Sheriff Tiraspol, campioana Republicii Moldova, debutantă în grupele UEFA Champions League la fotbal, a câştigat surprinzător în prima etapă a sezonului în faţa vicecampioanei Ucrainei, Şahtior Doneţk, cu scorul de 2-0, miercuri seara, pe teren propriu.
Sheriff s-a impus prin golurile marcate de malianul Adama M. Traore (16) şi guineeanul Momo Yansane (62). Meciul a avut loc în grupa D, din care mai fac parte Real Madrid și Inter Milano. Aceasta a fost o premieră pentru Moldova, care nu a mai avut până acum nicio echipă în grupele UEFA Champions League.
Liga Campionilor UEFA
Haaland își învinge fosta echipă! Chelsea, fără victorie după două etape în UCL! Rezultatele serii
14/09/2022 LA 13:16

Sheriff Tiraspol, o minune pentru fotbalul din Moldova

Totuși, e important de menționat faptul că Sheriff Tiraspol nu a avut niciun moldovean în primul 11 trimis în teren de antrenorul ucrainean Vernydub. Boban Nikolov, fost jucător la FC Viitorul, transferat de curând la trupa din Moldova, a intrat pe teren în minutul 85 în locul lui Castaneda.
Totuși, cei de la Șahtior Donețk au motive serioase să-și reproșeze abordarea pe faza ofensivă. Ucrainenii lui De Zerbi au avut pe durata meciului o posesie de 68% și 21 de ocazii de gol, față de doar 12 ale adversarilor. Totuși, din cele 4 șuturi de poartă avute de fiecare echipă, doar gazdele au covertit 2 dintre acestea.
Șahtior a trecut de mai multe ori pe lângă gol, însă portarul Athanasiadis a produs câteva miracole în poarta lui Sheriff Tiraspol, având patru intervenții salvatoare la șuturile trimise cu putere de adversari. Și la capitolul pase reușite s-a produs un dezechilibru incredibil între cele două echipe. Șahtior Donețk a completat 607 pase, pe când gazdele doar 160.
Ukrainian Premier League
Momente emoționante la startul campionatului Ucrainei: "Pentru 90 de minute am uitat de război"
24/08/2022 LA 11:33
Ukrainian Premier League
Campionatul de fotbal din Ucraina a fost încheiat! "Niciun titlu nu va fi atribuit!" Anunțul oficial
27/04/2022 LA 09:55