Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Barcelona, lovitură după lovitură pe piața transferurilor! S-a înțeles cu alt jucător al lui City

Cristian Mihală

Publicat 25/03/2022 la 11:57 GMT+2

Barcelona e într-o continuă cursă de întărire, Mundo Deportivo anunțând astăzi că gruparea de pe Camp Nou este foarte aproape să îl semneze pe Oleksandr Zinchenko, de la Manchester City.

Zinchenko

Credit imagine: Getty Images

După ce în iarnă l-a adus pe Ferran Torres, de la formația lui Guardiola, Xavi este în cursa pentru un alt fotbalist al "cetățenilor". Căpitanul naționalei Ucrainei, Oleksandr Zinchenko, și-a dat deja acordul pentru mutare, rămânând doar ca cele două cluburi să se pună de acord asupra sumei de transfer.
Potrivit Mundo Deportivo, Guardiola nu se opune mutării, în contextul în care fundașul lateral de bandă stângă nu intră în planurile sale. Joao Cancelo a fost preferat în acea poziție, sezonul acesta, evoluțiile portughezului fiind excepționale.
În plus, potrivit sursei citate, Pep îl vrea neapărat pe Tyrick Mitchell, fundașul stânga al lui Palace, astfel că plecarea lui Zinchenko ar fi ideală.
Cotat la 25 de milioane de euro, ucraineanul va ajunge probabil pe Camp Nou pe o sumă mai mică, în contextul în care în vară intră în ultimul an de contract. Ca atare, dacă nu pleacă în următoarea fereastră de mercato, fostul jucător al lui UFA poate semna, în iarnă, gratis cu orice alt club (de unde va evolua din vara lui 2023, când îi expiră înțlegerea cu City).
Xavi vrea un jucător care să îi facă o concurență bună lui Jordi Alba, iar Zinchenko e ideal din multe puncte de vedere. Nu are pretenții să fie titular indiscutabil, e un jucător muncitor, serios, și care nu creează probleme în vestiar.
CITEȘTE ȘI:

Barcelona, ofensivă totală pe piața transferurilor

De când a preluat echipa de la Koeman, Xavi a redat strălucirea Barcelonei, formație care nu a fost învinsă în campionat de la începutul lui decembrie, de la un duel cu Betis.
La schimbarea la față a unei formații ce părea în criză profundă au contribuit și transferurile din iarnă: Aubameyang, Ferran Torres și Adama Traore sunt deja pariuri câștigătoare, astfel că Laporta e dispus să "bage mâna adânc în buzunar" pentru a-i face pe plac lui Xavi.
La disponibilitatea financiară a catalanilor contribuie și contractul cu Spotify, de la care va primi 70 de milioane de euro/an, dar și împrumutul de 595 de milioane de euro de la Goldman Sachs.
Christensen și Kessie au fost deja semnați de Barcelona, pentru stagiunea viitoare, Mazraoui e în negocieri avansate, iar Lewandowski, Salah, Mbappe și Haaland sunt variantele pentru un transfer în ofensivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo