Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

CFR Cluj, răspuns final în cazul trasferului lui Nicolae Stanciu

Eurosport
DeEurosport

Publicat 24/11/2022 la 12:53 GMT+2

CFR Cluj, prin vocea președintelui Cristi Balaj, a lămurit situația lui Nicolae Stanciu, fotbalist care a intrat în vizorul clubului din Gruia și despre care s-a vehiculat că ar urma să se întoarcă în România în pauza competițională din iarnă.

Nicolae Stanciu

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Maria Olteanu
Campioana CFR Cluj s-a calificat în primăvara europeană, acolo unde se va întâlni cu Lazio, așa că oficialii ardeleni sunt hotărâți să întărească lotul în vederea partidelor programate în 2023. Neluțu Varga a anunțat la scurt timp după tragerea la sorți din Conference League că echipa sa este interesată de serviciile lui Nicolae Stanciu, fotbalist care ar urma să revină în Europa în perioada următoare.
Stanciu evoluează în prezent în China, la Wuhan Three Towns, iar reîntoarcerea sa în Europa este aproape de a se realiza. În contextul acesta, CFR a părut dispusă să bage mâna adânc în buzunar pentru a-l achiziționa pe decarul naționalei, însă în cele din urmă clubul din Gruia a oferit un răspuns final în ceea ce îl privește pe Stanciu.
Cristi Balaj, președintele campioanei României, a făcut o declarație despre acest subiect, cu scopul de a pune punct speculațiilor apărute în spațiul media, acolo unde transferul lui Stanciu la CFR este ca și făcut.
CITEȘTE ȘI:

Nicolae Stanciu, la CFR Cluj, capitol închis

În ultima perioadă tot mai multe voci îl dădeau pe Nicușor Stanciu ca fiind jucătorul celor de la CFR Cluj, acolo unde ar fi urmat să ajungă în fereastra de mercato din iarnă. Chiar și așa, președintele clubului, Cristi Balaj, a anunțat că Stanciu este subiect închis în Ardeal, acolo unde este extrem de apreciat. Balaj este de părere că venirea lui Stanciu ar însemna o puternică destabilizare financiară la nivelul clubului, așa că momentan transferul este ieșit din calcul.
"Stanciu este un jucător pe care orice club din România și l-ar dori, doar că din informațiile noastre are un contract foarte bun acolo unde este. Clubul este mulțumit de prestațiile lui și în niciun caz nu ar fi cedat fără anumite costuri. Din acest punct de vedere, dacă vorbim de CFR Cluj, Stanciu nu va ajunge la noi.
Dacă vorbim de optimizarea de care tot discutam, nu putem să o facem în situația în care ne-am asuma asemenea costuri financiare. Să ne înțelegem, nu că nu ar putea finanțatorul echipei să-l aducă pe Nicolae Stanciu, dar noi trebuie să respectăm un plan financiar pe care ni l-am asumat dacă vrem să însănătoșim clubul. În acest moment, Stanciu este în afara discuției", a spus Cristi Balaj, la emisiunea Ora Exactă în Sport, de la Pro Arena.

Edi Iordănescu și l-ar fi dorit pe Stanciu la CFR Cluj

Nicolae Stanciu a ajuns la începutul anului în campionatul Chinei, la Wuhan Three Towns, însă experiența sa pare să se apropie de final, iar internaționalul român să revină mai aproape de casă. Pauza competițională din iarnă reprezintă momentul în care acesta s-ar putea despărți de campionatul Chinei, iar revenirea în Europa este cea mai plauzibilă la momentul actual.
CFR Cluj a părut pe urmele sale, chiar dispusă să facă mari eforturi financiare pentru a-i obține semnătura, însă în cele din urmă s-a răzgândit, iar transferul în pauza competițională din iarnă nu mai poate fi luat în calcul.
Preliminariile pentru Campionatul European din 2024 urmează să debuteze în primăvara anului viitor, așa că Stanciu ar avea și mai multe motive să revină în Europa, pentru a fi cât mai aproape și de echipa națională.
Selecționerul Edi Iordănescu a afirmat că a avut o discuție cu cel care a fost deseori decarul primei reprezentative și i-a făcut o recomandare înainte de pauza de iarnă.
"Dacă va veni la Cluj, da, va fi mai aproape de echipa națională. Stanciu ne-a lipsit foarte mult atât în martie, cât și în iunie în mod special. Este un lider, un pilon, unul dintre căpitanii echipei naționale, un jucător care-și pune instant amprenta pe jocul nostru.
Distanța și contextul, când spun context mă refer la pandemie, l-au ținut departe de echipa națională. El și-a dorit însă mereu să vină, să joace, a venit mereu necondiționat. El și alți 3-4 jucători reprezintă un exemplu pentru cei tineri din echipa națională.
M-aș bucura dacă va reveni în Europa, va fi mai aproape de noi. Mărturisesc că i-am făcut această recomandare.
Dacă va veni la Cluj va fi și mai aproape de echipa națională și va crește nivelul CFR-ului și va impacta competiția. Are un CV fantastic", a declarat selecționerul Edi Iordănescu, în urmă cu o săptămână, în timp ce se vorbea de interesul celor de la CFR Cluj despre Stanciu.
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo