Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Petra Kvitova, despre carantina de la Australian Open: "Toți știam că se poate întâmpla!"

Cezara Paraschiv

Actualizat 22/01/2021 la 16:54 GMT+2

Noi detalii din "bula" de la Melbourne. Dublă campioană la Wimbledon, Petra Kvitova a făcut lumină în ceea ce privește subiectul "carantină la Australian Open", într-un interviu amplu oferit pentru "Tennis Majors". Numărul 9 WTA a declarat, cu candoare: "Toți am știut că am putea ajunge în carantină strictă, dar toți am sperat că vom fi norocoși".

Kvitova

Credit imagine: SID

Pe un ton echilibrat, Petra Kvitova (9 WTA) întregește imaginea carantinei de la Australian Open, dezvăluind cum a reușit să se antreneze doar cu a treia parteneră alesă. “Eu am venit aici cu fizioterapeutul meu și cu antrenorul. Prima dată ar fi trebuit să fac pereche pentru antrenamente cu Amanda Anisimova, dar ea nu a mai ajuns aici, din păcate, pentru că a ieșit pozitiv la Abu Dhabi. Apoi, am fost pusă cu Jennifer Brady, care s-a aflat însă într-unul dintre zborurile cu caz de Covid. Așa că până la urmă am ajuns să mă antrenez cu tiza mea, Petra Martic”, a povestit Kvitova în interviul acordat "Tennis Majors".

Petra Kvitova, mărturisiri din carantina Australian Open: "Mi-au transmis ca data viitoare să sun la recepție"

Petra Kvitova a spus, mai departe, că „măsurile de securitate sunt foarte stricte. De la început au fost, desigur, mai ales cu acele cazuri în avioane; toată lumea de aici era foarte speriată, ceea ce este foarte ușor de înțeles. Nu poți deschide ușa doar pentru că vrei. Întotdeauna când îți aduc ceva (n.r. – mâncarea), trebuie să bată la ușa ta și apoi ai voie să deschizi ușa. La început, bineînțeles, nimeni nu știa cu exactitate regulile. A fost foarte interesant o dată pentru nu știam dacă am sau nu mâncare la ușă. Le-am explicat că am deschis ușa pentru că nu știam dacă a bătut sau nu la ușa mea în timp ce dormeam și nu știam dacă mâncarea este acolo sau nu. Recepționerul hotelului mi-a spus ca data viitoare să sun la recepție și că va trimite pe cineva să vadă dacă am ceva în fața ușii sau nu. Și apoi mă va suna. Mă gândeam - 'OK, cred că este mai simplu dacă deschid ușa 10 centimetri'... Deci a fost (strict) de la început. Cred că lucrurile se stabilizează și acum și totul este mult mai lin.”

Carantină la Australian Open: haos și reproșuri din toate direcțiile. Kvitova clarifică: "Toți știam că se poate ajunge la asta"

Primul turneu de Mare Șlem din 2021 este învăluit de controverse, din cauza lungului șir de decizii complicate pe care autoritățile din Australia au trebuit și trebuie să le ia mai departe sub amenințarea reprezentată de Covid-19.
Este aproape clar acum că a pune mâna pe trofeu la Australian Open acum este și o chestiune de șansă. Pentru că multe lucruri au devenit de necontrolat, lucru dureros de evident pentru cei 72 de jucători care s-au trezit la sosirea în Melbourne că trebuie să stea închiși în camera de hotel 14 zile. Timp în care toată pregătirea din pre-sezon se duce pe apa sâmbetei, în care se acumulează frustrare și care creează un dezechilibru fără precedent între sportivii care vor lua startul la primul Grand Slam al anului.
Șase staruri ale tenisului au fost trimise la Adelaide, sub promisiunea de a oferi un meci demonstrativ care să justifice investiția autorităților de acolo, într-un colț de Australie în care cuvintele de ordine sunt "lux" și "restricții mai lejere". La masculin, au fost selectați primii trei jucători din clasament, care sunt totodată și jucătorii care și-au împărțit titlurile de Grand Slam începând cu 2019. Evident, absența anunțată dinainte a lui Roger Federer (doar pe 4 ATP în acest moment) a simplificat întrucâtva lucrurile, cu Murray și Del Potro absenți și ei. Dintre jucătorii cu titluri de Grand Slam în palmares au rămas în "lotul majoritar" Stan Wawrinka și Marin Cilic – croatul cu rezultate modeste însă în ultimele luni și care nu a atins niciodată cu adevărat statutul de superstar veritabil.
La feminin, doar două poziții de la Adelaide au fost ocupate prin prisma clasamentului, având în vedere faptul că lider mondial este chiar o sportivă din Australia. Lângă Halep și Osaka a ajuns Serena Williams, rămasă în afara Top 10 la final de 2020, însă de departe cea mai titrată jucătoare a tenisului feminin. Un tenis feminin care, spre deosebire de ATP, are mult mai multe jucătoare aflate pe picior de egalitate ca palmares în ceea ce privește titlurile de Grand Slam și atingerea #1: Petra Kvitova, Angelique Kerber, Garbine Muguruza și Victoria Azarenka sunt la Melbourne, la fel ca și deținătoarea titlului de la Australian Open, Sofia Kenin. "Angie", "Vika" și Sofia au tras chiar lozul necâștigător de a fi plasate în carantină strictă 14 zile, ca o consecință directă a faptului că au venit într-unul dintre cele avioane cu cazuri Covid.
Yulia Putintseva, Alize Cornet și Sorana Cîrstea se numără printre vocile care au protestat cel mai vehement, reproșând organizatorilor faptul că nu ar fi comunicat clar că toți pasagerii din avioanele spre Melbourne vor fi puși în carantină totală în cazul în care se înregistrează un rezultat pozitiv la bordul aeronavei lor.
De la Adelaide, Novak Djokovic a încercat să intervină salvator cu un set de revendicări, dar s-a trezit că situația s-a întors împotriva sa, ca un bumerang.
Așa s-a născut valul de revoltă. Săgețile curg haotic, australienii care îndură carantina și restricțiile de luni bune au început să privească din ce în ce mai urâcios spre caravana tenisului, organizatorii au spus mai mult decât ar fi vrut.
În această ploaie de săgeți ce zboară haotic, două jucătoare mature, cu palmares impunător și puternic încercate de viață, au adus doza de echilibru în discurs. Mai întâi a făcut-o Victoria Azarenka, 31 de ani, dublă campioană la Australian Open, călită într-o bătălie dură pentru custodia băiețelului său, printr-un mesaj postat pe rețelele de socializare, prin care îndemna la respect. Acum, o face, într-un interviu acordat pentru "Tennis Majors", Petra Kvitova, 30 de ani, dubla campioană de la Wimbledon care a fost la un pas să își încheie cariera după ce a fost atacată cu un cuțit în proprie casă.
Ce a avut de spus Kvitova în cazul "carantină la Australian Open": "Să fiu sinceră, am fost printre cele norocoase, pentru că după doar câteva zile pot să ies câteva ore și să mă antrenez puțin. Pe de o parte, frustrarea jucătorilor este de înțeles, pe de altă parte, înțeleg că trebuie să ne descurcăm și în aceste condiții. Tennis Australia încearcă să ajute cu gantere și biciclete. Cred că toți am știut ce s-ar putea întâmpla, că ai putea ajunge în carantină strictă de 14 zile. Evident, probabil că fiecare ne-am imaginat că vom avea noroc și vom putea juca. Dar oricum exista o posibilitate să intrăm în carantină strictă".
Nu poți să te antrenezi decât o oră și jumătate, o oră și 40 de minute până când ești obligat să părăsești terenul. Pentru mine, e suficient. Am o vârstă deja și trebuie să am grijă și de corpul meu. Dar sunt conștientă că pentru alți jucători nu este suficient să se antreneze o singură dată pe zi. Eu mă bucur că avem totuși o șansă de a fi aici. | Petra Kvitova
  • Cel mai bun rezultat al Petrei Kvitova la Australian Open este finala jucată în 2019.
picture

Australian Open 2021 - Acțiunea de la Melbourne revine pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo