Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lewandowski, țintă în mercato pentru ultima sa "victimă"! De ce ar vrea Barcelona să scape de el la vară

Bianca Dumitru

Publicat 20/03/2024 la 11:06 GMT+2

Robert Lewandowski este unul dintre cei mai în formă jucători de la Barcelona în acest moment. Polonezul mai are contract cu catalanii până în vara anului 2026, dar clubul și-ar putea dori să renunțe la el la finalul acestui sezon. Atacantul este dorit de Atletico Madrid, astfel că ar putea continua în Spania.

Lewandowski w tradycyjny sposób świętuje strzelanie goli

Credit imagine: Getty Images

Robert Lewandowski este într-o formă foarte bună în acest sezon, în care a reușit 13 goluri pentru Barcelona în La Liga, fiind golgheterul catalanilor și la doar 3 reușite de liderul clasamentului celor mai buni marcatori din campionat, Jude Bellingham.
Atacantul de 35 de ani a mai înscris de alte 7 ori și în celelalte competiții în care a jucat echipa blaugrana (Cupa Regelui, Supercupa Spaniei și Champions League) și a dat și nouă pase decisive, demonstrând că este un jucător foarte important din lotul lui Xavi.
Polonezul mai are contract cu Barcelona până în 2026 și nu se gândește să plece nicăieri, dar conform presei din Spania, șefii de pe Camp Nou ar lua în considerare să se despartă de el în vara acestui an, din cauza problemelor financiare ale clubului.
Jurnalistul Ruben Uria, citat de Sport.es, a anunțat aseară pe rețelele de socializare că, dacă oficialii Barcelonei ar decide să asculte ofertele venite pe numele lui Lewandowski, unul dintre cluburile care și-ar manifesta interesul pentru transferul polonezului ar fi chiar ultima sa victimă, Atletico Madrid.
Fostul atacant al celor de la Borussia Dortmund și Bayern Munchen a reușit un gol și două assist-uri în weekend, pe Metropolitano, iar evoluția sa le-a fost pe plac celor de la Atleti, care ar putea încerca să-și ia un număr 9 de top în vara acestui an, având nevoie de un atacant care să-i ajute să se lupte pentru cele mai tari trofee.
Citește și:

Lewandowski n-ar fi primul care merge de la Barcelona la Atletico

Robert Lewandowski a spus recent că nu-și dorește să plece de la Barcelona. Polonezul a declarat în urmă cu circa o lună că se simte bine la echipă, dar și în oraș, unde familia lui este fericită.
"Eu rămân la Barcelona. Mă simt foarte bine în oraș, familia mea la fel, suntem foarte mulțumiți și fericiți", a declarat Lewandowski în presa poloneză.
Cu toate astea, dacă atacantul va ajunge să se transfere la Atletico Madrid, el va fi al treilea nume uriaș care va face pasul de la Barcelona pe Metropolitano. Primul a fost David Villa, care a semnat cu madrilenii în 2013, câștigând titlul de campion al Spaniei în singurul său sezon în tricoul rojiblanco.
Apoi, în 2020, după 6 ani petrecuți pe Camp Nou, la Madrid a ajuns Luis Suarez, care a stat două sezoane sub comanda lui Diego Simeone. Și uruguayanul a cucerit un titlu în prima sa stagiune ca jucător al lui Atleti.
Pe lista jucătorilor care au mai evoluat de-a lungul timpului la ambele echipe se mai află Antoine Griezmann, Sergio Aguero, Memphis Depay, Joao Felix și Sergi Barjuan.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo