Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Arsenal, victorie importantă în lupta pentru titlu! Trossard, gol împotriva fostei echipe

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 06/04/2024 la 21:37 GMT+3

Arsenal a obținut o nouă victorie în Premier League, după ce a învins-o pe Brighton & Hove Albion, în deplasare. Elevii lui Mikel Arteta s-au impus cu 3-0 în ceea ce a fost al treilea meci consecutiv fără gol primit în campionat. Leandro Trossard a revenit pe terenul fostei sale echipe și a închis tabela cu un gol superb.

Leandro Trossard

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Daniel Kerekes
"Tunarii" au fost aproape de deschiderea scorului în minutul 12 al meciului de pe Amex Stadium. Revenit în primul 11 după o accidentare, Bukayo Saka a trecut puțin pe lângă gol, în urma unei acțiuni individuale, finalizată cu un șut plasat.
Minutul 15 a mai adus o ocazie bună pentru elevii lui Mikel Arteta. Gabriel Jesus a fost găsit cu o centrare de Kai Havertz, iar brazilianul a finalizat cu o lovitură de cap, care a trecut la centimetri de poarta lui Bart Verbruggen, care era învins.
Același Jesus a obținut lovitura de pedeapsă din care Arsenal a deschis scorul. Acesta a fost faultat în careu de către Tariq Lamptey, iar Saka a marcat fără emoții de la punctul cu var, în minutul 33. Astfel, Saka și-a egalat cel mai prolific sezon de Premier League, cu 14 goluri în doar 29 de meciuri.
Citește și:

Arsenal, victorie clară pe terenul lui Brighton

Aflată într-o luptă intensă pentru titlu, Arsenal și-a majorat avantajul în minutul 62, prin Havertz. Neamțul a marcat din apropierea porții lui Verbruggen, finalizând centrarea perfectă a lui Jorginho.
Revenit pe terenul fostei sale echipe, Leandro Trossard s-a apropiat de 3-0 în minutul 71. Belgianul a fost aproape să-l surprindă pe Verbruggen cu un șut la firul ierbii de la o distanță considerabilă, iar portarul lui De Zerbi a scos în corner.
Trossard a marcat, până la urmă, în minutul 86. Belgianul a scăpat singur cu portarul, în urma unei greșeli pe construcția "pescărușilor", iar acesta a înscris cu o execuție lobată.
Aceasta a fost a 10-a victorie a lui Arsenal din ultimele 11 etape de campionat. "Tunarii" au revenit pe primul loc, cel puțin până la meciul lui Liverpool de mâine, care se află la o distanță de doar un punct.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo