După naturalizarea lui Mario Camora, echipa națională de fotbal a României ar putea beneficia din 2022 de încă un jucător străin, care a impresionat în acest sezon al Ligii 1. Este vorba despre Jefte Betancor, fotbalistul celor de la Farul Constanța, care este în acest moment golgheterul campionatului.
Potrivit Sport.ro, în acest moment se verifică dacă atacantul de 28 de ani poate primi cetățenia română în procedură accelerată și dacă poate evolua pentru "tricolori".
Jefte Betancor a fost crescut, printre altele, la juniorii lui Real Madrid și a mai evoluat de-a lungul carierei la CD Eldense, SV Mattersburg, SV Ried și FC Voluntari. Spaniolul, cotat de site-ul transfermarkt.com la 1,3 milioane de euro, are un profil diferit de cel al atacanților masivi din echipa națională a României și ar putea acoperi un post deficitar, având un joc aerian bun și reușind să intre în combinații rapide și în dueluri cu fundașii adverși.
Romanian Liga I
Încă un stadion-bijuterie în România! Când ar putea fi inaugurată noua arenă a celor de la Farul
26/05/2022 LA 10:17
Fotbalistul, inclus în echipa ideală a fotbaliștilor străini care au evoluat în 2021 în Liga 1, mai are contract cu Farul Constanța până în vara anului 2023.
Citește și:

"SUNT UN NUMĂR 9 DE PROFILUL LUI BENZEMA SAU LEWANDOWSKI"

Jefte Betancor a acordat un interviu pentru Marca, în care a vorbit pe larg despre parcursul în campionatul României, dar și despre Farul Constanța.
"Lucrurile merg foarte bine pentru mine, dar mereu vrei să te perfecționezi și să ajuți echipa să crească. La startul sezonului nu mi-a trecut prin cap că voi fi golgheter în Liga 1. Dar acum nimeni nu mă mai oprește. Este un vis și o să lupt pentru el. De fapt, mă uit mereu la meciurile rivalilor mei să văd dacă marchează sau nu", a declarat Jefte pentru publicația spaniolă.
El a crescut admirându-l pe Ronaldinho, dar a devenit atacant. "Am marcat multe goluri în ultimii ani: 16 la Ried în ediția 2019/20, 9 goluri pentru Voluntari în sezonul trecut, iar acum sunt din nou 9 goluri în 15 meciuri. Sunt un număr 9 de profilul lui Benzema sau Lewandowski. Nu-mi place să rămân avansat. Trebuie să cobor și să intru în combinații", a adăugat Jefte Betancor.
Jucătorul a fost remarcat de Hagi în sezonul trecut, după ce a adus echipei FC Voluntari 6 puncte din meciurile directe în care a evoluat, reușind să marcheze în ambele partide câștigate cu 1-0.
"Am vrut să fac un salt în cariera mea și am primit oferte din Grecia, Israel, Polonia, dar când antrenorul m-a sunat personal pentru a convinge, nu am mai stat pe gânduri. Să-l ai pe Hagi antrenor este uimitor. Este o legendă, înveți multe și știam că modul lui de a juca, foarte ofensiv, este pe stilul meu", a dezvăluit Jefte.
Marca a remarcat faptul că Gică Hagi nu este singura legendă de la clubul Farul. Din structurile grupării mai fac parte Gheorghe Popescu și Ciprian Marica. "Este o bucurie. Fotbal se poate respira peste tot. Am mai puține coincidențe cu Marica, dar Popescu vine la toate jocurile. Ne este mereu foarte aproape", a mai spus Jefte.
Europa League
Gică Hagi, spectator de lux la finala Europa League! Ce a făcut după ce a ajuns la Sevilla
17/05/2022 LA 16:31
Romanian Liga I
Un club din play-off-ul Ligii 1 nu a primit licență pentru cupele europene! "Următorul pas e TAS!"
11/05/2022 LA 14:28