cotidian spaniol Marca au făcut deja o recunoaștere a traseului și consideră că modificările pe care acesta le-a suferit pentru ediția din acest an îl avantajează clar pe Hamilton. Până acum erau mai multe puncte în care mașinile Red Bull aveau un plus, existând multe zone lente, pline de șicane.
Organizatorii au transformat circuitul Yas Marina într-unul mai rapid, în special în primul sector, eliminând o șicană care-i obliga pe piloți sî încetinească foarte mult. Acum, cele două linii drepte sunt legate de o curbă abordabilă la o viteză mai mare (șicana actuală are doar 120 de grade și este mult mai largă, în timp ce vechea șicană avea 200 de grade și era foatrte îngustă), ceea ce avantajează clar monopostul Mercedes.
După noua configurație, mașina cu motorul mai puternic ar trebui să facă diferența pe linia dreaptă de un kilometru. Faptul că mașina lui Hamilton este mai rapidă este un lucru cert în finalul sezonului, britanicul "zburând" în ultimele 3 curse, după ce a efectuat shimbări la motor înaintea Marelui Premiu al Braziliei. Cei de la Red Bull bănuiesc că adversarii au încălcat regulamentul, dar acest lucru nu a putut fi deocamdată demonstrat, astfel că Verstappen va trebuie să lupte în aceleași condiții și la Abu Dhabi.
Marele Premiu al Abu Dhabi
Nicholas Latifi a primit amenințări cu moartea după ce "l-a privat" de titlul mondial pe Hamilton
21/12/2021 LA 20:11
Marele Premiu al Abu Dhabi
Lewis Hamilton ar putea fi pedepsit! Președintele FIA: "Nu există iertare pentru asta"
18/12/2021 LA 12:39