Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG US Open | Dominic Thiem, campion la Flushing Meadows, după o finală nebună!

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 14/09/2020 la 04:26 GMT+3

US Open 2020 și-a stabilit campionii, în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player. Ambele finale de simplu, feminin și masculin, și-au aflat deznodământul în seturi decisive, după reveniri fantastice ale celor care, în prima parte a meciului, se văzuseră dominați.

Dominic Thiem, campionul US Open 2020

Credit imagine: Getty Images

Dominic Thiem este campionul US Open 2020! Austriacul câștigă primul său titlu de Mare Șlem, la a patra finală disputată la acest nivel, după patru ore și un minut de luptă, revenind după ce Alexander Zverev, cu patru ani mai tânăr, a condus cu 2-0 la seturi, iar apoi germanul a servit la 5-3 în setul decisiv. Scorul înregistrat pe tabelă: 2-6, 4-6, 6-4, 6-3, 7-6 / cu 8-6 în tie-break.
Thiem ratează și el game-ul în care a servit pentru victorie, la 6-5, Zverev finalizând în lung de linie pentru a obține re-break-ul. Zverev a servit pentru titlu în acest set la 5-3. Setul decisiv al finalei se încheie cu tie-break, la 6-6, după 3 ore și 50 de minute de luptă!
Thiem face break-ul și cere intervenția medicului înainte de a servi, la 6-5, pentru primul titlu de Mare Șlem al carierei sale! Raliul de 18 lovituri din final de game a fost exact ce-i place mai mult, însă austriacul are probleme musculare.
Zverev - Thiem, 5-5 în decisiv! Germanul ajunge mai aproape de victorie în game-ul pe serviciul lui Thiem, la două puncte, însă austriacul evită mingea de meci. S-a transpirat din greu, iar suprafața de joc e umedă, fiind nevoie să fie ștearsă.
Zverev nu închide meciul! Thiem fructifică a doua minge de re-break în game și prelungește suspansul. Emoțiile se văd și germanul, după un break-point anulat cu serviciu de nota 10, ratează combinația de serviciu-voleu. Thiem supraviețuiește și va servi la 4-5 în decisiv.
Zverev reușește break-ul și va servi pentru trofeu, la 5-3 în setul decisiv! Pentru a doua oară consecutiv, Thiem începe game-ul pe lansare cu 0-30, revine cu forehand câștigător și apoi scurtă imparabilă, însă la 30-30 el greșește cu reverul, în timp ce Zverev lovește decisiv, germanul obținând, astfel, break-ul.
Egalitate perfectă în finala US Open 2020: 2-2 la seturi și 3-3 în decisiv! După ce Zverev își adjudecă primele două puncte pe serviciu în game-ul șapte, este egalitate și la punctele câștigate în acest meci: 137 la 137.
Zverev este primul jucător care își câștigă serviciul în setul decisiv și se instalează la conducere, 2-1. Zverev i-a răsfățat aici pe fanii tenisului cu voleuri delicioase!
Break și re-break în startul setului decisiv: 1-1! Zverev ratează complet intrarea în setul cinci, oferindu-i, practic, break-ul pe tavă adversarului său, cu patru greșeli neforțate (inclusiv o dublă greșeală). Thiem nu se descurcă însă nici el mai bine: Zverev își ia revanșa pentru toate passing-urile care i-au șuierat pe la ureche preț de un set și jumătate, iar austriacul cedează re-break-ul pe dublă greșeală, după ce își adjudecase patru game-uri consecutiv.
Dominic Thiem câștigă setul patru și trimite finala US Open 2020 în set decisiv! Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 4-6, 3-6. Austriacul a închis setul patru cu tură la zero pe lansare. Ceea ce impresionează în statistica sa: a comis doar două greșeli neforțate în setul patru! Adică de șase ori mai puțin decât Zverev. În plus, Thiem nu a pierdut punct pe serviciul doi! De remarcat și passing-urile sale spectaculoase, dar și faptul că, deși frecvența primului serviciu a avut-o la doar 45%, nu a pierdut decât două puncte pe lansare în acest penultim act al finalei.
Thiem obține break-ul și va servi pentru a trimite finala în set decisiv, la 5-3 în actul al patrulea. Zverev a pierdut din turație și agresivitate, devenind prea defensiv pentru jocul în creștere arătat de Thiem. Austriacul a forțat intrarea în prelungiri în game-ul cu numărul opt, printr-un passing precis prin care a sancționat un atac moale cu forehand-ul în lung de linie la care Zverev a lăsat tot terenul liber, iar după a doua egalitate, Zverev comite dublă greșeală și nu mai poate salva game-ul.
Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 4-6, 3-3. Chiar dacă semnătura tenisului său este o poziționare ultra-defensivă la retur, ieșind de multe ori din cadru în timpul transmisiunii tv, Thiem arată ce reflexe bune are și în apropierea fileului pentru a-și procura două mingi consecutive de break în game-ul cu numărul șase al setului patru. Zverev revine însă la planul de joc agresiv și iese din situația complicată, încheind cu un un-doi letal game-ul de 3-3.
Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 4-6, 1-2. Dominic Thiem dagajă siguranță la serviciu în acest start de set patru, câștigând 5 din 5 puncte pe mingea a doua și 3 din 4 pe prima. A crescut constant până la startul setului 4 frecvența primului său serviciu, de la 37% în primul, la 68% în al doilea, 74% în al treilea, însă acum s-a descurcat bine și când a ratat mai des prima minge.
Dominic Thiem câștigă setul al treilea al finalei de la US Open, printr-un break la 15. Zverev - Thiem, 6-2, 6-4, 4-6! Forehandul germanului ratează ținta de pe linia de fund a terenului, această a 32-a greșeală neforțată a neamțului încheind conturile în setul trei. Finala a intrat în a treia oră de joc.
Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 4-5. O situație nouă pentru Zverev în această finală: va servi pentru a supraviețui într-un set, după ce un rever de-al său eșuează în fileu, punând capăt unei succesiuni de două game-uri în care s-au jucat egalități pe lansarea ambilor jucători, însă fără a apărea vreo minge de break.
Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 3-4. Game-ul șapte al setului trei readuce problemele pentru Thiem pe lansare, acesta fiind nevoit, din nou, să recupereze de la 0-30. Când Zverev rupe mingea, trimițând în forță spre terenul advers, Thiem este în dificultate și până și antrenorul său, Massu, pare deznădăjduit. Însă autriacul își adjudecă game-ul. 7-7 lovituri câștigătoare în acest set, însă austriacul a greșit de două ori mai mult ca Zverev, potrivit statisticii oficiale.
Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 3-3. Thiem își câștigă serviciul la 0, Zverev la 15. Un moment de respiro pentru ambii jucători.
Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 2-2. Finalistul de la Australian Open luptă excelent și smulge re-break-ul, din a patra încercare. Germanul a pierdut câteva procente la frecvența primului serviciu, până la 56% și, cu două duble greșeli în acest joc, pentru prima dată în această finală nu confirmă break-ul luat devreme în set. Meciul devine din ce în ce mai interesant.
Zverev obține break și în setul trei! 6-2, 6-4, 2-1. Din nou, după două mingi de break salvate cu serviciul, Thiem ratează cu forehand-ul și cedează pe lansare.
Zverev - Thiem 6-2, 6-4, 1-1. Primele două game-uri se împart, însă tot austriacul este cel care își câștigă mai anevoios serviciul, Zverev revenind la seria sa de hold-uri la zero.
Thiem "s-a trezit", însă prea târziu pentru a mai salva setul secund. Are forța austriacul să revină pentru a treia oară în carieră de la 2-0 la seturi pentru adversar? A făcut-o o dată chiar la US Open, chiar la ultima ediție care a dat un nu campion în Grand Slam-uri tenisului masculin, în 2014, contra lui Ernests Gulbis, câștigând seturile 3, 4 și 5: 6-4, 6-3, 6-3. Mai trebuie spus și că Zverev a câștigat toate meciurile disputate în sistem best-of-five în care a câștigat primele două seturi.
Enrico Maria Riva a descoperit în statistici că ultimul jucător care a câștigat o finală de GRand Slam revenind de la 2-0 la seturi a fost argentinianul Guillermo Coria.
Zverev câștigă setul doi, cu 6-4, după ce avusese 3 mingi de 6-1. Într-un game început de Sascha cu dublă greșeală, Thiem a avut o șansă la 30-30, însă germanul - care între timp îl depășise pe adversarul său la numărul de greșeli neforțate comise în acest set, s-a adunat și a trimis apăsat cu forehand-ul în puncte consecutive, rezolvând ecuația acestui set.
Zverev - Thiem 6-2, 5-4. Finala crește în intensitate, apar punctele spectacol, iar Thiem strânge scorul cu o primă tură albă pe lansare.
Zverev ratează închiderea setului doi și se joacă mai departe, la 6-2, 5-3. Germanul dă primele semne că ar avea emoții, ratează o minge de set și pe serviciu, iar apoi joacă cu serviciul doi prima minge de break avută de Thiem în această finală și este luat pe sus de austriac, care atacă prompt la fileu, recuperând unul dintre break-uri cu voleu câștigător.
Zverev - Thiem 6-2, 5-2. "Domi" salvează trei mingi de set ale lui Zverev, evitând la limită un nou break. Pe prima minge de set, Zverev a avut o oportunitate, însă a ratat cu dreapta. Următoarele două au fost "șterse" de Thiem cu servicii imparabile.
Zverev - Thiem 6-2, 5-1. Zverev continuă să domine autoritar. Thiem, de partea cealaltă, a renunțat la mingile cu slice de pe rever, însă nici așa nu îi merge deloc bine. Zverev a ajuns la 19 lovituri câștigătoare.
Zverev obține al doilea break în setul secund și se îndreaptă autoritar spre un 2-0 ferm la seturi în fața lui Dominic Thiem, la 6-2, 4-1. Austriacul a salvat două mingi consecutive de break, însă dreapta l-a trădat pe a treia, ratând cu mult.
Zverev - Thiem 6-2, 3-1. Pentru prima dată în acest meci, Zverev are de jucat egalitate pe serviciul său, după ce Thiem lovește câștigător, consecutiv, cu forehand-ul. Germanul are însă atâta încredere, cu un prim serviciu pe care nu a pierdut decât 2 puncte din 23, încât nu poate fi vorba de emoții prea mari aici. Confirmarea break-ului vine, natural.
Zverev reușește break-ul devreme și în setul doi, pentru 6-2, 2-1. Thiem suferă în continuare pe serviciu, începe pentru a treia oară în această finală tura pe lansare cu două puncte pierdute, iar Zverev își procură minge de break cu dreaptă câștigătoare și îi mulțumește apoi în gând lui Thiem pentru a 13-a greșeală neforțată comisă, preluând din nou conducerea.
Zverev - Thiem 6-2, 0-1. Thiem salvează minge de break și salvează game-ul, deși a înregistrat a patra sa dublă greșeală în meci.
Zverev câștigă primul set, cu 6-2, într-o jumătate de oră. Thiem a reușit în sfârșit să smulgă două puncte pe tura germanului, însă al patrulea as al lui Sascha pune capăt setului. Zverev domină clar și raportul loviturilor câștigătoare: 16-4.
Zverev - Thiem 5-2. Sascha Zverev va servi pentru a câștiga primul set, după al doilea break reușit în finală. Germanul are o serie încă neîntreruptă de Thiem de 11 puncte câștigate consecutiv cu serviciul. Ultima tură pe lansare a germanului a durat 49 de secunde - și Federer ar fi invidios! Presiunea pusă astfel de Zverev pe Thiem se simte, iar austriacul se vede depășit în cele din urmă cu rever câștigător de Zverev, după o dublă greșeală.
Zverev - Thiem 3-2. Austriacul găsește o viteză în plus cu forehandul, "dă drumul la braț" cum anunță în comentariul de pe Eurosport 1 Alexandra Dulgheru și revine de la 0-30 pentru a câștiga tura pe lansare.
Zverev - Thiem 3-1. Confirmarea vine: game la zero, 6 din 6 puncte făcute cu primul serviciu pentru neamț.
Zverev reușește primul break al finalei masculine și preia conducerea, 2-1. Cu doar trei prime servicii corect trimis în careu, din 11 lansări, Thiem are, predictibil, probleme. Iar Zverev valorifică a doua minge de break, după ce Thiem salvase cu atac la fileu prima șansă a germanului.
Zverev - Thiem 1-1. Cei doi au ture pe lansare similare în deschiderea meciului, impunându-se la 15. Însă, Thiem are probleme în a pune primul serviciu în teren, în timo ce Zverev expediază deja primii săi doi ași.
Dominic Thiem deschide finala cu serviciul.
A sosit momentul să aflăm răspunsul la întrebarea cine le calcă pe urme lui Federer, Nadal, Djokovic, Murray, Wawrinka, Del Potro și Cilic. Cine va intra pe lista jucătorilor activi cu titlu de Grand Slam în palmares. "Domi" Thiem sau "Sascha" Zverev? Ambii bombăne în germană când jocul nu le merge, ambii au câștigat peste 20 de milioane de dolari din tenis și ambii aduc un strop de roz pe teren (la propriu, pe echipamentul furnizat de același sponsor tehnic - Adidas). Thiem e pe locul 3 în ATP, Zverev - pe 7. Care cifră va fi cu noroc?

Ziua a 14-a (și ultima) de la US Open 2020 programează finala masculină: Alexander Zverev versus Dominic Thiem

Tenisul masculin are parte de o primă finală în Grand Slam-uri între doi jucători născuți în anii '90 și va încorona în premieră un jucător născut dincolo de 1990. De asemenea, tenisul masculin nu a mai avut un nou câștigător în Grand Slam-uri din 2014, de la victoria lui Marin Cilic de la Flushing Meadows.
Surprinzător poate, Thiem și Zverev se află în Top 4 când vine vorba despre cele mai multe victorii obținute în circuit din 2016 încoace. Austriacul este pe 2, cu 226 victorii, depășindu-l pe Rafael Nadal (223). Zverev e pe patru, cu 217 victorii într-un top în care nu îl regăsim pe Roger Federer. Lider este Novak Djokovic, cu 233 meciuri câștigate.
Dominic Thiem are avantaj, 7-2, în meciurile directe cu Zverev. Austriacul, favorit doi la US Open, l-a învins pe Zverev chiar la începutul acestui an, în semifinale la Australian Open, revenind după cedarea primului set pentru a se impune cu 3-6, 6-4, 7-6(3), 7-6(4). Deși atât la Melbourne, cât și la New York, se joacă pe hard, suprafața din Statele Unite este totuși mai rapidă decât în Australia. Per total însă, este important de remarcat faptul că Thiem și-a adjudecat ultimele trei meciuri directe cu Zverev, de fiecare dată în condiții diferite: sfertul de finală din 2018 de la Roland Garros, pe zgura favorită, apoi un nou succes în minimum de seturi la Turneul Campionilor din 2019, în sală, iar apoi semifinala de la Australian Open sus-menționată. Zverev a reușit să își adjudece însă cea mai recentă finală jucată împotriva lui Thiem, în 2018, pe zgură - dar la altitudine, la Madrid, dublu 6-4. Aceasta va fi a treia finală disputată unul împotriva celuilalt de Thiem și Zverev, scorul fiind 1-1 până acum. Pe hard, Zverev a reușit să câștige primul duel direct, în 2016, la Beijing, însă mai departe Thiem a câștigat următoarele trei meciuri directe.
Zverev va juca prima sa finală de Grand Slam, în timp ce Thiem o va juca pe a patra, fiind învins de două ori de Nadal la Roland Garros și o dată de Djokovic - la Australian Open. Austriacul a comentat cu umor situația în care se află: "dacă voi câștiga, voi avea primul titlu de Mare Șlem. Dacă pierd, îl voi suna pe Andy Murray să aflu cum e după 0-4 în finale."
Trebuie spus că toți ceilalți patru jucători de tenis care au mai pierdut primele trei finale de Grand Slam disputate au ajuns în cele din urmă să câștige cel puțin un astfel de trofeu: Ivanisevic și Agassi au pierdut primele trei finale și au câștigat apoi 1 și, respectiv, 8 titluri de Mare Șlem, iar Murray și Lendl au pierdut primele patru finale și au câștigat ulterior 3 și, respectiv, 8 titluri.
Cei mai buni jucători din două țări vecine se înfruntă pentru trofeu. Zverev încearcă să îi calce pe urme lui Boris Becker (1989), reluând seria victoriilor Germaniei la US Open și în turneele de Mare Șlem. Thiem a stabilit deja cel mai bun rezultat al Austriei la US Open, însă încearcă să ducă mai departe moștenirea lui Thomas Muster în ceea ce privește titlurile în turneele de Mare Șlem.
La 23 de ani Zverev este cel mai tânăr fîn turneele de Mare Șlem în ultima decadă.

Naomi Osaka e campioana US Open 2020!

Finala feminină s-a încheiat 1-6, 6-3, 6-3, după o oră și 53 de minute de luptă cu răsturnări de situație incredibile.
BREAK Osaka! Azarenka se fâstâcește pe serviciu și, după ce a fost la două puncte de 5-5, își pierde din nou pe serviciu după o greșeală neforțată a Victoriei Azarenka. Va servi pentru trofeu, la 5-3.
Azarenka recuperează break-ul în decisiv! Naomi Osaka trăiește o mică dramă: de la 40-15 este luată pe sus de Azarenka, care lovește la limită, cum îi place și smulge break-ul, apropiindu-se la un game de adversara sa. 4-3 pentru Osaka în decisiv.
Osaka - Azarenka, 4-2 în decisiv. Azarenka refuză să se predea: a salvat patru mingi de break, a revenit de la 15-40 pe lansare, lovind extrem de îndrăzneț, rămânând la un singur break în urma lui Noami Osaka.
Osaka - Azarenka, 4-1 în decisiv. Naomi Osaka reușește o veritabilă remontada în acest game, revenind de la 0-40 cu cinci puncte consecutive: a început cu forehand câștigător, a trimis trei servicii imparabile, iar la mijloc a arătat din nou că este acum stăpână în schimburile lungi de mingi.
Osaka reușește primul break în decisiv, desprinzându-se la 3-1. Din nou, Azarenka a păcătuit cu dublă greșeală, oferindu-i lui Naomi duble break point, iar după ce a salvat prima șansă a niponei cu al 23-lea său winner, s-a văzut de pășită de Osaka cu un nou rever câștigător lovit cu poftă după 15 lovituri în raliu.
Osaka - Azarenka, 2-1 în decisiv. Setul trei începe cu ture autoritare pe serviciu. Osaka are avantaj, pentru că servește prima și s-a impus deja de două ori la 15. O vedem pe Azarenka cum se încurajează frenetic după fiecare reușită, după ce a reușit primul hold după două break-uri consecutive ale niponei.
Finala feminină de la US Open 2020 intră în set decisiv! Osaka obține un nou break, al treilea în actul secund, lovind fulgerător passing, retur și cam fiecare minge ce îi ajunge la linia de fund a terenului. A preluat conducerea la numărul de lovituri câștigătoare (16-14), răsturnând și balanța de la greșeli neforțate, Azarenka ajungând să greșească de două ori mai mult decât adversara sa (10 la 5).
Osaka - Azarenka 1-6, 5-3. Al cincilea as al setului și al meciului o duce pe Osaka la o minge distanță de 5-3, nipona încheind game-ul cu un rever câștigător.
Osaka - Azarenka 1-6, 4-3. Campioana din 2018 trece în premieră în avantaj pe tabelă, reușind să câștige mai întâi un game la zero pe lansare și apoi primele trei puncte la retur. Azarenka anulează o minge de break cu un atac bine pregătit, smulgând eroarea în fileu a niponei, însă Osaka obține break-ul după o a treia lovitură de rever ratată de bielorusă.
Osaka - Azarenka 1-6, 2-3. Finala s-a echilibrat și vedem un schimb de terenuri fără vreo minge de break. Osaka începe să dea drumul la robinetul cu ași, iar în plus a început să domine schimburile prelungite de meci. Azarenka răspunde cu hold la zero, reușind și ea exact doi ași în game ca și adversara sa.
Osaka - Azarenka 1-6, 1-2. Osaka găsește în sfârșit răspunsul și întrerupe seria Azarenkăi, cu re-break, la capătul unui game echilibrat, început de bielorusă cu trei lovituri câștigătoare. Două lovituri aspre de forehand au dus-o în avantaj, iar Vika cedează break, după a patra sa greșeală neforțată din setul doi (avusese doar 3 în primul set).
Azarenka reușește break-ul și în start de set doi, ajungând la șase game-uri câștigate consecutiv în acest meci, la set și 2-0 pe tabelă.
În primul set, câștigat cu 6-1, Azarenka a servit excelent, greșind un singur prim serviciu (16 din 17). În aceste condiții, a pierdut doar patru puncte pe lansare. A jucat îngrijit, reușind 7 lovituri câștigătoare și ținând foarte jos numărul de greșeli neforțate - la 3. Osaka a avut 10 greșeli neforțate în plus (13).
Osaka - Azarenka, 1-6 Osaka dă cu racheta de pământ după a 11-a greșeală neforțată, apărută în game-ul în șase, când bielorusa servește pentru a se desprinde pe tabelă la patru game-uri diferență. Azarenka rămâne însă calmă și închide primul set, în doar 26 de minute, cu al treilea său break în această finală.
Osaka - Azarenka, 1-4. Bielorusa obține al doilea break, la capătul a 17 minute de joc. Nipona a comis deja 9 greșeli neforțate, având doar 9 puncte câștigate în total în partidă.
Osaka - Azarenka 1-3. A patra lovitură câștigătoare a Vikăi - un forehand în lung de linie apăsat - închide o nouă tură confortabilă pe lansare. Azarenka este agresivă, face prompt pasul în față, în teren și conservă avantajul luat în start de meci.
Osaka - Azarenka 1-2. Naomi Osaka întrerupe seria pozitivă a Victoriei Azarenka, cu o tură pe lansare adjudecată la 15. Bieloriusa a aplaudat o dreaptă excelent trimisă de adversara, în unghi scurt.
Osaka - Azarenka 0-2. Bielorusa pune de fiecare dată primul serviciu în teren și confirmă break-ul cu hold la zero. Nu a comis nicio greșeală neforțată în aceste prime două game-uri, având un start mult mai bun decât în semifinala cu Serena Williams.
Azarenka începe cu break finala feminină de la US Open. Osaka a dictat ritmul de pe linia de fund a terenului într-un prim punct de 12 lovituri, însă a încheiat cu greșeală. Rapid, apar două mingi consecutive de break, într-un game în care Osaka ratează de trei ori cu forehand-ul și comite și dublă greșeală: Azarenka a returnat bine, foarte lung, pe prima, însă Osaka a răspuns bine și a smuls eroarea bielorusei. Pe a doua minge de break însă, Vika obține break-ul, la 30.

Naomi Osaka deschide finala feminină de la US Open cu serviciul

Un detaliu interesant analizat de Mats Wilander în studioul Eurosport: Naomi Osaka a câștigat peste 90% dintre game-urile pe serviciu la US Open 2020.
Azarenka și-a schimbat modul de gândire. Îl are alături pe micuțul Leo, consideră că este mult mai matură acum față de 2012 și 2013. Are experiența de partea ei, își asumă mai multe responsabilități. Și crede în forța sa.
Naomi Osaka are avantaj 2-1 în meciurile directe cu Azarenka: Vika a câștigat primul duel la Australian Open-ul favorit, în 2016, apoi Osaka a preluat condeucerea după două victorii pe zgură, la Roma și Roland Garros.
Este finala de care nu am avut parte săptămâna trecută, la Western & Southern Open, în turneul "de la Cincinnati", după ce Naomi Osaka s-a accidentat la coapsă, oferindu-i Azarenka primul titlu al acestei a doua etape a carierei sale, după naștere.
Ne pregătim pentru un duel între jucătoare cu parcursuri impresionante la New York. Azarenka a învins patru capi de serie (Sabalenka, Muchova, Mertens și Serena Williams), cedând doar două seturi. Osaka nu a avut de înfruntat aceleași adversare cu nume, însă a cedat un set în plus, petrecând și o oră în plus pe teren (10 ore 26 minute, față de 9 ore 23 minute).
Naomi Osaka - Victoria Azarenka este un duel între ultima jucătoare care a reușit să câștige titlul în turnee de Mare Șlem consecutive și o sportivă care, după ce a devenit mamă, revine într-o finală de Grand Slam după șapte ani.
UPDATE Ziua a 13-a de la US Open aduce marea finală de la simplu feminin. Două jucătoare cu câte două titluri de Grand Slam în palmares se înfruntă pentru trofeul acestei ediții atât de speciale a Open-ului american. Diferența majoră: Naomi Osaka nu a fost învinsă până acum în finală la turneele de Mare Șlem, având procentaj perfect în meciurile cu trofeul pe masă la acest nivel așa cum, recent, mai reușise la masculin și un anume Stan Wawrinka (seria sa fiind însă întreruptă de Nadal, la Roland Garros 2017, după ce elvețianul câștigase primele sale trei finale de Grand Slam). Mai exact, nipona este neînvinsă începând cu faza sferturilor de finală în Grand Slam-uri și, potrvit ESPN, doar patru jucătoare au reușit în start de carieră o serie mai lungă de victorii în finale de Grand Slam. De partea cealaltă, Victoria Azarenka este 50-50% în finalale de Grand Slam: a câștigat 2 din 2 finale jucate la Australian Open, însă a pierdut 2 din 2 finale la US Open - de fiecare dată în fața Serenei Williams, cea în fața căreia și-a luat o superbă revanșă în acest an, în semifinale.
Dominic Thiem și-a câștigat biletul pentru finala US Open 2020, după o victorie cu 6-2, 7-6(7), 7-6(5) în fața lui Daniil Medvedev. Duminică, de la ora 23.00 a României, Dominic Thiem îl va înfrunta pe Alexander Zverev, în finala de la Flushing Meadows, în transmisiune directă pe Eurosport și Eurosport Player.
Setul trei al semifinalei dintre Medvedev și Thiem se va decide la fel ca precedentul, în tie-break, după două ture confortabile de serviciu venite la 5-5.
Thiem - Medvedev 6-2, 7-6, 5-5. Medvedev ajunge din nou la două distanță de câștigarea setului trei, însă Thiem continuă revenirea cu al treilea său game consecutiv.
Thiem - Medvedev 6-2, 7-6, 4-5. Daniil Medvedev cedează din nou în game-ul în care a servit pentru set, la 5-3, la fel ca și în actul secund (la 5-4). Cu două atacuri decisive de pe forehand, Medvedev și-a procurat minge de set, însă chiar și în aceste condiții Thiem a smuls break-ul, după un efort colosal, cu un punct de generic de 38 de lovituri.
Thiem - Medvedev 6-2, 7-6, 2-5. Rusul salvează în extremis game-ul cu numărul cinci, pe lansare, anulând minge de break și supraviețuind deși a comis nu mai puțin de cinci greșeli neforțate. Thiem și-a descărcat furia cu un monolog șipat la adresa încălțărilor, după ce a alunecat pe suprafața de joc. Această tură grea pe serviciu a fost încadrată de două hold-uri la zero reușite de rus.
Thiem - Medvedev 6-2, 7-6, 0-3. Medvedev îl terorizează în acest start de set trei pe Thiem, forțându-l la sprinturi brutale, cu multe schimbări de direcție, contre-pied-uri, combinație scurtă-lob. Austriacul a avut o oportunitate la 0-30 pe lansarea adversă, a ajuns la minge de break, însă Medvedev a rezistat și a închis tura pe lansare cu serviciu imparabil. În scurt timp, Thiem plătește scump șansa irosită, pierzându-și serviciul de la minge de 1-1. Mai mult, rusul ajunge la șapte puncte câștigate consecutiv în acest set, confirmând break-ul cu tură albă pe lansare.
Dominic Thiem își dublează avantajul la general în semifinala cu Daniil Medvedev, adjudecându-și și setul secund, cu 9-7 în tie-break. Ambii jucători au salvat câte o minge de set în acest tie-break, s-a jucat un raliu-maraton de 33 de puncte, iar în cele din urmă austriacul a închis manșa cu un punct în care a jucat excelent cu forehand-ul, în forță, deși are probleme la glezna dreaptă, iar grimasele sale sunt evidente. Thiem a șchiopătat vizibil între punctele din finalul tie-break-ului, iar după ce și-a asigurat scorul de 2-0 la seturi a cerut intervenția fizioterapeutului. Se joacă de o oră și 44 de minute. Trebuie spus că Medvedev nu a reușit niciodată în carieră până acum să revină de la 2-0 la seturi pentru adversar, însă anul trecut în finala cu Nadal a venit foarte aproape de o astfel de reușită.
Tie-break în setul doi al semifinalei dintre Thiem și Medvedev. Rusul ezită la 40-15 și este nevoit să joace două egalități pe lansare, înainte de a-și asigura prezența în tie-break.
Thiem - Medvedev 6-2, 6-5. Thiem salvează cinci mingi de break în acest game, transformat într-o luptă de peste 10 minute. Problemele au apărut pentru austriac după o dublă greșeală la 30-30, însă finalistul de la Australian Open a găsit două servicii impresionante pe primele două mingi de break ale rusului, iar după ce rusul a îngropat un rever în fileu la a treia minge de break avută, Thiem a lovit decisiv cu forehandul pe următoarele două mingi de break din acest game, salvându-se și asigurându-și prezența în tie-break.
Thiem - Medvedev 6-2, 5-5. Servind la 5-4, rusul a ratat închiderea setului secund. Thiem a accelerat de pe linia de fund a terenului, punând presiune pe adversar prin câștigarea primelor două puncte și, după un forehand ratat de rus pe al doilea breakpoint a reușit să își repare greșeala din start de set.
Thiem - Medvedev 6-2, 0-1. Rusul deschide setul secund cu break, după un game slab pe lansare făcut de austriac, care comite prima sa dublă greșeală în acest meci și adună trei greșeli neforțate.
Thiem câștigă primul set, 6-2, în 35 de minute. Medvedev nu uită acel moment controversat din game-ul cu numărul patru, ironizează oficialii, iar jocul său pierde orice urmă de precizie. Rusul ajunge la 13 greșeli neforțate, își mai pierde o dată serviciul, în timp ce Thiem a rămas concentrat. A fost egalitate la numărul de lovituri câștigătoare, câte 7, iar cel mai impresionant capitol din statistica lui Thiem a fost legată de eficiența în spatele primului serviciu: 12 din 12.
Thiem - Medvedev 4-2. Thiem se adună după mingea de break ratată și trece în viteză de tura pe lansare, cu un prime game adjudecat la zero în acest meci. Austriacul reușește apoi break-ul, după ce un punct jucat la egalitate l-a inflamat pe Medvedev, rusul oprindu-se din jucat după ce a simțit că serviciul său este out. Rusul a cerut reluare video, însă arbitrul l-a avertizat că nu poate face acest lucru. Medvedev a trecut de partea cealaltă a fileului pentru a verifica urma, primind avertisment pentru comportament nesportiv și a declanșat războiul cu arbitrul Damien Dumusois, dar și cu superviserul turneului.
"Stați pe marginea terenului, dar stați degeaba. Nu faceți nimic", a tunat rusul. Daniil Medvedev a mai exclamat ironic: "Cele mai sincere scuze, US Open, pentru că am trecut dincolo de fileu. Am omorât, cumva, pe cineva? Este în regulă?"
Thiem - Medvedev 2-2. Rusul salvează prima minge de break a acestui meci, cu un serviciu bun spre reverul lui Thiem, la care austriacul nu are ce face. Thiem s-a descurcat bine cu reverul în acest start de meci, lovind des slice, pentru a contracara jocul rusului, iar o lovitură câștigătoare de rever i-a oferit primul break point în meci.
Thiem - Medvedev 1-1. Primele două game-uri anunță deja un meci spectaculos: s-au jucat nu mai puțin de patru raliuri de peste 10 lovituri în game-ul inaugural pe lansarea lui Thiem (13, 12, 13 și 17). Deloc surprinzător, Medvedev încearcă să atace la fileu, încearcă scurte și un joc cât mai variat. Ceea ce surprinde pentru moment este numărul de rificat de greșeli neforțate din dreptul rusului (5 în două game-uri). Evident, Thiem se apără impresionant și aleargă excelent, reușind însă și o tranziție rapidă spre modulul ofensiv.
Ne îndreptăm acum atenția către cea de-a doua semifinală masculină de la US Open 2020, dintre favoriții 2 și 3 ai tabloului: Dominc Thiem (Austria) versus Daniil Medvedev (Rusia). Thiem conduce 2-1 la întâlniri directe, însă rusul, care nu a pierdut set până acum la New York, a câștigat cel mai recent duel direct pe hard. Finalistul de la Australian Open servește primul în acest meci.
Ocupant al locului 7 ATP, Alexander Zverev a obținut calificarea în prima finală de Grand Slam a carierei după ce a trecut în penultimul act de favoritul numărul 20, Pablo Carreno-Busta, locul 27 ATP, scor 3-6, 2-6, 6-3, 6-4, 6-3, după trei ore și 22 de minute de joc.
Alexander Zverev trimite semifinala în set decisiv! Germanul s-a impus în setul patru, scor 6-4, după 45 de minute de joc.
Alexander Zverev câștigă setul al treilea după 33 de minute de joc, scor 6-3.
Pablo Carreno-Busta câștigă și manșa secundă și se îndreaptă cu pași repezi spre finala de la US Open! Ibericul s-a impus în setul doi cu scorul de 6-2, după 46 de minute de joc.
Pablo Carreno-Busta câștigă primul set după 40 de minute de joc, scor 6-3.
A început pe Eurosport 1 semifinala dintre Pablo Carreno-Busta și Alexander Zverev la US Open 2020. Ibericul va începe la serviciu.
Laura Sigemund și Vera Zvonareva sunt campioanele din 2020 de la US Open în proba de dublu. Cele două au trecut în ultimul act de Melichar și Xu, scor 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 22 de minute de joc. Pe Eurosport 1 începe de la ora 23 semifinala dintre Pablo Carreno-Busta și Alexander Zverev, urmată de Dominic Thiem - Daniil Medvedev.
