Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cum își păstrează David Popovici calmul în aceste zile de foc. "Cred că mediul online nu mă ajută"

Andrei Nicolae

Actualizat 22/06/2022 la 11:53 GMT+3

Înainte de a ajunge la Campionatele Mondiale de natație de la Budapesta, campionul mondial în vârstă de 17 ani a dezvăluit că se relaxează înainte de curse cu melodii care îi dau starea potrivită. Ascultă foarte des Subcarpați.

David Popovici

Credit imagine: Eurosport

David Popovici caută să câștige în această seară (ora 19:22) al doilea titlul mondial în cadrul întrecerilor de natație de la Budapesta. Înotătorul român în vârstă de 17 ani s-a calificat în finală cu cel mai bun timp (47.13), după ce luni a cucerit medalia de aur și în proba de 200 de metri liber.
Înainte de a veni la Campionatele Mondiale, David mărturisea că și-ar dori să se apropie cât mai mult de cea mai înaltă treaptă a podiumului, dar a încercat să atragă cât mai puțin atenția prin declarații. A urmărit doar să aibă liniște, să-și pună în practică planurile pe care, cu siguranță, le-a pregătit în cel mai mic detaliu.
Nici Federația Română de Natație și Pentatlon Modern nu a pus foarte multă presiune.''La acest Campionat Mondial, obiectivul este de a fi în două finale, fiind o competiție majoră după Jocurile Olimpice, luând în calculul celor doi reprezentanți ai jocurilor Olimpice de la Paris și efortul care îl presupune de a-și reprezenta ţara la absolut toate competiţiile majore din acest an'', declara președintele forului, Camelia Potec.
Obiectivul a fost atins încă din prima zi în care David Popovici și Robert Glință au intrat în bazin, iar apoi a depășit orice așteptare. Tânărul înotător are deja un aur în palmares, este favorit acum pentru a-l obține și pe al doilea. Mai mult, a stabilit trei noi recorduri mondiale de juniori, iar recordul mondial la sută este în pericol în această seară.

Cum își păstrează David Popovici calmul în aceste zile de foc

Dar cum reușește David Popovici să-și păstreze calmul în astfel de momente? Înainte de a pleca la Mondiale, David a dezvăluit ceea ce-l relaxează, dar îl și "montează" în timpul curselor concursurilor.
"Ascult muzică, fie înainte, după sau uneori și în timpul antrenamentului, îmi iau boxa și o pun pe culoar. Ascult Subcarpați foarte des, au melodii care îmi plac, melodii care îmi dau starea potrivită și melodii pe care le mai și fredonez în anumite probe lungi", a declarat David Popovici, potrivit Sports Net.
David are și o carte preferată care i-a marcat copilăria! "Am acest răspuns încă de când eram mai mic pentru că nu cred că am mai citit o carte care să mă prindă atât de mult și, deși am citit-o când eram mai mic, a rămas în sufletul meu. Este vorba despre 'Singur pe lume' de Hector Malot", a precizat marele campion român.
Pentru că se află în mijlocul unor zilede foc, David a mărturisit că stă cât mai departe de telefon. Nu se întâmplă pentru prima dată. Anul trecut a stat o lună fără el. "Dacă voia cineva să dea de mine, mai repede dădea prin ai mei. A fost o detoxifiere foarte bună! Și vara asta procedez la fel, pentru că urmează foarte multe competiții, cu un program plin și cred că mediul online nu mă ajută", a mai dezvăluit David Popovici.
Elevul lui Adrian Rădulescu își încheie în această seară parcursul la Mondialele de la Budapesta. Marea finală la 100 de metri liber, considerată adesea proba regină la înot, va avea loc la ora 19:22. David va fi la start pe culoarul patru.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo