Emma Răducanu este noua campioană de la US Open. Sportivă venită din calificări, tânăra în vârstă de 18 ani a câștigat trofeul la Flushing Meadows fără să piardă vreun set, în finală învingând-o cu 6-4, 6-3 pe Leylah Fernandez.
În această dimineață, Virginia Wade a vorbit despre succesul conaționalei sale. Fosta jucătoare de tenis, ultima sportivă din Marea Britanie care a câștigat un trofeu major, în 1977, a analizat în direct pentru BBC performanța Emmei Răducanu, dezvăluind ce simte un campion după succesul din finală.
"Au fost câteva ore remarcabile, incredibile. Dar când mă gândesc la cum a început, mi-e greu să cred, a fost incredibil și sunt sigură că Emma se va gândi la același lucru când se va trezi în această dimineață și nu-i va veni să creadă. Va fi unul dintre cele mai memorabile meciuri ale carierei sale, indiferent ce se va întâmpla de acum înainte.
Tenis
Emma Răducanu s-a săturat de critici și "contraatacă": "M-am descurcat mai bine decât majoritatea!"
01/12/2022 LA 17:05
Nicio sportivă din Marea Britanie nu a câștigat de atâta timp un trofeu de Grand Slam și am așteptat atât de mult ca o jucătoare din Marea Britanie să evolueze la un nivel așa de ridicat încât este absolut remarcabil ce a reușit. Sper să aibă timp să se relaxeze, să digere tot ce s-a întâmplat și să revină cu picioarele pe pământ din al nouălea cer. Va fi mereu în al nouălea cer după acest succes.
Este vorba despre satisfacția de a ieși pe teren dorindu-ți să faci ceva și chiar să reușești acel lucru. E ceva unic să ții acel trofeu în mâinile tale, după ce ai văzut atâtea persoane câștigându-l și ți-ai dorit toată viața să îl câștigi și tu. Și poate nu conștientizezi pe moment, din cauza agitației și a gălăgiei, dar știi că a doua zi vor fi fotografii cu tine în toate ziarele din lume", a declarat Virginia Wade pentru BBC.

Emma Răducanu, lăudată de Andy Murray

Andy Murray, unul dintre cei mai mari jucători britanici din toate timpurile, a vorbit la superlativ despre Emma Răducanu, după ce aceasta a câștigat US Open.
Scoțianul, care are 3 titluri de Grand Slam în palmares, două medalii de aur la Jocurile Olimpice și alte 6 finale de Grand Slam jucate, a explicat performanțele Emmei Răducanu utilizând repetat cuvântul "glumă". Evident, termenul e folosit în context apreciativ, pentru a sublinia și mai mult cât de rară și impresionantă e evoluția britanicei.
"E o glumă! Cât de bine a reușit Răducanu să își țină nervii în frâu. E o glumă cât de curat lovește mingea. E o glumă să treci de calificări și să câștigi un turneu de Mare Șlem. E o glumă să câștigi 10 meciuri în 3 săptămâni pentru a face asta. E o glumă cât de bună e Emma Răducanu!", a scris Andy Murray pe Twitter.
Tenis
Emma Răducanu, decorată de Regele Charles al III-lea! Distincția primită de sportivă
29/11/2022 LA 17:44
Tenis
Bencic, "extrem de încântată" de colaborarea cu Tursunov, după ce rusul a scăpat de Emma Răducanu
19/10/2022 LA 07:12