Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rafael Nadal nu crede că poate fi considerat contact cu Berrettini: "Ne-am antrenat în aer liber"

Alex Masgras

Publicat 29/06/2022 la 13:33 GMT+3

Rafael Nadal nu este îngrijorat în ceea ce privește parcursul său la Wimbledon, după ce Matteo Berrettini, finalistul din 2021, a fost depistat pozitiv cu Covid-19 și a fost nevoit să se retragă din turneu. Săptămâna trecută, Nadal și Berrettini s-au antrenat împreună.

Cum a arătat victoria cu nr. 306 a lui Rafael Nadal în GS. Rezumatul jocului cu Francisco Cerundolo

Rafael Nadal s-a antrenat cu Matteo Berrettini săptămâna trecută, înaintea turneului de la Wimbledon. Între timp, finalistul de anul trecut a fost nevoit să se retragă din turneu după ce a fost depistat pozitiv cu Covid-19.
Matteo Berrettini nu este singurul jucător care a ieșit pozitiv și a fost nevoit să se retragă din turneu. Marin Cilic, finalistul ediției din 2017, este și el infectat cu virusul.
În ceea ce îl privește pe Rafael Nadal, campionul primelor două turnee de Grand Slam din acest an nu se teme în ceea ce privește parcursul său la ediția din acest an a turneului de la Wimbledon:
"Nu cred că pot fi considerat contact apropiat cu Matteo, ne-am antrenat în aer liber, dar orice se poate întâmpla. În acest moment mă simt bine, dar îmi pare foarte rău pentru el.
Sper să se recupereze cât mai repede, este un coechipier bun și știu cât de supărat este din această cauză. Știu că Matteo a fost bolnav în ultimele zile și că depinde de tine dacă te testezi sau nu. Dacă ești pozitiv, ai ieșit din turneu.
Putem discuta despre reguli foarte mult, dar regulile sunt reguli și trebuie să le respectăm, altfel ar fi o nebunie", a declarat Nadal.
Citește și:

Rafael Nadal, în turul al doilea de la Wimbledon

Rafael Nadal (4 ATP) s-a calificat în turul al doilea al turneului de la Wimbledon. În primul său meci după o pauză de trei ani pe iarba londoneză, campionul de la Australian Open și Roland Garros din acest an l-a întâlnit pe Francisco Cerundolo (41 ATP), scor 6-4, 6-3, 3-6, 6-4, la capătul unei partide de peste trei ore și jumătate.
De două ori campion la Wimbledon (2008 și 2010), Nadal îl va întâlni în turul secund pe lituanianul Ricardas Berankis (106 ATP). În primul tur, Berankis l-a învins pe Sam Querrey în trei seturi, scor 6-4, 7-5, 6-3.
Până acum, Nadal și Berankis s-au mai întâlnit o singură dată, chiar la începutul acestui an, la Melbourne Summer Set, acolo unde Nadal s-a impus cu 6-2, 7-5.
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo