Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

EXCLUSIV | La ce trebuie să fie atentă FCSB în duelul cu Silkeborg! Dezvăluiri din Danemarca

Bianca Dumitru

Publicat 05/10/2022 la 09:30 GMT+3

FCSB va juca joi, de la ora 19:45, pe terenul celor de la Silkeborg, într-un meci contând pentru a treia etapă a grupelor Conference League. Jurnalistul Emil Iversen de la Eurosport Danemarca ne-a vorbit despre adversara roș-albaștrilor, punctând principalele caracteristici ale echipei.

Silkeborg

Credit imagine: Getty Images

FCSB o va înfrunta joi seară, de la ora 19:45, pe Silkeborg, în deplasare, într-un meci contând pentru a treia etapă a grupelor Conference League.
Înaintea partidei, jurnalistul Eurosport Danemarca, Emil Iversen, a dezvăluit în exclusivitate pentru site-ul nostru care sunt caracteristicile echipei antrenate de Kent Nielsen.
Danezul a explicat ce tactică de joc folosesc cei de la Silkeborg și a punctat că formația și-a întărit lotul în această vară, după ce sezonul trecut s-au clasat în mod surprinzător pe locul 3 în campionat.
"Silkeborg este o echipă foarte bine antrenată, cu o filozofie clară de joc. Vor să păstreze posesia și nu se grăbesc atunci când au posesia. Această echipă joacă întotdeauna în aceeași așezare tactică, 4-3-2-1, cu jucătorii de bandă care intră de multe ori în combinații pe centru în formă de brad de Crăciun, de aceea își numesc deseori formația 'Bradul de Crăciun'. Stadionul lor este aproape nou și cu gazon artificial, ceea ce este cu siguranță un mare avantaj pentru ei.
Sunt o echipă tipică retrogradată sau promovată în fiecare an cu unul dintre cele mai mici bugete din Superliga, dar anul trecut au terminat surprinzător pe locul 3. Datorită banilor din Conference League și a câtorva vânzări de jucători, ei și-au păstrat intactă cea mai mare parte a echipei și au sporit forța băncii de rezerve, ceea ce este destul de neobișnuit pentru Silkeborg.
În mod normal, această echipă vinde cei mai buni jucatori ori de câte ori are o ofertă și speră că cineva de la academie poate să-i ia locul. Vara aceasta au vândut doar doi oameni importanți și au cumpărat destul de mulți jucători de la alte cluburi din Superliga daneză. Unul dintre cei vânduți este Nicolai Vallys, care a fost o mare pierdere pentru forța ofensivă a echipei", a spus Emil Iversen.
Citește și:

FCSB, fără 7 titulari în Danemarca

FCSB a trecut Conference League pe planul secund. Vicecampionii României vor să se concentreze cu precădere pe SuperLigă, unde au multe puncte de recuperat, iar Nicolae Dică a luat o hotărâre care nu e tocmai pe placul tuturor fanilor.
Antrenorul i-a lăsat acasă pe Florinel Coman, Andrea Compagno, Andrei Cordea, Malcom Edjouma, Joonas Tamm, Darius Olaru și Risto Radunovic, pentru ca aceștia să fie odihniți pentru meciul cu Petrolul Ploiești, de duminică.
În cazul în care pierde cu Silkeborg, FCSB rămâne foarte departe de calificarea în primăvara europeană. Tavi Popescu și compania au doar un punct după două etape în Conference League, punct obținut în urma egalului cu Anderlecht. West Ham este lider în grupă, cu 6 puncte, iar belgienii sunt pe 2, cu 4 puncte.
Partida dintre Silkeborg și FCSB este programată joi, de la ora 19:45, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe site-ul nostru Eurosport.ro și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo