Adrian Mutu a plecat astăzi de FC U Craiova, după ce seara trecută, echipa nou-promovată a suferit un nou eșec, scor 0-2 în derby-ul cu Universitatea Craiova, ajungând la 7 meciuri fără victorie în Liga 1.
În această seară, antrenorul a vorbit la Digi Sport despre adevăratul motiv pentru care mandatul său pe banca oltenilor s-a încheiat. Mutu a spus că, din punctul său de vedere, rezultatele din partidele cu FC Voluntari, Mioveni și FC Argeș sunt cele care au contat cel mai mult în decizia patronilor.
Tehnicianul a adăugat că, în viitor, și-ar mai dori să antreneze la Craiova, punctând că despărțirea de club s-a făcut în termeni amiabili.
Romanian Liga I
Adi Mutu, după înfrângerea Rapidului pe terenul Chindiei: "Am încercat să creez un șoc!"
03/10/2022 LA 20:56
"Știam după meciul de aseară că va urma o discuție între mine și conducere. Așa se întâmpla și în Italia, când ziceau să stai liniștit că nu pleci, atunci erai cel mai neliniștit. M-au sunat, ne-am despărțit în relații foarte bune. Eu, la Craiova, am venit cu sufletul, am demonstrat tuturor că sunt profesionist și fac totul cu pasiune. Am schimbat multe lucruri în bine, de la meniul echipei, la organizare. Aș fi vrut să-i ofer mai multă satisfacție patronului, îmi pare rău. Nu m-a demis meciul de aseară, cum nu m-a demis nici meciul cu FCSB, cred că meciurile cu Voluntari, Argeș, Mioveni au contat.
Cred că meritam mai multe puncte, nu vorbesc de victorii în toate meciurile, dar meritam vreo 4-5 puncte în plus. Îmi pare rău și pentru suporteri, care m-au respectat. M-am simțit iubit și respectat la acest club. Poate nu este ceva normal pentru unii, dar toată lumea a fost corectă cu mine. Pentru o nou-promovată, echipa este pe un drum bun.
Când un antrenor nu îndeplinește dorințele patronatului, se întâmplă și astfel de lucruri. În toată această experiență, este important pentru mine că și despărțirea de club s-a întâmplat cum trebuie. Nu țin de scaun, nu fac antrenorat pentru bani. Lucrurile s-au închis în 5 minute, ne-am urat baftă unii altora. Nu se știe niciodată, dacă pe viitor aș avea o nouă oportunitate, poate m-aș întoarce", a declarat Adrian Mutu.

Reacția lui Șumudică după zvonurile că i-ar putea lua locul lui Mutu.

Unul dintre cei care s-au aflat pe lista oltenilor pentru a-l înlocui pe Adrian Mutu este Marius Șumudică, antrenor care este în acest moment liber de contract după despărțirea de CFR Cluj.
Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a confirmat că a discutat cu șefii celor de la FC U Craiova, însă a precizat că nu se pune problema să preia acum echipa, dorindu-și să meargă la un club din străinătate.
"Sunt în legatură cu cei de la Craiova, informația care a apărut este adevărată. Dar nu este real că aș fi foarte aproape să semnez ceva. Am mai spus, în acest moment principala mea țintă este să mă întorc în străinătate. Nu numai din cauza modului în care s-a procedat la Cluj, dar contează și asta. Poate că altădată voi antrena Craiova, dacă voi mai fi dorit, dar nu în acest moment", a declarat Șumudică.
Romanian Liga I
Rapid a deraiat la Ploiești în meciul cu Chindia! Dâmbovițenii, la prima victorie în SuperLigă
03/10/2022 LA 20:08
Liga Națiunilor UEFA
#VOCE Generația Euro 2016. Așteptări, bucurii și dezamăgiri. Ce mai fac acum jucătorii de atunci
25/09/2022 LA 05:35