Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona a găsit înlocuitorul ideal pentru Rakitic și Vidal: "A acceptat un contract pe 3 ani"

Cosmin Cioboata

Publicat 02/09/2020 la 10:58 GMT+3

Georginio Wijnaldum are șanse tot mai mari să devină jucătorul Barcelonei. Mijlocașul lui Liverpool le-ar fi transmis oficialilor catalani că este dispus să semneze un contract pe 3 ani, potrivit publicației Sport.es.

Ivan Rakitic și Arturo Vidal

Credit imagine: Getty Images

Contractul lui Wijnaldum expiră în mai puțin de un an, iar olandezul nu va semna prelungirea. Wijnaldum și Koeman au colaborat la naționala Olandei în ultimii doi ani, iar un eventual transfer al mijlocașului pe Camp Nou a fost adus în discuție încă din urmă cu două săptămâni, de publicația AD..
Negocierile dintre reprezentanții lui Wijnaldum și board-ul Barcelonei au avansat, iar Sport.es a anunțat astăzi că mijlocașul a acceptat un contract pe 3 ani alături de formația blaugrana.
Ronald Koeman a anunțat recent că mai mulți jucători nu vor intra în planurile sale pentru sezonul următor, printre care se numără mijlocașii Ivan Rakitic și Arturo Vidal. Între timp, Rakitic a revenit la Sevilla, în timp ce discuțiile dintre Vidal și Inter au avansat considerabil.

Wijnaldum, mijlocașul lui Liverpool, aproape de transferul la Barcelona

Tehnicianul Barcei s-a mișcat repede și le-a găsit un înlocuitor ideal celor doi jucători trecuți deja de 30 de ani. Wijnaldum este un jucător pe placul lui Koeman, care poate acoperi excelent centrul terenului și realizează foarte bine ambele faze.
În continuare, Barcelona trebuie să se înțeleagă cu Liverpool din perspectiva sumei de transfer. Catalanii ar fi dispuși să ofere 15 milioane de euro, aceeași sumă pe care Newcastle le-a plătit-o celor de la PSV, în 2015, cu un an înainte să ajungă pe Anfield, în schimbul a 27,5 milioane de euro.
Wijnaldum n-a semnat prelungirea contractului cu Liverpool, iar acum "cormoranii" caută să obțină o sumă de transfer potrivită, ținând cont că mijlocașul ar putea să plece liber de contract anul viitor. La rândul său, campioana din Premier League i-a găsit deja înlocuitor olandezului, urmând să-l cumpere, cel mai probabil, pe Thiago Alcantara, mijlocașul lui Bayern Munchen.

Wijnaldum a cucerit 4 trofee alături de Liverpool

Adus la Liverpool de la Newcastle în 2016, Wijnaldum s-a dezvoltat enorm la formația de pe Anfield. Jurgen Klopp i-a oferit multe șanse, iar internaționalul olandez a profitat din plin de ele. În 186 de apariții, Wijnaldum a marcat 19 goluri și a oferit 16 pase decisive, devenind o piesă de bază în linia mediană a lui Liverpool. El a pus umărul la cucerirea a 4 trofee: titlul în Premier League, trofeul UEFA Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor.
În prezent, Georginio Wijnaldum este cotat la 40 de milioane de euro, de site-ul de specialitate transfermarkt.com.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo