Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG | FCSB, Craiova și CFR sunt în play-off-ul Conference League! Sepsi, singura eliminată

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 11/08/2022 la 22:23 GMT+3

Este o zi importantă pentru fotbalul românesc, deoarece FCSB, CFR, Universitatea Craiova și Sepsi Sfântu Gheorghe vor juca returul din turul al treilea preliminar Conference League. Cele patru echipe românești se vor lupta pentru calificare, cu șanse mai mult sau mai puțin ridicate de a merge în play-off.

Octavian Popescu

Credit imagine: Other Agency

Min. 90 FCSB - Dunajska: Finaaal de meci! FCSB câștigă cu 1-0 (2-0 la general) și este calificată în play-off. Vicecampioana va da piept cu norvegienii de la Viking.
Min. 90 Universitatea Craiova - Zorya: Calificareee! 3-0 pentru Craiova, care se califică în play-off.
Min. 78 FCSB - Dunajska: Darius Olaru bate repede o lovitură liberă și îl lasă pe Rusu singur cu portarul advers. Din păcate, atacantul de la FCSB trage slab și obține doar un corner.
Min. 90 CFR Cluj - Șahtior Soligorsk: CFR câștigă cu 1-0 și este în play-off. CFR Cluj - Maribor este meciul care decide cine intră în grupe.
Min. 66 FCSB - Dunajska: Lovitură liberă periculoasă a slovacilor, însă Tornovanu prinde din nou. Evoluție foarte sigură a portarului.
Min. 65 FCSB - Dunajska: Darius Olaru a avut o incursiune în careul oaspeților, dar șutul său s-a dus în blocajul advers.
Min. 57. Universitatea Craiova - Zorya: GOOOOL! Nicușor Bancu face 3-0 și Craiova este cu un pas în play-off.
Min. 53. Universitatea Craiova - Zorya: GOOOOL Craiova! Baiaram înscrie pentru 2-0 și Rădoi este aproape să îi aducă pe olteni în play-off, la primul meci pe banca.
Min. 51 FCSB - Dunajska: David Miculescu iese șchiopătând, iar locul său pe teren este luat de Răzvan Oaidă.
Min. 46 FCSB - Dunajska: A început repriza a doua. FCSB începe în atac.
Min. 71 Djugarden - Sepsi: Gol Djugarden. Asoro face 3-1 și visul european al lui Sepsi este pe sfârșite.
Min. 45 FCSB - Dunajska: E pauză pe Arena Națională. Au fost 2 minute de prelungiri, iar totul se decide în repriza a doua.
Min. 44 FCSB - Dunjaska: Rusu driblează spectaculos un adversar în zona de la colțul terenului, dar centrarea sa nu găsește niciun coechipier în careu.
Min. 43 FCSB - Dunjaska: Șut de la 30 de metri după o lovitură liberă a celor de la Dunajska Streda. Târnovanu prinde din nou fără nicio emoție.
Min. 36 FCSB - Dunjaska: Octavian Popescu a executat un corner de pe partea dreaptă, iar David Miculescu s-a lovit cap în cap cu un adversar. Se pare că nu e nimic grav și cei doi și-au revenit.
Min. 30 FCSB - Dunjaska: Bucureștenii sunt pe val, iar suporterii au început să scandeze "România, România"
Min. 29 FCSB - Dunjaska: GOOOOOOOOL FCSB!!! Înscrie Andrei Cordea pentru 1-0. Octavian Popescu a pasat superb cu exteriorul pentru Bogdan Rusu, care a tras în bară. Mingea a revenit în centrul careului și Cordea înscrie cu latul.
Min. 27 FCSB - Dunjaska: Cordea centrează periculos în fața porții și obține un corner.
Min. 25 FCSB - Dunajska: Miculescu este călcat la marginea careului, dar arbitrul decide să nu acorde nimic. La faza imediat următoare, Târnovanu are o intervenție salvatoare și prinde fără emoții.
Min. 16 FCSB - Dunajska Streda: Edjouma reia peste poartă după un corner de pe partea dreaptă.
Min. 10 FCSB - Dunajska: Bară Dunajska Streda. Roș-albaștrilor le-a trecut glonțul pe la ureche. Mingea s-a dus în transversală, iar Târnovanu era bătut.
Min. 5 Universitatea Craiova - Zorya: R. Silva înscrie din pasa lui Baiaram. E egalitate la general și totul se joacă.
Min. 37 CFR Cluj - Șahtior Soligorsk: GOOOL JEFTE! CFR Cluj deschide scorul este calificată dacă nimic nu se schimbă.
Min. 5 FCSB - Dunajska: FCSB a început tare meciul, iar suporterii fac o atmosferă fantastică, împingându-și favoriții spre calificare.
Min. 24 Djugarden - Sepsi: Djugarden face 2-1 după o lovitură de la colț. Sepsi are de recuperat 3 goluri în acest moment și calificarea pare departe.
Min. 12 Djugarden -Sepsi: Gol! Djugarden face 1-1 și taie repede elanul lui Sepsi.
Min. 8 Djugarden - Sepsi: GOOOOL Sepsi!!! Cosmin Matei înscrie și formația din Sfântu Gheorghe e în cărți. Djugarden are 3-2 la general și Sepsi mai are nevoie de un gol pentru a egala la general.

FCSB - Dunajska Streda

Echipele de start:
FCSB: Târnovanu - V. Crețu, Dawa, Tamm, Radunovic - Edjouma, Olaru - Cordea, Oct. Popescu, Miculescu - B. Rusu
Rezerve: A. Vlad - Haruț, Fl. Coman, A. Șut, I. Stoica, Lixandru, Fl. Achim, Oaidă, Pantea, Bouhenna, Musi, S. Șerban
Dunajska Streda: Veszelinov - Risvanis, Mateus Brunetti, Muhamedbegovic - Blackman, Szantho, Kacer, Dimun, Ramadan - Balogh, Krstovic
Rezerve: Trnovsky, Petras - Ciganiks, Njie, Veselovsky, Moumou, Rymarenko, Davis, Kachut, Nebyla, Carlos Pinto, Nicolaescu

CFR Cluj - Soligorsk

Echipele de start:
CFR Cluj: Scuffet - Manea, Burcă, Yuri, Camora - Cvek, Boateng - Deac, Jefte, Petrila - Debeljuh
Rezerve: Bălgrădean - Brucic, Graovac, Păun, Roger, Yeboah, Mistrati, Hoban, Kolinger, Braun, Muhar, Buș
Soligorsk: Plotnikov - Simunovic, Filipenko, Satara, Antic - Divanovic, Krymi, Korzun - Correira Da Silva, Placca, Ahmedi
Rezerve: Stepanov, Chernik - Ivanovic, Skavysh, Davyskiba, Podstrelov, Yuzepchuk, Zabelin, Charniak, Karpitski, Shauchenka

Universitatea Craiova - Zorya

Echipele de start:
Universitatea Craiova: Lazar - Screciu, Papp, Raul Silva - Hanca, Al. Crețu, Mateiu, Bancu - Baiaram, Koljic, Ivan
Rezerve: Rusu, L. Popescu - Vătăjelu, Cîmpanu, Nistor, Rivaldinho, Vlădoiu, Markovic, Căpățînă, Roguljic, Martic, Vînă
Zorya Luhansk: Matsapura - Danchenko, Imerekov, Batahov, Vantukh - Nazaryna, Churko - Cristian, Buletsa, Kabaiev - Nahnoinyi
Rezerve: Saputin, Zhylkin - Brazhko, Myshnov, Khlan, Alibekov, Bezborodko, Smiian, Snurnitsyn, Alefirenko

Djurgarden - Sepsi

Echipele de start:
Djurgarden: Zetterstrom - Johansson, Hien, Ekdal, Bengtsson - Finndell, Schuller, Eriksson - Asoro, Edvardsen, Radetinac
Rezerve: Vasyutin, Picornell, Lofgren, Andersson, Banda, Holmberg, Wikheim, Doumbouya, Danielson
Sepsi: Niczuly - Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Ispas - Aganovic, Păun, Matei - Damascan, Rondon, Bărbuț
Rezerve: Began, Gedo, Rodriguez, Dragomir, Tudorie, Achahbar, Dumitrescu, Nistor, Ciobotariu

Știrea inițială scrisă de Andrei Nicolae
FCSB este singura echipă dintre cele patru care a reușit un rezultat pozitiv în partida tur. Echipa antrenată de Nicolae Dică a învins-o pe Dunajksa Streda cu scorul de 1-0, grație unui gol înscris de Tamm.
Venirea lui Dică pe banca roș-albaștrilor a adus un suflu nou trupei din București, raportat la partidele din cupele europene. FCSB a trecut de Saburtalo în turul al doilea preliminar, după ce a reușit să întoarcă rezultatul din retur, la capătul unei partide în care bucureștenii au luptat până la capăt.
Meciul retur dintre cele două echipe poate veni la pachet cu o asistență record pe Arena Națională, fiind așteptați în jur de 45.000 de spectatori pregătiți să susțină echipa lui Dică. În 2017, FCSB reușea pentru ultima oară să aducă peste 40.000 de suporteri pe Arena Națională, în meciul contra lui Sporting, din preliminariile Champions League.
Citește și:
Nicolae Dică se va putea baza pe Andrei Cordea, care nu a primit etape suplimentare de suspendare după cartonașul roșu văzut în returul cu Saburtalo. Marea absență a roș-albaștrilor va fi Ovidiu Popescu, accidentat în partida din campionat cu CS Mioveni.
FCSB pornește cu prima șansă în partida cu Dunajska Streda, iar în cazul în care va trece mai departe, va juca cel mai probabil împotriva norvegienilor de la Viking, care i-au învins pe Sligo Rovers cu 5-1.

CFR speră și ea la calificare

Ardelenii au remizat în partida tur în fața celor de la Șahtior Soligorsk, iar șansele la calificare sunt aproximativ egale. CFR pornește cu statutul de favorită prin primsa valorii lotului, însă acest lucru nu garantează locurile pentru play-off.
Echipa lui Dan Petrescu a făcut o partidă modestă în fața bielorușilor, deși au nimerit o dată bara prin Yuri. Trupa din Gruia a obținut astfel săptămâna trecută un nou egal într-o deplasare europeană.
CFR este într-o formă bună în competiția internă și speră să facă aceeași figură și în returul cu Soligorsk. Clujenii se află pe primul loc în Superligă, după patru etape în care au înregistrat trei victorii și un eșec. Bielorușii traversează la rândul lor o perioadă bună în campionat, unde au adunat patru victorii în ultimele cinci etape.
În cazul în care CFR Cluj va trece de Șahtior Soligorsk, va întâlni pierzătoarea partidei din Europa League dintre Maribor și Helsinki. Finlandezii au câștigat partida tur cu 2-0, iar slovenii par să se îndrepte spre Conference League.

Craiova caută calificarea cu Rădoi pe bancă

Mirel Rădoi a devenit noul antrenor al Universității Craiova și speră să ducă trupa din Bănie în play-off-ul Conference League. Oltenii au fost învinși de Zorya Luhansk în partida tur cu 1-0, într-o partidă modestă făcută de elevii conduși atunci de Laszlo Balint.
Înfrângerea în fața ucrainenilor a fost și mai dureroasă, ținând cont că Zorya nu mai jucat un meci oficial de aproximativ opt luni. Cu toate acestea, lipsa de formă a grupării din Ucraina poate reprezenta în continuare un avantaj pentru olteni, care au arătat bine pe teren propriu în turul anterior.
Citește și:
Împinși de la spate de suporterii din Bănie, Universitatea Craiova a trecut de Vllaznia fără emoții, cu scorul de 3-0. Spectatorii de pe Ion Oblemenco pot crea și ei un avantaj pentru olteni, fiind așteptați aproximativ 15.000 de suporteri în partida in Conference League.
Antrenorul ucrainenilor știe și el că partida va fi diferită față de cea din tur, odată cu instalarea lui Mirel Rădoi pe bancă.
"Cu siguranță va fi diferit, altfel nu trebuiau să schimbe antrenorul. Jocul nu va fi unul similar cu cel de săptămâna trecută. Cred că noul antrenor va face anumite schimbări", a declarat antrenorul olandez, citat de Digi Sport.
Dacă Universitatea Craiova va trece de Zorya Luhansk, va da piept cu învingătoarea dintre Hapoel Beer Sheva și Lugano. Israelienii s-au impus în partida tur cu 2-0 și pornesc cu prima șansă la calificarea în play-off-ul Conference League.

Sepsi, misiune grea cu Djugarden

Covăsnenii au cele mai mici șanse de a merge mai departe, după ce au fost învinși de suedezi cu scorul de 3-1, la capătul unei partide în care nu au arătat că pot juca de la egal la egal cu nordicii.
Misiunea lui Sepsi pare și mai grea decât cea a celorlalte echipe. Pe lângă scorul pe care trebuie să îl întoarcă, echipa lui Bergodi va juca în deplasare, ceea ce va fi un dezavantaj. Antrenorul italian a recunoscut la rândul său că o calificare mai departe ar reprezenta o minune.
"Mergem acolo, este un meci de 90 de minute, vedem ce se întâmplă. Trebuie să căutăm repede un gol în prima repriză. Două sunt deja multe. Noi avem încredere.
Ar fi o minune să întoarcem scorul, nu o surpriză. Dar, uneori, se întâmplă minuni în fotbal. Va fi un meci în plus în Europa și asta ne întărește ca echipă", a declarat tehnicianul italian, pentru Digi Sport.
Dacă Sepsi reușește remontada în returul cu Djugarden, va juca în play-off-ul Conference League în fața celor de la APOEL Nicosia sau Kyzylzhar. În partida tur, ciprioții s-au impus cu 1-0.
Câte echipe românești vor ajunge în play-off-ul Conference League?
Partidele echipelor românești vor începe seara, de la ora 20:00 (CFR și Sepsi) și de la 20:30 (FCSB și Universitatea Craiova).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol