Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Remiză albă pe Anfield între Liverpool și Chelsea, în meciul zilei de Premier League

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 21/01/2023 la 16:27 GMT+2

Liverpool și Chelsea s-au anihilat reciproc într-unul din cel mai tari dueluri ale etapei cu numărul 21 din Premier League, într-un meci care a fost echilibrat, cu un singur gol marcat, în minutul 3, însă și acela anulat de sistemul VAR pentru o poziție de ofsaid.

FC Liverpool gegen den FC Chelsea

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Tibi Munteanu
Doar egal într-unul din cele mai așteptate dueluri din etapa cu numărul 21 de Premier League, asta datorită numelui celor două echipe care s-au înfruntat pe Anfield, pentru că după pozițiile în clasament, a părut mai degrabă un derby de mijlocul clasamentului.

Liverpool și Chelsea, remiză albă

Londonezii au început ceva mai bine partida, au deschis scorul rapid, în minutul al 3-lea, după o lovitură de colț la care "albaștrii" au lovit bara în primă fază, însă reușita lui Kai Havertz a fost anulată în cele din urmă pe motiv de ofsaid, spre dezamăgirea fanilor oaspeților prezenți în tribunele arenei Anfield.
Prima repriză nu a fost foarte bogată în ocazii, probabil pentru că ambii antrenori au preferat un stil de joc mai atent, eventual la greșeala adversarului, iar scorul pauzei a rămas 0-0.
În partea secundă, partida a devenit mai animată, probabil și datorită schimbărilor efectuate de Graham Potter și Jurgen Klopp, pentru că i-a trimis în teren pe Mudryk, respectiv Darwin Nunez, care au părut să aducă un plus pentru echipele lor pe plan ofensiv.
Partida de astăzi a reprezentat și debutul lui Mykhailo Mudryk, fotbalist pentru care Chelsea a plătit 70 de milioane de euro, fiind al 9-lea fotbalist ucrainean care evoluează în istoria Premier League și doar al 2-lea pentru formația londoneză, după Andriy Shevchenko.
Ziyech a ratat o ocazie importantă în minutul 60, când acțiunea sa personală a fost finalizată slab de marocan, cu un șut peste poartă, iar mai apoi Mudryk a fost cât pe ce să debuteze cu gol, dar finalizarea sa a mers pe lângă poartă, în plasa laterală.
În prelungiri, Mudryk i-a pasat foarte bine lui Carney Chukwuemeka, însă englezul a amânat șutul și a fost blocat în cele din urmă, astfel că partida a rămas fără goluri
.
Mai departe, pentru "cormorani" urmează meciul din FA Cup cu Brighton, o partidă foarte dificilă pentru băieții lui Jurgen Klopp, ca mai apoi să joace în deplasare la Wolves și acasă în Merseyside Derby contra lui Everton, în timp ce "albaștrii" vor juca de două ori în Londra, cu Fulham pe Stamford Bridge și în deplasare la West Ham.
Citește și:

Champions League, tot mai departe pentru Liverpool și Chelsea

Remiza înregistrată astăzi nu este de prea mare ajutor pentru niciuna dintre cele două formații, pentru că cele două echipe rămân pe locurile 8, respectiv 10 în Premier League, ambele cu câte 29 de puncte. Distanța față de ocupanta ultimului loc eligibil pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor, ocupat momentan de Newcastle, este de 9 puncte, astfel că ambele formații vor avea o misiune extrem de dificilă în a recupera diferența, mai ales că echipele fruntașe au dovedit eficiență.
Culmea, la începutul sezonului, ambele cluburi erau văzute drept favorite pentru lupta la titlu, însă până acum nu s-au ridicat absolut deloc la nivelul așteptărilor, iar eventuala clasare finală în afara top 4 ar reprezenta un eșec destul de mare pentru oricare dintre cele două, cu atât mai mult cu cât Liverpool este deținătoarea trofeului din 2019 și Chelsea a câștigat competiția în 2021.
Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport (Android și iOS). În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo