Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu a răbufnit la conferința de presă: "Nici în Tanzania nu există regula asta"

Nicu Savin

Publicat 08/04/2022 la 18:07 GMT+3

Dan Petrescu a fost un car de nervi la conferința de presă de dinaintea meciului pe care CFR Cluj îl va juca în deplasare cu CSU Craiova, în etapa a 4-a a play-off-ului Ligii 1. Antrenorul ardelenilor a aflat ieri că va fi suspendat pentru meciul din Bănie, iar acest lucru l-a scos din sărite, criticând în termeni ironici regulamentele în vigoare din fotbalul românesc.

Dan Petrescu a fost foarte nervos pe arbitrajul din meciul cu Gaz Metan Mediaș

Credit imagine: Eurosport

Dan Petrescu nu va fi pe bancă la meciul CFR-ului de la Craiova. Antrenorul campioanei a adunat 4 cartonașe galbene și ca atare este suspendat. Etapa de suspendare ar fi trebuit fi ispășită în runda trecută, la meciul din Gruia cu FC Argeș, dar LPF nu a înștiințat clubul ardelean și ca atare au mutat suspendarea pentru meciul din Bănie.
Regulamentul prevede că un antrenor trebuie să stea o etapă după ce primește 4 cartonașe galbene într-un sezon, dar până de curând nu se știa exact dacă avertismentele se anulează la finele sezonului regulat, așa cum se întâmplă în cazul jucătorilor.
Citește și:

Dan Petrescu, nemulțumit de regulamentele din România

În cele din urmă cei de la ligă au decis că galbenele rămân valabile pentru antrenori și de aceea Dan Petrescu a ajuns în această situație. La conferința de presă de dinaintea meciului cu Craiova, "Bursucul" a avut un discurs vehement pe acest subiect, menționând că niciunde în lume nu există asemenea regulament.
"E mult mai uşor să fii pe bancă şi să vorbeşti, dar nu mai înţelege nimeni regulamentul ăsta din România. Dacă voi îl înţelegeţi… Ni s-au luat goluri, ni s-au luat puncte, galbene la jucători. Galbene la antrenori nu s-au luat… Doamne fereşte! Nu mai înţeleg nimic.
Spuneţi-mi şi mie cum e posibil la fotbalişti să se şteargă, iar la antrenori nu. Păi ne-aţi luat şi puncte şi goluri, băi băieţi! Măcar lăsați-ne şi pe noi să stăm pe bancă. Astea sunt reguli care nici în Tanganyika nu există. Nici în Tanzania nu există. Dacă îmi găsiți regula asta în Tanzania, zic - Mă scuzaţi, am greşit!- Dar nu există.", a spus Dan Petrescu, citat de as.ro.
Pentru CFR Cluj, meciul de la Craiova reprezintă o oportunitate imensă. O victorie ar anula orice speranță la titlu a oltenilor și ar asigura menținerea a cel puțin 8 puncte avans față de FCSB după această etapă. În acest scenariu, doar printr-o minune CFR ar mai putea pierde titlul. Orice alt rezultat ar păstra în continuare oarecare suspans pe final de sezon, evident, tot CFR rămânând prima favorită.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo