Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"E surpriza neplăcută a Ligii 1!" Eugen Trică a analizat situația din campionat. Pe cine vede pe locul 1

Bianca Dumitru

Actualizat 10/05/2022 la 14:18 GMT+3

FCSB și CFR Cluj și-au câștigat meciurile din etapa a 8-a a play-off-ului Ligii 1, fiind despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului, cu două runde înainte de finalul sezonului. Eugen Trică este de părere că echipa lui Dan Petrescu nu va mai reuși să se impună, roș-albaștrii având un lot mai motivat.

Dinamo - CFR Cluj

Credit imagine: Instagram

După ce echipa lui Dan Petrescu s-a impus cu scorul de 0-6 în fața celor de la FC Argeș, FCSB s-a impus în duelul cu Universitatea Craiova, scor 0-1, grație unui gol marcat în minutul 86 de Ivan Mamut.
Datorită acestor victorii, cele două formații au rămas despărțite de doar două puncte în fruntea clasamentului Ligii 1, cu două etape înainte de finalul acestui sezon. Până la meciul direct, CFR Cluj o va mai înfrunta pe Universitatea Craiova, iar roș-albaștrii vor juca în compania celor de la FC Voluntari.
Înaintea ultimelor două runde ale play-off-ului, Eugen Trică a analizat lupta pentru titlu. Fostul fotbalist și antrenor al clujenilor a punctat că noua campioană a României va fi decisă în ultima etapă deoarece nici CFR, nici FCSB nu se vor împiedica în penultima etapă a competiției.
De asemenea, Trică a spus că nu consideră că jucătorii lui Dan Petrescu se pot impune în fața roș-albaștrilor, aceștia din urmă fiind mai motivați și mai dornici de victorie, în timp ce clujenii dau dovadă de uzură.
"A fost un meci bun între Craiova și FCSB. Cred că FCSB, Craiova și CFR Cluj sunt cele mai bune echipe ale campionatului. S-a jucat la un nivel bun, a fost și o atmosferă frumoasă în tribune. Craiova a avut ocazii mari, dar FCSB a avut noroc. Parcă sezonul acesta vrea Dumnezeu să câștige FCSB campionatul, prea au fost multe din golurile lor venite pe final de meci.
Eu am fost jucător la primul titlu al lui CFR Cluj. Atunci s-a jucat titlul până în ultima etapă, până în ultimele minute ale campionatului. Cred că așa va fi și acum. Cred că CFR va câștiga cu Craiova, iar FCSB nu se va încurca cu Voluntari. Cred că se va juca ultima etapă cu titlul pe masă.
Ambele cluburi au loturi bune. CFR Cluj are un joc mai disciplinat și jucători cu mai multă experiență, dar, pe de altă parte, mulți dintre ei par uzați. Când spun uzați, mă refer la faptul că par să fi trecut de vârful de formă al carierei. Nu neapărat din punct de vedere fizic, cât al motivației.
În cazul lui CFR Cluj, cred că și cele 4 titluri consecutive au adus această uzură. Nu e ușor să gestionezi o echipă care a avut asemenea succes, să ții jucătorii motivați. Parcă și fanii neutri vor ca altcineva să ia titlul, pentru că s-a ajuns la o saturație.
De cealaltă parte, FCSB are mai mult entuziasm, are jucători mai proaspeți și mai motivați, care joacă cu o plăcere mai mare. Par să aibă o mai mare foame de rezultate și de trofee, pentru că au trecut foarte mulți ani de când FCSB nu a mai cucerit titlul. Cred că va fi un meci interesant, o adevărată finală a campionatului", a declarat Eugen Trică, potrivit Sport.ro.
Cine va câștiga titlul în Liga 1?
Citește și:

"Dinamo e surpriza neplăcută a campionatului!"

Fostul fotbalist și antrenor, care are în palmares două titluri de campion al României, o Cupă și două Supercupe ale României, a comentat și situația din play-out-ul Ligii 1.
Trică a menționat câteva echipe care i-au plăcut în acest sezon și a subliniat faptul că Dinamo este surpriza neplăcută a campionatului și că primul eșalon are nevoie și de echipele de tradiție care în prezent sunt în Liga 2.
"A fost un campionat bun, un campionat echilibrat, cu o creștere a valorii. Pe lângă cele trei din față, au mai progresat Voluntari, dar și Botoșani, UTA, Rapid sau FCU Craiova. Au fost echipe bune și în play-out.
Dinamo e surpriza neplăcută a campionatului, dar cine știe fotbal își dă seama că schimbările dese de antrenori și rularea a zeci de jucători într-un sezon nu poate aduce performanță. Sper ca Dinamo să nu retrogradeze, pentru că Liga 1 are nevoie de Dinamo.
Pe de altă parte, prima divizie are nevoie și de Petrolul, de 'U' Cluj, de alte echipe de tradiție din Liga 2. Aș fi vrut Steaua să urce în Liga 1, dar nu știu dacă se poate", a adăugat Trică.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo