Decernarea Balonului de Aur este unul dintre cele mai așteptate momente din finalul de an în fotbalul mondial, mai ales că prestigiosul trofeu individual nu a fost acordat anul trecut, din cauza pandemiei.
Lupta se anunță un acerbă, existând mai mulți fotbaliști cu șanse egale. Messi, Salah, Lewandowski, Benzema sau Jorginho sunt cele mai vehiculate nume, iar părerile specialiștilor sunt împărțite. Performanțele obținute de fiecare dintre cei enumerați au fost impresionante, iar fiecare alegere are argumente solide.
În general, jucătorii aflați în activitate se feresc să dea verdicte despre favoritul lor, dar Kevin De Bruyne, nominalizat și el pe lista de 30 de unde se va alege câștigătorul, a vorbit deschis despre acest subiect și a afirmat că are un favorit clar.
Cupa Mondială FIFA
Tensiune în lotul Belgiei, după eșecul cu Maroc! De Bruyne, ținta unor săgeți din partea unul coleg
ACUM 16 ORE
Citește și:

Kevin De Bruyne: "Lewandowski merită să câștige Balonul de Aur"

Belgianul de la Mancehster City consideră că cei care aleg cel mai bun jucător al lumii ar trebui să ia în calcul ultimii doi ani, pentru că anul trecut nu am avut un câștigător și judecând după acest criteriu, Robert Lewandowski este cel care merită trofeul.
"Dacă trebuie să aleg, privesc la ultimii doi ani și la performanțele lui Robert Lewandowski. În opinia mea, el merită să câștige Balonul de Aur, pentru că a marcat multe goluri și a câștigat multe cu Bayern", a spus De Bruyne, citat de sportkeeda.com.
Lewandowski era marele favorit la câștigarea trofeului în 2020, după ce a devenit campion al Europei cu Bayern și a marcat 55 de goluri în doar 47 de apariții, dar pandemia a făcut ca cei de la France Football să anuleze decernarea premiului. Polonezul și-a continuat însă evoluțiile excelente și în stagiunea următoare, înscriind 41 de goluri numai în Bundesliga (48 în toate competițiile), doborând recordul legendarului Gerd Muller. Nici în acest start de sezon cifrele polonezului nu sunt deloc mai prejos, el având deja 15 goluri marcate în 11 meciuri.
Astfel, numele lui Lewandowski nu poate lipsi de pe lista favoriților, dar rămâne de văzut dacă polonezul va fi cel care va poza cu râvnitul trofeu pe data de 29 noiembrie, când va avea loc festivitatea de decernare.
Dacă va câștiga Balonul de Aur, Lewandowski va deveni primul polonez din istorie care reușește această performanță și doar al 4-lea jucător din istoria lui Bayern Munchen, după legendarii Gerd Muller (1980), Franz Beckenbauer (1972 și 1976) și Karl-Heinz Rummenigge (1980 și 1981).
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă!
Cupa Mondială FIFA
În ce condiții se califică Argentina în optimile Cupei Mondiale! Polonia nu are voie să câștige
IERI LA 07:35
Cupa Mondială FIFA
Robert Lewandowski, euforic după primul său gol la Campionatul Mondial: "Un vis devenit realitate!"
IERI LA 19:56