Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Laporta s-a pus pe treabă la Barcelona! A dat directive pentru prelungirea contractelor a 5 jucători

Nicu Savin

Actualizat 09/03/2021 la 09:35 GMT+2

Joan Laporta a devenint președintele Barcelonei după alegerile de duminică și deja și-a intrat în rol. În cadrul primei întâlniri a Consiliu de Administrație, noul președinte a dat directive clare privind prelungirea contractelor a 5 fotbaliști care ar putea reprezenta viitorul clubului.

FC Barcelona

Credit imagine: Eurosport

Joan Laporta nu a avut prea mult timp la dispoziție pentru a sărbători câștigarea alegerilor prezidențiale de la Barcelona, deoarece la clubul catalan sunt multe probleme urgente de rezolvat. Laporta a vizitat deja echipa și a încurajat-o în perspectiva meciului de mâine cu PSG, dar și-a intrat deja în rol și în birouri.
Evident, prelungirea contractului lui Messi este primul obiectiv al noii conduceri de pe Camp Nou, dar oficialii sunt foarte preocupați și de situația jucătorilor care ar putea reprezenta viitorul echipei. Conforma Marca.com, în cadrul primei ședințe a noului Consiliu de Administrație s-a hotărât să se înceapă demersurile pentru prelungirea contractelor a 5 jucători tineri din lotul echipei "blaugrana".

Cinci tineri crescuți de Barcelona ale căror contracte trebuiesc prelungite urgent

Primul jucător de pe această listă este Oscar Mingueza. Fundașul crescut în La Masia mai are contract doar până la finele acestui sezon, însă clubul are posibilitatea să prelungească automat înțelegerea pentru încă 2 ani. Chiar dacă a jucat puțin în această stagiune, Mingueza este considerat un fotbalist de mare perspectivă și Barcelona vrea să-l păstreze, deși l-ar putea împrumuta în sezonul viitor pentru a căpăta experiență.
Ilaix Moriba (18 ani) este într-o situație asemănătoare. Mijlocașul central născut în Guineea are contract până în vara lui 2022, dar catalanii vor să-i prelungească încă de pe acum înțelegerea. Moriba tocmai a marcat primul gol pentrru echipa mare a Barcelonei și a demonstrat că păoate fi de folos pe viitor. Negocierile nu vor fi ușoare, deoarece Moriba este reprezentat de Jonathan Barnett, impresarul lui Gareth Bale, recunoscut pentru duritatea cu care negociază contractele fotbaliștilor săi. Presa iberică notează că agentul a încasat deja 2,5 milioane de € la prima semnătură a lui Moriba cu Barcelona (2019), dar se presupune că atât el, cât și jucătorul vor avea pretenții mai mari de această dată.
Riqui Puig celebra su gol en el Elche-Barcelona de LaLiga
Un alt caz asemănător este cel al lui Riqui Puig. Crescut de asemenea în academia Barcelonei, mijlocașul de 21 de ani tocmai și-a prelungit contractul până în 2023, dar acesta nu are tocmai cea mai bună relație cu Ronald Koeman. De altfel, acesta ar fi sperat ca Victor Font să câștige alegerile pentru funcția de președinte și Xavi să vină pe banca Barcelonei, dar în situația dată viitorul său este incert.
Inaki Pena, goalkeeper-ul de 22 de ani de la echipa secundă, încă nu a debutat pentru formația lui Koeman și ar putea fi tentat să plece într-un loc unde ar putea juca. Contractul său expiră în vara anului 2023 și Barcelona ar vrea să prelungească acordul, Pena fiind foarte bine văzut în cadrul clubului, chiar dacă momentan nu se pune problema să-i ia locul lui Ter Stegen.
În fine, Alex Collado este un alt jucător crescut de Barca a cărui situație trebuie rezolvată urgent. Atacantul de 21 de ani este căpitanul echipei secunde și a avut un sezon foarte bun, până la o accidentare care l-a scos o perioadă din circuit. Acum s-a recuperat, dar încă nu a jucat din nou. Totuși, Collado va primi o ofertă de prelungire a contractului scadent în vara acestui an.
Așadar, Barcelona are în curte mulți fotbaliști de perpectivă pe care va încerca să-i păstreze, mai ales că bugetul clubului nu va permite efectuarea prea multor transferuri în viitorul apropiat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo