Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Xavi taie în carne vie la Barcelona! Antrenorul a decis plecarea altor doi oameni din cadrul echipei

Nicu Savin

Publicat 26/11/2021 la 10:21 GMT+2

Xavi este hotărât să schimbe Barcelona din temelii, iar după venirea sa mai mulți membri ai staff-ului au fost îndepărtați. Tânărul antrenor nu s-a oprit însă și a decis ca medicii Lluis Til și Javier Yanguas să nu se mai ocupe de prima echipă, aceștia urmând, cel mai probabil, să plece definitiv.

Head coach Xavi Hernandez of FC Barcelona directs his players during the La Liga Santander match between FC Barcelona and RCD Espanyol at Camp Nou on November 20, 2021 in Barcelona, Spain

Credit imagine: Getty Images

Xavi a venit cu gânduri mari la Barcelona și a primit mână liberă din partea conducerii să facă tot ce crede de cuviință pentru a îndrepta lucrurile. Încă din prima zi după ce a fost ivestit cu drepturi depline, noul antrenor i-a îndepărtat de la echipă pe fizioterapeutul Juanjo Brau și preparatorul fizic Albert Roca.
Revoluția lui Xavi nu s-a oprit însă, acesta luând decizia de a-i "retrograda" în cadrul clubului pe medicii Lluis Til și Javier Yanguas. Aceștia nu au fost dați afară, dar au fost anunțați că nu se vor mai ocupa de prima echipă, urmând a li se atribui noi sarcini. Ambii erau oameni cu vechime la gruparea de pe Camp Nou și cel mai probabil vor alege să plece definitiv.
Xavi este convins că accidentările dese ale jucătorilor Barcelonei au fost urmarea erorilor staff-ului medical și de aceea el dorește să-și aducă oameni de încredere. Conform Mundo Deportivo, rincipalul obiectiv în acst sens este colaborarea cu medicul Ramon Pruna, care a mai fost la Barcelona. Acesta este însă sub contract cu arabii de la Al Sharjah și oficialii au declarat că nu-l vor lăsa să plece până la finalul sezonului. În momentul în care Pruna își va rezolva situația și va putea semna cu Barcelona, acesta îl va înlocui pe Ramon Canal, actualul șef al secției medicale.
Citește și:

Xavi a avut un început ezitant la Barcelona

Din punct de vedere sportiv, Xavi nu a reușit încă să-și pună amprenta pe jocul Barcelonei. Debutul său a fost marcat de o victorie la limită în derby-ul cu Espanyol, dar jocul a scârțâit serios.
Ulterior a venit remiza cu Benfica din Champions League, care pune în pericol calificarea în optimile de finală ale competiției. Barcelona este obligată să câștige la Munchen în ultima etapă pentru a fi sigură că nu ratează faza eliminatorie din cea mai importantă competiție europeană. În caz contrar, catalanii vor sta la mâna rezultatului dintre Benfica și Dinamo Kiev, unde e greu de crezut însă că portughezii vor rata victoria, mai ales că formația lui Mircea Lucescu nu mai are nicio miză, fiind ultima în grupă, fără șanse nici măcar la locul 3.
Ratarea optimilor Champiuons League ar reprezenta o contraperformanță pe care Barcelona nu a mai înregistrat-o de 20 de ani. Pe lângă afectarea prestigiului, ratarea optimilor ar reprezenta și o lovitură financiară destul de importantă, mai ales în condițiile în care bugetul clubului este oricum pe butuci.
Următorul meci al catalanilor v a fi deplasarea de la Villarreal, din etapa a 15-a din La Liga, unde echipa lui Xavi are novoie detoate cele 3 puncte pentru a nu pierde contactul cu formațiile din fruntea clasamentului. După 13 meciuri jucate, formația de pe Camp Nou este pe locul 7, la 10 puncte distanță de liderul Real Madrid.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo