Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona și Chelsea pregătesc un schimb dublu de jucători! Lovitura încercată de Boehly

Nicu Savin

Publicat 08/07/2022 la 14:19 GMT+3

FC Barcelona și Chelsea negociază în aceste zile un schimb de senzație, prin care Azpilicueta și Alonso ar urma să ajungă pe Camp Nou, iar Depay și Dest pe Stamford Bridge. Noul proprietar al londonezilor, Todd Boehly, s-a deplasat personal în capitala Cataluniei și presa engleză scrie că acesta încearcă o lovitură în plus, aceea de a-l lua pe Frenkie de Jong, curtat și de Manchester United.

Soccer Chelsea Boehly

Credit imagine: SNTV

În această perioadă de mercato a avut deja loc o mutare pe axa Stamford Bridge - Camp Nou, Andreas Christensen semnând cu Barcelona din postura de jucător liber de contract. Acesta este numai începutul, deoarece Todd Boehly s-a deplasat la Barcelona pentru a negocia un schimb spectaculos.
Conform Daily Mail, Chelsea este gata să-i cedeze la Barcelona pe Cezar Azpilicueta și Marcos Alonso, jucători doriți intens de Xavi. Catalanii nu vor să plătească bani în schimbul celor doi iberici, ci vor să ofere alți fotbaliști și anume Memphis Depay și Serginho Dest.
Varianata ar putea fi una ideală pentru Thomas Tuchel. Germanul are nevoie de un atacant, după ce Lukaku a fost împrumutat la Inter, iar Depay a demonstrat în trecut că poate fi extrem de eficient, deși la Barcelona nu a avut tocmai cele mai bune evoluții. Problema ar fi că olandezul nu și-ar dori să plece de pe Camp Nou, fiind dispus să continue și să lupte pentru un loc de titular. În privința lui Dest, acesta ar putea fi o alternativă perfectă atât pentru Reece James, cât și pentru Ben Chilwell, deoarece el poate juca cu același randament pe ambele flancuri ale defensivei.
Citește și:

Chelsea încearcă să-l ia pe Frenkie de Jong de la Barcelona

Sursa citată notează că Boehly încearcă și o altă lovitură în negocierile cu Barcelona, aceea de a-l transfera pe Frenkie de Jong. Laporta a anunțat că olandezul nu va fi cedat decât dacă acest lucru va fi imperios necesar. Barcelona și-a rezolvat momentan problemele financiare și vânzarea mijlocașului nu mai pare urgentă pentru fi finanțate alte mutări, precum cea a lui Lewandowski.
Totuși, viitorul lui De Jong este încă sub semnul întrebării, mai ales că Ten Hag insistă pentru a-l duce la Manchester United. Intrarea pe fir a celor de la Chelsea ar putea deschide o licitație și Barcelona ar putea ceda unei oferte consistente. Problema este că De Jong nu vrea să plece în orice condiții de pe Camp Nou, mai ales că ar avea de primit circa 20 de milioane de €, bani care reprezintă salarii și bonusuri amânate în perioada pandemiei.
Thomas Tuchel și-ar dori un mijlocaș de nivelul lui De Jong, deoarece echipa sa a suferit în centrul liniei mediene în stagiunea trecută. Kante nu a mai avut evoluțiile din sezonul 2020-2021, iar Jorginho și Kovacic au scăzut și ei în consistență în ultima vreme. Pe această poziție, londoenzii îi mai au pe Conor Gallagher și Loftus-Cheek, dar aceștia sunt utili în special pe faza ofensivă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo