Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lovitura financiară pe care Barcelona ar putea să o dea după sosirea lui Xavi pe Camp Nou

Bianca Dumitru

Publicat 30/10/2021 la 11:11 GMT+3

Xavi este aproape de a o prelua pe Barcelona după demiterea lui Ronald Koeman. Presa din Spania anunță că revenirea lui Xavi pe Camp Nou ar putea avea câteva avantaje financiare pentru catalani, care ar putea da o lovitură de proporții.

Barcelona, Madrid und Turin führen die neuen Pläne an

Credit imagine: SID

Xavi și-ar fi dat acordul să îl înlocuiască pe Ronald Koeman pe banca tehnică a echipei sale de suflet, iar potrivit presei din Spania va fi antrenorul Barcelonei cel puțin până în iunie 2024. Chiar dacă oficialii clubului Al-Sadd au postat un mesaj prin care au lăsat să se înțeleagă că nu sunt dispuși să-l lase pe Xavi să plece, jurnaliștii iberici anunță că tehnicianul catalan ar fi bătut deja palma cu Joan Laporta, urmând a-și face debutul pe banca echipei blaugrana sâmbătă, 6 noiembrie, contra celor de la Celta Vigo.
Pe lângă faptul că foarte multă lume crede că Xavi va reuși să o readucă pe Barcelona printre forțele Europei, revenirea legendarului mijlocaș pe Camp Nou ar putea însemna și o lovitură financiară importantă pentru clubul blaugrana.
Antrenorul în vârstă de 41 de ani are o relație foarte bună cu cei din conducerea lui Al-Sadd, club deținut de fratele Emirului din Qatar. Astfel, Xavi ar putea să contribuie la reluarea legăturilor între Barcelona și statul Qatar, care a fost sponsor al echipei în perioada 2011-2017. Statul din Golf a fost prezent pe tricoul catalanilor inițial drept Qatar Foundation, iar apoi cu titulatura Qatar Airways, parteneriatul încheindu-se din cauza fostului președinte Josep Maria Bartomeu, care ar fi vrut mai mulți bani din partea arabilor.
Acum, jurnaliștii de la Marca au scris că prin numirea lui Xavi ca antrenor principal, Barcelona și-ar putea relua legăturile cu cei din Qatar, o nouă colaborare nefiind exclusă.

Primul transfer cerut de Xavi la Barcelona

Jurnaliștii publicației catalane Sport au scris astăzi despre care este primul transfer pe care Xavi îl vrea la Barcelona. Conform sursei citate, antrenorul i-a comunicat deja președintelui Joan Laporta că primul fotbalist pe care și-l dorește pe Camp Nou este extrema lui Bayern, Kingsley Coman, "unul dintre transferurile de vis pe care Xavi vrea să le facă".
Fotbalistul în vârstă de 25 de ani mai are contract cu campioana Germaniei până în 2023, dar nu vrea să-și prelungească înțelegerea decât pentru un salariu de 16 milioane de euro pe an, sumă pe care bavarezii nu sunt dispuși să i-o plătească.
Mai mult decât atât, francezul cotat de site-ul transfermarkt.com la 55 de milioane de euro nu este printre preferații lui Julian Nagelsmann, având în acest sezon doar 8 apariții în tricoul lui Bayern, pentru care a înscris un singur gol.
În aceste condiții, oficialii campioanei din Bundesliga au de gând să-l transfere în următoarele luni, pentru a nu-l pierde gratis la începutul anului 2023, când intră în ultimele 6 luni de contract, putând semna cu orice echipă își dorește din postura de jucător liber de contract.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în etapa a 10-a din Premier League
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo