Ashleigh Barty, jucătoarea care a dominat de o manieră categorică ultimele două sezoane în tenisul mondial, a făcut în această săptămână un anunț care a luat prin surprindere pe toată lumea. Sportiva de pe locul 1 WTA a anunțat că se retrage la doar 25 de ani.
Vestea a făcut înconjurul lumii, iar pe rețelele de socializare au apărut mai multe videoclipuri din timpul carierei lui Barty. Într-una dintre secvențe, se pare că australianca a știut încă din 2019 că nu va mai juca tenis foarte mulți ani, lucru pe care i l-a dezvăluit Simonei Halep.
Filmarea a fost realizată în timpul turneului de la Roland Garros din urmă cu trei ani. Ashleigh Barty și Simona Halep vorbeau despre oboseala resimțită, iar românca îi spunea că va fi epuizată după ce va mai juca 5-6 ani.
Roland Garros
Ora de start a meciului Simona Halep - Qinwen Zheng în turul 2 la Roland Garros 2022
ACUM 42 MINUTE
În acel moment, liderul WTA a spus "3 sau 4", referindu-se la faptul că nu are de gând să mai joace mai mult de 3 sau 4 ani. Astfel, se pare că Barty s-ar fi gândit încă de la 23 de ani la o retragere prematură din tenis.
Citește și:

MOTIVELE DIN SPATELE RETRAGERII LUI ASHLEIGH BARTY

După anunțul lui Ashleigh Barty privind retragerea sa din tenis, jurnaliștii de la Herald Sun au realizat un material amplu, în care au încercat să răspundă întrebărilor fanilor și să explice bizara hotărâre a sportivei. Niciuna dintre speculații nu stă în picioare, pur și simplu Barty a simțit că nu mai are nimic de demonstrat în tenis. S-a simțit epuizată moral și fizic și își dorește un altfel de viață, departe de tumultul turneelor și de călătoriile istovitoare.
Dacă în 2014 sportiva de la Antipozi s-a retras, dar a revenit apoi, după mai puțin de doi ani, asupra deciziei, de această dată nu se va mai întâmpla așa, garantează ziariștii australieni.
"Retragerea lui Ash Barty: De ce marea campioană australiană a renunțat la tenis la 25 de ani?" este titlul dat de heraldsun.com.au, pentru ca apoi să trateze pe larg subiectul și să răspundă la cele mai "fierbinți" întrebări ale fanilor tenisului.
"Ashleigh Barty este în fruntea tenisului mondial, după ce a cucerit Wimbledon și a pus capăt unei secete australiene de 44 de ani la Melbourne. Deci, de ce a ales să plece din tenis la doar 25 de ani?", se întreabă jurnaliștii sursei citate. Răspunsul? "Ash Barty a făcut întotdeauna lucrurile în felul ei".
"Ceea ce toată lumea întreabă în acest moment este: "De ce acum?" Barty este la apogeul carierei sale și are doar 25 de ani. Ea a fost numărul 1 mondial în ultimii trei ani, ceea ce o pune într-o companie de elită: doar cele mai mari din toate timpurile, Steffi Graf, Martina Navratilova, Serena Williams și Chris Evert, au stat atât de mult pe locul 1 WTA fără a fi detronate. Ash a arătat la Australian Open că în prezent se află la un nivel total diferit de urmăritoare, câștigând în mod categoric Grand Slam-ul de acasă. [...]
Semnele au existat în ultima lună că ceva s-a întâmplat. Barty a făcut o excursie specială la Uluru și a petrecut timp cu copiii indigeni, arătându-le că pot îndrăzni să viseze să facă ceva special.
Atunci când s-a retras de la turneele din Miami și Indian Wells, au început șoaptele. Este obosită psihic după Australian Open? Are o accidentare secretă? Și apoi, în ultima săptămână s-a discutat chiar despre posibilitatea de a fi însărcinată?Niciuna dintre variante nu este corectă, Ash Barty a făcut din nou lucrurile în felul ei", au scris australienii.
Roland Garros
Halep a trăit periculos meciul din turul 1 de la Roland Garros! "Schunk putea câștiga în 2 seturi!"
ACUM 2 ORE
Roland Garros
EXCLUSIV | Simona Halep, uimită de Schunk la Roland Garros! "Era tot timpul acolo unde loveam!"
ACUM 15 ORE