Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Minunea din Moldova continuă! Debutanta Sheriff Tiraspol a câștigat primul meci din grupele UCL având statistici absurde

Irina Aldea

Publicat 15/09/2021 la 22:57 GMT+3

A doua seară cu meciuri din UEFA Champions League a debutat cu o surpriză, Sheriff Tiraspol impunându-se la primul său meci în această competiție în fața ucrainenilor de la Șahtior Donețk.

Sheriff Tiraspol

Credit imagine: Getty Images

Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, debutantă în grupele UEFA Champions League la fotbal, a câştigat surprinzător în prima etapă a sezonului în faţa vicecampioanei Ucrainei, Şahtior Doneţk, cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe teren propriu.
Sheriff s-a impus prin golurile marcate de malianul Adama M. Traore (16) şi guineeanul Momo Yansane (62). Meciul a avut loc în grupa D, din care mai fac parte Real Madrid și Inter Milano. Aceasta a fost o premieră pentru Moldova, care nu a mai avut până acum nicio echipă în grupele UEFA Champions League.

Sheriff Tiraspol, o minune pentru fotbalul din Moldova

Totuși, e important de menționat faptul că Sheriff Tiraspol nu a avut niciun moldovean în primul 11 trimis în teren de antrenorul ucrainean Vernydub. Boban Nikolov, fost jucător la FC Viitorul, transferat de curând la trupa din Moldova, a intrat pe teren în minutul 85 în locul lui Castaneda.
Totuși, cei de la Șahtior Donețk au motive serioase să-și reproșeze abordarea pe faza ofensivă. Ucrainenii lui De Zerbi au avut pe durata meciului o posesie de 68% și 21 de ocazii de gol, față de doar 12 ale adversarilor. Totuși, din cele 4 șuturi de poartă avute de fiecare echipă, doar gazdele au covertit 2 dintre acestea.
Șahtior a trecut de mai multe ori pe lângă gol, însă portarul Athanasiadis a produs câteva miracole în poarta lui Sheriff Tiraspol, având patru intervenții salvatoare la șuturile trimise cu putere de adversari. Și la capitolul pase reușite s-a produs un dezechilibru incredibil între cele două echipe. Șahtior Donețk a completat 607 pase, pe când gazdele doar 160.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo