Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Oficial | Nicolae Dică este noul antrenor al lui FC U Craiova 1948

Romeo Ene

Actualizat 17/07/2023 la 18:12 GMT+3

FC U Craiova a debutat cu stângul în noul sezon de Superligă și a pierdut meciul cu FCSB, scor 1-3, după o prestație modestă a oltenilor, care și-au propus să intre în play-off în acest sezon.

Rapid - FC U Craiova. Sursă foto: GSP

Credit imagine: Eurosport

//UPDATE
Nicolae Dică este noul antrenor al lui FC U Craiova. Clubul a anunțat pe rețelele de socializare numirea în funcție a fostului tehnician de la FCSB.
"Clubul nostru a ajuns la un acord cu Nicolae Dică pentru preluarea funcției de antrenor principal. Fostul atacant român, în vârstă de 43 ani, a semnat o înțelegere valabilă până la finalul sezonului și vine alături de George Cotiga, cel care va fi antrenor secund. De-a lungul ultimilor ani, Nicolae Dică a mai fost antrenor la formații din România, cum ar fi: FCSB, FC Argeș și Mioveni."
Știrea inițială
Conform ProSport, conducerea lui FC U Craiova a luat prima măsură după eșecul cu FCSB și a numit un antrenor principal, care urmează să semneze cu oltenii. Nicolae Dică este alesul, iar acesta are misiunea de a o duce în play-off pe FC U Craiova.
El a ajuns la un acord verbal cu conducerea oltenilor și va ajunge la Craiova pentru a semna contractul și pentru a fi prezentat oficial. El va avea un antrenor secund și va lucra cu oamenii din staff-ul actual. FC U Craiova a jucat barajul pentru Conference League cu CFR Cluj în sezonul trecut, însă a evoluat în play-out. Anul acesta, oltenii își propun să intre în play-off.
Sursa citată adaugă, însă, faptul că FC U Craiova se va reorienta rapid în cazul în care va apărea vreo problemă neprevăzută, iar Nicolae Dică nu va mai semna contractul. Viorel Moldovan este celălalt tehnician care va fi contactat în cazul în care Nicolae Dică nu va mai ajunge la FC U Craiova.
Nicolae Dică nu vine la FC U Craiova după o experiență grozavă ca antrenor. El a antrenat-o ultima dată pe CS Mioveni, pe care a părăsit-o în aprilie 2023, înainte de retrogradarea matematică a echipei. Dică nu a reușit să-și salveze fosta echipă, iar acum va trebui să se lupte pentru primele șase poziții.
În schimb, Viorel Moldovan nu a mai antrenat de mai bine de doi ani, ultima experiență fiind pe banca Petrolului. Nicolae Dică a decis să plece în toamna anului trecut de la FCSB, după ce rezultatele obținute cu roș-albaștrii nu erau pe placul conducerii, iar atmosfera nu mai era una bună la nivelul lotului.
14 meciuri a antrenat-o Dică pe Mioveni, care a retrogradat în liga secundă la finalul sezonului trecut.
CITEȘTE ȘI:

Nicolae Dică, despre motivul pentru care a demisionat de la FCSB

Fostul antrenor al FCSB-ului a vorbit în trecut despre momentul în care a luat decizia să demisioneze, dar și despre motivul care l-a făcut să plece.
"Ce s-a declarat după meciul cu U Cluj m-a făcut să plec. Am vrut și după partida cu UTA. Nu e treaba mea ce fac ei acum acolo. Eu când m-am dus am zis că fac asta și asta. Când n-am mai putut să fac ce am cerut, am plecat. Când am văzut că sunt anumite lucruri, am plecat. Nu mai are importanță (n.red. - dacă a primit ordine de la conducere)", a explicat Nicolae Dică, la Orangesport.
Nicolae Dică a strâns 23 de meciuri pe banca vicecampioanei României, perioadă în care a înregistrat nouă victorii, șapte remize și șapte înfrângeri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo