Numărul 25 mondial și cap de serie numărul 24 la Australian Open 2022, Victoria Azarenka s-a calificat în turul 3 al turneului după ce a învins-o pe elvețiana Jil Teichmann, scor 6-1, 6-2, după o oră și 14 minute.
Acest succes a calificat-o pe Azarenka în turul 3 al Grand Slam-ului pentru a 11-a oară din cele 14 apariții ale sale.
Jucătoarea din Belarus trecuse de Panna Udvardy în primul tur și va juca cu Elina Svitolina pentru un loc în faza optimilor de finală.
Australian Open
Ilie Năstase a comentat succesul lui Nadal de la Australian Open: "Asta mi-a plăcut foarte mult"
01/02/2022 LA 17:50

Azarenka a comentat situația lui Djokovic

Imediat după succesul cu Teichmann, Azarenka a rupt în cele din urmă tăcerea în legătură cu deportarea lui Djokovic din Australia, după ce a pierdut recursul în instanță.
Azarenka face parte din Consiliul jucătoarelor WTA și a abordat subiectul legat de cazul Djokovic, precum și poziția ei personală cu privire la vaccinare.
"Cred că toată această situație ar fi putut fi prevenită de la început. Ar fi putut fi abordată în alt mod. Ce s-a întâmplat după, cred că nimeni nu a ieșit bine din această situație oricum și totul devenit un circ. Ar trebui să se analizeze cu atenție această situație în viitor.
Din punctul meu de vedere, este foarte clar. Cred în știință și în vaccinare. Nu vreau să-mi impun convingerile asupra tuturor, dar practicăm un sport important, călătorind în jurul lumii și trebuie să respectăm regulile țărilor în care jucăm. WTA este în favoarea vaccinării și cred că aceasta este soluția dacă practicăm un sport precum tenisul.
Nu spun că după vaccinare nimeni nu se va îmbolnăvi, dar cred că este un pas pentru a lupta împotriva acestui coronavirus și sperăm să-l învingem la nivel global.", a spus Azarenka la conferința de presă, citată de firstsportz.com.
CItește și:

Cazul lui Peng Shuai, în atenția WTA

Ca membră a Consiliului jucătoarelor WTA, Azarenka a discutat, de asemenea, despre situația lui Peng Shuai, precizând că se fac în continuare eforturi pentru a intra în contact cu jucătoarea din China, care ar fi dispărut în luna decembrie a anului trecut.
"Nu am reușit să luăm legătura cu Peng Shuai momentan, chiar dacă din partea noastră vom continua să facem toate eforturile pentru a ne asigura că este în siguranță. Sperăm că vom ajunge să dăm de ea la un moment dat.
Sunt mândră că ne susținem jucătoarea, acesta este scopul Consiliului. Cu toții sperăm să fie bine.", a spus Azarenka.
Jucătoarea din Belarus a adăugat câteva cuvinte și despre meciul ei din turul 3 de la Australian Open, împotriva Elinei Svitolina: "Am avut mai multe dueluri pe diferite suprafețe și ne-am antrenat de câteva ori împreună, așa că nu cred că vor fi prea multe surprize pe teren.
Cu toate acestea, este o luptătoare uimitoare, luptă indiferent de scor, cred că aceasta este o calitate foarte importantă în jocul ei, iar restul depinde de mine, trebuie să mă concentrez cu adevărat pe mine pentru a fi mai responsabilă și mai controlată.", și-a încheiat Azarenka discursul.
Toate meciurile de la Australian Open sunt în direct şi în exclusivitate pentru România pe aplicaţia Eurosport Player.
Australian Open
"Una dintre cele mai mari reveniri pe care le-am văzut vreodată" - McEnroe, uimit de Rafael Nadal
01/02/2022 LA 11:39
Australian Open
Becker, fost antrenor al lui Djokovic: "Nadal este cel mai de succes jucător al tuturor timpurilor"
30/01/2022 LA 18:21