Emma Răducanu este noua campioană de la US Open. Sportivă venită din calificări, tânăra în vârstă de 18 ani a câștigat trofeul la Flushing Meadows fără să piardă vreun set, în finală învingând-o cu 6-4, 6-3 pe Leylah Fernandez.
În această dimineață, Virginia Wade a vorbit despre succesul conaționalei sale. Fosta jucătoare de tenis, ultima sportivă din Marea Britanie care a câștigat un trofeu major, în 1977, a analizat în direct pentru BBC performanța Emmei Răducanu, dezvăluind ce simte un campion după succesul din finală.
"Au fost câteva ore remarcabile, incredibile. Dar când mă gândesc la cum a început, mi-e greu să cred, a fost incredibil și sunt sigură că Emma se va gândi la același lucru când se va trezi în această dimineață și nu-i va veni să creadă. Va fi unul dintre cele mai memorabile meciuri ale carierei sale, indiferent ce se va întâmpla de acum înainte.
Transylvania Open
Emma Răducanu, la prima victorie în circuitul WTA! Declarație de dragoste pentru România
ACUM 10 ORE
Nicio sportivă din Marea Britanie nu a câștigat de atâta timp un trofeu de Grand Slam și am așteptat atât de mult ca o jucătoare din Marea Britanie să evolueze la un nivel așa de ridicat încât este absolut remarcabil ce a reușit. Sper să aibă timp să se relaxeze, să digere tot ce s-a întâmplat și să revină cu picioarele pe pământ din al nouălea cer. Va fi mereu în al nouălea cer după acest succes.
Este vorba despre satisfacția de a ieși pe teren dorindu-ți să faci ceva și chiar să reușești acel lucru. E ceva unic să ții acel trofeu în mâinile tale, după ce ai văzut atâtea persoane câștigându-l și ți-ai dorit toată viața să îl câștigi și tu. Și poate nu conștientizezi pe moment, din cauza agitației și a gălăgiei, dar știi că a doua zi vor fi fotografii cu tine în toate ziarele din lume", a declarat Virginia Wade pentru BBC.

Emma Răducanu, lăudată de Andy Murray

Andy Murray, unul dintre cei mai mari jucători britanici din toate timpurile, a vorbit la superlativ despre Emma Răducanu, după ce aceasta a câștigat US Open.
Scoțianul, care are 3 titluri de Grand Slam în palmares, două medalii de aur la Jocurile Olimpice și alte 6 finale de Grand Slam jucate, a explicat performanțele Emmei Răducanu utilizând repetat cuvântul "glumă". Evident, termenul e folosit în context apreciativ, pentru a sublinia și mai mult cât de rară și impresionantă e evoluția britanicei.
"E o glumă! Cât de bine a reușit Răducanu să își țină nervii în frâu. E o glumă cât de curat lovește mingea. E o glumă să treci de calificări și să câștigi un turneu de Mare Șlem. E o glumă să câștigi 10 meciuri în 3 săptămâni pentru a face asta. E o glumă cât de bună e Emma Răducanu!", a scris Andy Murray pe Twitter.
Transylvania Open
Emma Răducanu, discurs "magic " la Cluj! Cum a reacționat când i s-a propus să vorbească în engleză
ACUM 13 ORE
Transylvania Open
Emma Răducanu s-a calificat în optimi la Cluj! Campioana de la US Open, revenire fantastică
ACUM 13 ORE