Xavi are o misiune importantă la Barcelona, echipă pe care trebuie să o reconstruiască astfel încât să se poată lupta din nou pentru trofee. Antrenorul, care își face în această perioadă lista cu jucătorii pe care și-i dorește pe Camp Nou, ar putea rămâne fără un fotbalist care nu a ratat aproape niciun meci în acest sezon.
Este vorba despre Gavi, mijlocașul de doar 17 ani, care s-a remarcat drept o prezență constantă în echipa Barcelonei în această stagiune, ratând doar partidele cu Real Sociedad și Athletic Bilbao, din primele două etape ale La Liga.
Tânărul fotbalist le-a atras atenția celor de la Manchester United, PSG și Liverpool, patronii acestora din urmă dorindu-și să îi rezolve transferul în această iarnă, în condițiile în care Jurgen Klopp simte că mai are nevoie de un mijlocaș cu care să acopere golul lăsat de plecarea lui Wijnaldum la PSG.
Fotbal
Absențele lui Salah și Mane, resimțite pentru Liverpool în egalul cu Arsenal din Cupa Ligii Angliei
IERI LA 15:25
Gavi este unul dintre puștii-minune ai catalanilor, cu care s-a încercat semnarea unor contracte pe termen lung, în care să fie inclusă o clauză de reziliere de 1 miliard de euro, însă ibericul nu a semnat încă nimic. În acest moment, el are o clauză de doar 50 de milioane de euro, pe care, potrivit presei din Spania, cei de la Liverpool ar fi dispuși să o achite în perioada de mercato de la începutul lui 2022.
Rămâne de văzut dacă această presiune pusă asupra mijlocașului îi va ajuta sau nu pe catalani să-i prelungească înțelegerea sau dacă Gavi va alege să meargă într-un alt campionat.
Citește și:

Xavi, dispus să renunțe la Ter Stegen

Xavi pregătește revoluția la Barcelona și e dispus să renunțe inclusiv la jucătorii cu nume din lotul catalanilor, pentru a putea să își aducă jucătorii doriți.
Presa catalană anunță că Xavi și-a dat acordul pentru ca Marc-Andre ter Stegen, unul dintre cei mai buni jucători, să fie pus pe lista de transferuri. Portarul de 29 de ani va fi vândut pentru o sumă de peste 40 de milioane de euro, speră Barcelona, un preț corect dacă ne gândim că acesta e considerat unul dintre cei mai buni portari din lume, iar vârsta este încă de partea sa. Ter Stegen poate să apere lejer încă 5-6 ani la cel mai înalt nivel, astfel că mai mult ca sigur va atrage atenția multor granzi.
Venit la Barcelona în 2014, de la Borussia Monchengladbach, Ter Stegen a dovedit constanță și a pus umărul serios la cucerirea Champions League, dar și la cele 4 titluri ajunse în vitrina clubului de pe Camp Nou în ultimii ani.
Xavi îl apreciază pe Ter Stegen, care, în mod normal ar avea postul de titular asigurat în noul proiect, doar că tehnicianul a trebuit să facă unele compromisuri, astfel încât, per total, formația blaugrana să crească. Germanul nu e văzut un fotbalist esențial pentru noul proiect, în contextul nevoii de întăriri pe alte posturi.
Din câte se pare, Xavi a apelat la această variantă pentru că Barcelona are la îndemână varianta Andre Onana, de la Ajax. Proaspăt revenit după suspendarea pentru dopaj, camerunezului îi expiră înțelegerea cu "lăncierii" în vară, când poate fi adus gratis.
https://i.eurosport.com/2021/12/10/3269121.jpg
Liga
Chelsea vrea să transfere un jucător de la Barcelona! Cine este fotbalistul dorit de Tuchel
IERI LA 14:36
Liga
Barcelona lucrează la o super-lovitură! Cine e "uriașul" dorit de Xavi pentru întărirea defensivei
IERI LA 10:24