Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lopetegui negociază cu o altă echipă, la o zi după ce a fost demis de la Sevilla! Unde este dorit

Nicu Savin

Publicat 06/10/2022 la 18:09 GMT+3

Julen Lopetegui a fost demis de la Sevilla după eșecul cu Borussia Dortmund din Champions League (1-4), dar antrenorul iberic se pare că nu va sta prea mult fără angajament. Prestigioasa publicație The Athletic susține că Wolverhampton ar putea fi următoarea echipă a lui Lopetegui, iar negocierile sunt aproape de finalizare.

Julen Lopetegui, Head Coach of Sevilla FC looks dejected during the UEFA Champions League group G match between Sevilla FC and Borussia Dortmund at Estadio Ramon Sanchez Pizjuan on October 05, 2022 in Seville, Spain.

Credit imagine: Eurosport

Înfrângerile echipelor de top în Champions League sunt letale pentru antrenorii acestora. După ce Domenico Tedesco a fost demis de Leipzig după 1-4 cu Șahtior, iar Thomas Tuchel a fost demis de Chelsea după 0-1 la Zagreb, Julen Lopetegui a avut aceeași soartă în urma înfrângerii drastice a Sevillei în fața Borussiei Dortmund (1-4). Ibericul era oricum "cu sabia deasupra capului" după startul dezastruos din campionat, iar eșecul de aseară a fost doar picătura care a umplut paharul.
Andaluzii i-au găsit deja înlocuitor, în persoana lui Jorge Sampaoli, și se pare că și Lopetegui își va găsi repede angajament. Potrivit jurnaliștilor de la The Athletic, ibericul este în negocieri avansate cu Wolverhampton, formație care l-a dat afară pe Bruno Lage după începutul modest de sezon în Premier League ("lupii sunt pe locul 18, cu doar 6 puncte acumulate în 8 etape").
Citește și:

Julen Lopetegui, aproape de Wolverhampton

Presa engleză a scris că Ole Gunnar Solskjaer ar putea-o prelua pe Wolves, dar se pare că această variantă a căzut și Lopetegui este mare favorit să ajungă pe banca echipei de pe Molineux. Un rol important în această afacere îl are celebrul Jorge Mendez, impresarul lui Lopetegui. Portughezul are o mare influență la clubul englez, iar în ultimii ani și-a impus punctul de vedere în numirea antrenorilor și transferuri.
Ar fi pentru a doua oară când Lopetegui antrenează în afara Spaniei, după ce a stat pe banca lui FC Porto între 2014 și 2016. Rayo Vallecano, naționalele U19, U20, U21 și prima reprezentativă ale Spaniei și Real Madrid sunt celelalte echipe pe la care a trecut antrenorul de 56 de ani înainte de a ajunge la Sevilla, în 2019.
Lopetegui a fost aproape de a ajunge la Wolverhampton și în 2016, când totul a fost perfectat între cele două părți, dar antrenorul s-a răzgândit după ce a fost ofertat de Federația Spaniolă pentru a deveni selecționerul "Furiei Roja".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo