Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp și Guardiola, atacați dur: "Dacă n-ar fi fotbalul, jumătate dintre voi ați lucra la McDonalds"

Nicu Savin

Actualizat 24/12/2021 la 13:56 GMT+2

Jurgen Klopp și Pep Guardiola s-au plâns în repetate rânduri de programul supra-aglomerat din Premier League. Cei doi antrenori au fost ținta unor critici vehemente pentru atitudinea lor din partea lui Simon Jordan, fostul președinte de la Crystal Palace, care consideră că aceștia ar trebui să fie mai puțin vocali și să se considere norocoși că pot activa în fotbal, unde câștigă sume fabuloase.

Jurgen Klopp și Pep Guardiola

Credit imagine: Getty Images

Când vine vorba despre respectarea tradițiilor, englezii sunt poate cei mai stricți. DE ani și ani de zile, fanii fotbalului din Albion sunt obișnuiți să fie delectați cu meciuri multe în perioada sărbătorilor de iarnă. În acest an situația este una delicată, majoritatea cluburilor fiind lovite din plin de noul val de Covid, dar și de numeroase accidentări.
În ciuda acestor probleme, Liga a decis ca programul să rămână cum a fost stabilit, ceea ce presupune ca fiecare echipă să joace 3 meciuri într-o săptămână între Crăciun și Anul Nou. Două meciuri din etapa de Boxing Day au fost deja amânate și probabil vor mai urma și altele, dar oficialii sunt hotărâți să continue competiția.
Citește și:

Klopp și Guardiola, luați în colimator de Simon Jordan

Jucătorii și antrenorii sunt nemulțumiți de situație și voci importante au cerut ca programul să fie mai lejer. Printre antrenorii de top care au făcut aceste apeluri s-au numărat și Jurgen Klopp și Pep Guardiola, care deși au admis că tradiția de Boxing Day trebuie respectată, au lăsat să se înțeleagă că alte partide ar fi putut fi amânate. Antrenorul lui City chiar a instigat la o grevă generală, considerând că numai așa vocea jucătorilor va fi luată în seamă.
Cei doi mari antrenori au fost taxați pentru atitudinea lor de Simon Jordan, fostul președinte de la Crystal Palace. Acesta susține că managerii și jucătorii ar trebui să se plângă mai puțin și să își facă meseria, deoarece fotbalul este pentru fani, iar milioanele de € pe care le câștigă se datorează acestora.
"Ce-ar fi să te ciupești pentru a-ți da seama cât de norocos ești pentru că, dacă nu ar fi fotbalul, jumătate dintre voi ați lucra la McDonalds. Pep poate obține performanțe fantastice, dar bănuiesc că nu ar face-o fără bani.
Fanii adoră această tradiție. Ați uitat unde sunteți? Sunteți aici tocmai din cauza cererilor fanilor. Dacă nu ar fi aceste cereri, nici tu (n.r. cu referire la Klopp), nici colegii tăi nu ați primi zeci de milioane de lire pe an. Ajunge, jucați nenorocitele astea de jocuri. În fond, majoritatea jucătorilor pe care îi cunosc își doresc să joace. Dar aceştia sunt liderii elitei şi toţi ceilalţi îi urmăresc", a spus Jordan la talkSPORT.
Program Premier League Boxing Day 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo