Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Care a fost prioritatea lui Carlo Ancelotti în meciul cu Atletico Madrid: "Am vrut să evităm problemele"

Bianca Dumitru

Publicat 09/05/2022 la 10:03 GMT+3

Atletico Madrid s-a impus pe teren propriu în derby-ul cu Real Madrid, scor 1-0. Carlo Ancelotti a dezvăluit, la finalul partidei, de ce nu și-a folosit cei mai buni jucători în duelul de pe Wanda Metropolitano și care este prioritatea sa în acest moment.

Carlo Ancelotti y Militao en el derbi ante el Atlético de Madrid

Credit imagine: Getty Images

Campioană a Spaniei, Real Madrid a jucat pe Wanda Metropolitano, în derby-ul cu Atletico, fără Karim Benzema și Thibaut Courtois, în timp ce Vinicius, Ferland Mendy și Luka Modric au fost trimiși pe teren în repriza secundă.
La patru zile după una dintre cele mai fericite nopți din istoria lui Real, cauzată de calificarea incredibilă în finala Champions League în defavoarea celor de la Manchester City, echipa lui Carlo Ancelotti a fost învinsă cu 1-0, Atletico reușind prima victorie pe teren propriu în fața rivalilor după aproape 5 ani.
După meci, Ancelotti a vorbit despre strategia aleasă pentru partida de pe Wanda Metropolitano, în care doar formația lui Diego Simeone avea pentru ce lupta, respectiv pentru asigurarea unui loc în următorul sezon de Champions League.
Antrenorul lui Real Madrid a spus că și-a dorit să le ofere minute și fotbaliștilor care au evoluat mai puțin în această stagiune și să verifice tot lotul înainte de duelul cu Liverpool, din finala celei mai importante competiții intercluburi de pe continent, care va avea loc pe 28 mai, la Paris.
"Nu aveam nevoie de puncte, dar am vrut să facem un joc bun. Prioritatea a fost evitarea problemelor și acordarea de minute celor care au jucat mai puțin. Ideea este ca toată lumea sî fie disponibilă pentru finală și vom lucra în acest sens.
Avem timp suficient să ne pregătim pentru finală și să recuperăm toți jucătorii. Săptămâna aceasta nu puteam munci prea mult, pentru că aveam două jocuri de jucat", a declarat Carlo Ancelotti, citat de Marca.
Citește și:

CARLO ANCELOTTI: "ACEASTA ESTE MĂREȚIA LUI REAL MADRID"

După meciul cu Manchester City din semifinalele Champions League, Carlo Ancelotti a declarat că măreția lui Real Madrid a contribuit enorm la revenirea fantastică. Italianul a explicat și ce videoclip motivațional le-a pus jucătorilor înainte de meci.
"Aceasta este măreția lui Real Madrid. Este un club care nu îți permite să cobori brațele când pare că totul s-a terminat. Îți dă putere să continui, să continui și să crezi... Și asta am făcut! Am jucat un meci împotriva unui rival foarte puternic, competitiv... Când totul părea că s-a terminat, am căutat ultimul strop de energie care să revenim.
Dacă egalezi un joc în ultimele minute ai un avantaj psihologic în prelungiri. Intri în alta dinamica. În prima repriză ne-am descurcat bine. Ne-a lipsit luciditatea între linii și am abuzat de pasele lungi. Am jucat niște optimi, niște sferturi și niște semifinale foarte grele, împotriva a trei echipe capabile să câștige Champions League.
A fost un succes. Videoclipul motivațional pe care l-au văzut jucătorii înainte de meci a fost cu toate revenirile pe care le-am făcut în acest sezon și s-a încheiat cu 'Ne-a mai rămas una'... pe care am obținut-o", a declarat Ancelotti.
Finala Champions League dintre Liverpool și Real Madrid va avea loc pe 28 mai, la Paris, și va fi transmisă în format LIVE TEXT pe Eurosport.ro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo