Raportul forului fotbalistic mondial indică o diminuare a cuantumului total al comisioanelor pentru al doilea an consecutiv, ca urmare a impactului pandemiei de coronavirus, dar s-a înregistrat totuşi o uşoară creştere de 0,7% faţă de 2019.
Cluburile europene au acoperit 95,8% din totalul costurilor cu ''taxe de servicii intermediare'', Anglia ocupând primul loc (133,3 milioane de euro), urmată de Germania (84,3), Italia (73,5), Spania (34,8), Franţa (30,3) şi Portugalia (29,3). Aceste ţări au contribuit cu 77% din totalul comisioanelor plătite de cluburi în 2020.
Organismul de conducere al fotbalului mondial încearcă să modifice reglementările pentru agenţii de fotbal şi să limiteze aceste taxe de servicii de intermediere.
Fotbal
Leeds United s-a îndepărtat de zona fierbinte în Premier League cu un succes uriaș la West Ham
ACUM 3 ORE
A treia versiune a modificărilor de regulament a fost distribuită şi este disponibilă pentru consultare, incluzând un examen şi o schemă de licenţă, alături de o plafonare a plăţilor care ar trebui să treacă prin Sistemul camerei de compensare a FIFA.
Taxele agenţilor ar urma să fie limitate la 10% din toate sumele de transferuri, şi la 3% din salariul unui jucător pentru serviciile oferite de un agent. Propunerile au fost criticate de o serie de agenţi de renume, dar urmează să fie supuse Consiliului de conducere al FIFA pentru aprobare în prima jumătate a anului 2022.
Sursa: Agerpes
Citește și:

Mino Raiola percepe o sumă uriașă pentru a intermedia transferul lui Haaland

Erling Haaland ar fi putut fi protagonistul unuia dintre cele mai importante transferuri în 2021, când pe urmele sale au fost, printre altele, Real Madrid, Barcelona, Chelsea, Manchester City și Bayern Munchen. Plecarea lui de la Borussia Dortmund nu s-a realizat, însă, cel mai probabil norvegianul urmând a fi vândut anul viitor, când intră în vigoare o clauză contractuală care le-ar permite cluburilor să plătească mai puțin pentru semnătura lui.
Unul dintre motivele pentru care Haaland nu s-a despărțit de nemți în această vară este legat de sumele uriașe de bani pe care le pretinde agentul său, Mino Raiola. Potrivit celor de la Bild, impresarul cere ca fotbalistul de 21 de ani să câștige un salariu de peste 49 de milioane de euro pe an, adică aproximativ 960.000 de euro pe săptămână.
În plus, Mino Raiola vrea să încaseze de pe urma transferului o taxă în valoare de aproape 40 de milioane de euro. Conform jurnaliștilor din Germania, Haaland nu a plecat de la Dortmund în acest an din cauza acestor sume, care i-au determinat pe cei de la Bayern să se retragă, fotbalistul nemaifiind o opțiune pentru campionii din Bundesliga.
Cu câteva zile în urmă, Mino Raiola s-a întâlnit cu Joan Laporta, președintele Barcelonei, cei doi discutând despre posibilitatea ca mai mulți jucători reprezentați de italian să ajungă pe Camp Nou în viitorul apropiat. Cu siguranță, punctul de interes maxim al discuției a fost Haaland. Presa iberică a scris, însă, că norvegianul pune o condiție clară pentru a lua în calcul o mutare la clubul catalan, aceea ca gruparea blaugrana să joace în Champions Leagu în sezonul viitor.
Spanish Supercopa
Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei, după finala cu Athletic Bilbao. Courtois, paradă uriașă
ACUM 4 ORE
Fotbal
Premier League | Gol fantastic reușit de Ward-Prowse în Wolves - Southampton 3-1
ACUM 6 ORE