Rafael Nadal, favorit numărul 5 pe tabloul masculin de simplu, s-a calificat cu mari emoții în sferturile de finală de la Roland Garros. Ibericul l-a învins pe elevul lui Toni Nadal, Felix Auger-Aliassime, în 5 seturi, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-2, 3-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat patru ore și 22 de minute de joc.
Meciul a fost cu totul special pentru Toni Nadal, care a spus înainte de meci că nu va sta în boxa lui Felix Auger-Aliassime. Deși canadianul este noul jucător pe care-l pregătește în circuit, Toni este în continuare dornic ca nepotul său să exceleze la cel mai înalt nivel. El a dezvăluit după meciul din optimi că nu a prins finalul partidei.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Sonego l-a taxat pe Rafa Nadal la Wimbledon: "Vezi așa ceva doar la turnee de categoria a treia!"
IERI LA 09:01

Toni Nadal n-a prins finalul meciului Rafa – Auger-Aliassime la Roland Garros

"Am spus de mai multe ori că am vrut ca nepotul meu să câștige. Chiar dacă îl ajut pe Felix la antrenamente, nepotul meu este nepotul meu și pentru noi 2, acest turneu este foarte special. Până la setul patru, am văzut meciul destul de bine, am fost destul de relaxat, dar după ce Rafa a pierdut setul 4, am plecat, n-am mai rezistat să stau pe margine, așa că nu am văzut ultimul set", a spus Toni Nadal.
În sferturile de finală, Rafael Nadal se va duela cu marele său rival, Novak Djokovic, pentru a 59-a oară în circuit, un record absolut. În acest moment, sârbul conduce cu 30 la 28. Cei doi s-au întâlnit la Roland Garros la ultimele 2 ediții. În 2020, Nadal a câștigat în marea finală, iar în 2021, Djokovic s-a impus în semifinale.
Acum, iată, cei doi super-campioni se întâlnesc în sferturile de finală într-un meci care se anunță a fi foarte spectaculos. Dacă Nadal a avut emoții în meciul cu Auger-Aliassime, Djokovic a trecut fără probleme de Diego Schwartzman în optimile de finală. Nole a cedat 7 game-uri tot meciul și a fost în control pe toată durata partidei.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/28/3382940.jpg
Wimbledon
Rafa Nadal a clarificat disputa legată de strigătele lui Sonego
IERI LA 07:12
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Kyrgios a câștigat un meci epic contra lui Tsitsipas, cu tensiune
02/07/2022 LA 09:27