Mirel Rădoi a anunțat la finalul partidei cu Armenia că va pleca de la echipa națională la finalul acestei campanii de calificare, indiferent de poziția pe care va termina România în Grupa J, spunând că nu își va prelungi contractul cu Federația Română de Fotbal, contract ce expiră în luna noiembrie.
În urma acestor declarații, oficialii de la FRF caută un nou selecționer. Aurel Țicleanu a oferit un interviu pentru gsp.ro în care a dezvăluit mai multe opțiuni pentru postul de selecționer al României.
"Mircea Lucescu a declarat public că "pe mine nu mă mai interesează echipa națională". În schimb, Boloni și Olăroiu pot fi accesați atâta timp cât sunt liberi de contract. Dacă sunt însă sub angajamente, e imposibil ca ei să plece de la 3 milioane de euro și să vină la 300.000 de euro. Nimeni nu face asta", a spus Țicleanu.
Cupa Mondială FIFA
Luis Enrique, mulțumit cu remiza dintre Spania & Germania la Cupa Mondială: "Vom fi primii în grupă"
IERI LA 21:51
https://i.eurosport.com/2021/02/16/2995982.jpg
De asemenea, Țicleanu a făcut lumină în cazul lui Ladislau Boloni, spunând că nu se pune problema ca acesta să nu fie plăcut în cadrul federației, din cauza criticilor pe care le-a făcut:
"Nu e adevărat. Loți se bucură de aprecierea oamenilor de fotbal din România. Și în cadrul Comisiei Tehnice există puncte de vedere diferite, care îl ajută pe Mihai Stoichiță să aibă un tablou cât mai aproape de adevăr. Președintele FRF semnează în baza analizei Comisiei Tehnice", a completat acesta.
https://i.eurosport.com/2021/10/12/3235747.png

Mirel Rădoi rămâne o opțiune pentru FRF

Chiar dacă Rădoi a anunțat la finalul partidei cu Armenia că va părăsi echipa națională după ce îi va expira contractul, Aurel Țicleanu crede că nu este cazul ca o prelungire a contractului cu actualul selecționer să fie scoasă din calcul. Fostul internațional este de părere că reacția lui Rădoi vine în urma criticilor la adresa lui.
"Mirel a spus un lucru adevărat, că i se termină contractul în noiembrie. Să nu punem însă căruța înaintea cailor. Trebuie să batem mai întâi Islanda, apoi Liechtenstein, să terminăm pe locul 2. Abia după aceea se poate trece la un nivel superior, negocierea prelungirii contractului pentru baraj, apoi, să dea Domnul, și pentru turneul final. În concluzie, Rădoi rămâne prima opțiune pentru FRF, nu cred că va veni nimeni la masă pusă.
Mirel e om serios și el își dorește calificarea, nu poate lăsa lucrurile la jumătatea drumului. A acumulat frustrare după ce a fost criticat în presă pentru înfrângerea din Armenia. Noi, ce din cadrul Federației, l-am susținut când alții îi cereau demisia. În urmă cu cinci luni nu mai visam la baraj, iar acum se prefigurează acest obiectiv", a mai spus Aurel Țicleanu.
https://i.eurosport.com/2020/12/27/2961888.jpg
Pe lista federației se află și Adrian Mutu, fostul selecționer al reprezentativei de tineret și fostul antrenor al celor de la FC U Craiova 1948: "Mutu a confirmat la naționala U21, unde a reușit o performanță deosebită la EURO 2021, două rezultate de egalitate cu Germania și cu Țările de Jos, echipe din alt eșalon. Avem și alți antrenori tineri valoroși, precum Daniel Pancu, Florin Bratu, Bogdan Lobonț", a mai declarat Aurel Țicleanu pentru gsp.ro.
România se află în acest moment pe locul 2 în Grupa J, cu 13 puncte. În luna noiembrie, naționala va desfășura ultimele două partide ale grupei, acasă cu Islanda și în deplasare cu Liechtenstein.
Clasamentul Grupei J
  • 1.Germania - 21 de puncte
  • 2.România - 13 puncte
  • 3.Macedonia de Nord - 12 puncte
  • 4.Armenia - 12 puncte
  • 5.Islanda - 8 puncte
  • 6.Liechtenstein - 1 punct
https://i.eurosport.com/2021/10/11/3235340.jpg
Cupa Mondială FIFA
"Suntem încă în viață"! Reacțiile din tabăra Germaniei, după remiza contra Spaniei de la Mondial
IERI LA 21:46
Cupa Mondială FIFA
Spania - Germania 1-1 | Nemții au scos un egal pe final și au în continuare șanse la calificare
IERI LA 20:54