Siegemund și Zvonareva au câștigat primul set după 42 de minute de joc, scor 6-4.
UPDATE / Ziua a 12-a la US Open debutează cu finala de dublu feminin dintre Melichar / Yu și Siegemund / Zvonareva, în direct pe Eurosport 1.
Victoria Azarenka o învinge pe Serena Williams în semifinale și o va înfrunta pe Naomi Osaka în finala US Open 2020. Sportiva din Belarus a reușit să revină impresionant, după un start de meci în care jocul ei a fost anihilat complet de forța americancei, ajunsă la 4-0 în doar 14 minute. Azarenka revine, așadar, în finală la US Open după șapte ani, învingând-o pe cea în fața căreia a pierdut două trofee la Flushing Meadows, scor 1-6, 6-3, 6-3.
Azarenka are ceva emoții în a închide meciul cu Serena, după ce o dublă greșeală duce scorul în game-ul final la 30-30. Revine însă cu serviciu imparabil, apoi închide meciul cu as, la o oră și 55 de minute de la primul punct al semifinalei.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-6, 2-5. Mai alertă pe teren și vizibil mai proaspătă, Azarenka se apropie la un game de victorie. Americanca păstrează avantaj la capitolul lovituri câștigătoare: 32-23.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-6, 1-4. Serena WIlliams întrezărește o oportunitate la 15-30 și nu dă semne că ar avea probleme în deplasare. Azarenka revine însă și își apără lansarea.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-6, 1-3. Patru servicii impunătoare aduc confirmarea break-ului pentru Azarenka, apoi Serena punctează pe tabelă pentru prima dată după time-out-ul medical din game-ul secund, devenind din ce în ce mai vocală pe teren.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-6, 0-2. Azarenka își procură imediat minge de break, Serena salvează cu rever câștigător, însă o noup urcare a fileu a bielorusei aduce break-point-ul #2, iar americanca cedează, după a 22-a greșeală neforțată în meci.
Time-out medical. Serena Williams a oprit jocul, la 0-1 și 40-40 în game-ul pe lansare, acuzând o accidentare la glezna stângă. Fizioterapeuta intră pe teren, în timp ce Patrick Mouratoglou urmărește cu emoții ce se întâmplă. Serena a avut 40-0 în acest game, însă după un voleu câștigător de deschidere și două servicii imparabile, o greșeală mare o readuce în cărți pe Azarenka, care răspunde cu lovituri câștigătoare consecutive.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-6, 0-1. Azarenka începe bine setul decisiv, având avantajul de a servi prima.
Cifre interesante în statistica setului doi: o singură greșeală neforțată în dreptul Victoriei Azarenka și zero puncte câștigate de Serena Williams cu serviciul doi. Este interesant de remarcat și faptul că primele două seturi s-au încheiat în doar 70 de minute.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-6. Este rândul Victoriei Azarenka să închidă un set al acestei semifinașle cu break. Serena a greșit consecutiv, iar Vika fructifică prima minge de set cu rever câștigător.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-5. Într-un duel de care pe care, Azarenka produce lovituri stelare pentru a se impune pe lansare, trezindu-se la 40-40, de la 40-15, după adevărate ghiulele trimise de Serena - o "răzbunare" pentru raliul de 21 de lovituri încheiat de bielorusă cu un forehand nimicitor. Vika încheie în cele din urmă cu as și strânge pumnul, fiind la un game distanță de un set decisiv.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 3-4. Este rândul Serenei Williams să salveze un game greu pe lansare, anulând două mingi de break.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 2-4. Azarenka se desprinde, confirmând break-ul cu un nou game extrem de solid pe lansare. Din momentul în care Serena și-a procurat minge de break în game-ul al doilea al acestui set, bielorusa a câștigat 11 puncte consecutive pe serviciu.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 2-3. Vika reușește break-ul, la 15, după lovituri câștigătoare consecutive de rever.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 2-2. Un game solid pe serviciu, adjudecat la zero, anunță lucruri mai bune pentru Azarenka.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 1-1. Azarenka salvează minge de break, răsuflând ușurată după ce Serena ratează de puțin un retur pe mingea a doua.
Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1, 1-0. Serena Williams începe setul secund cu game alb pe serviciu, lansând doi ași și apropiindu-se cu lansarea de 190 km/h. De remarcat faptul că Naomi Osaka urmărește această a doua semifinală. Și Azarenka a privit duelul Osaka - Brady la început.
picture

Naomi Osaka urmărește meciul dintre Serena Williams și Victoria Azarenka

Credit imagine: Eurosport

Serena Williams - Victoria Azarenka 6-1. Primul set se încheie cu un nou break al americancei. Ultimele două game-uri au fost extrem de echilibrate, cumulând 22 de puncte disputate, ambele revenindu-i însă americancei. Williams a dat un test important pe serviciu, revenind cu as de la 15-30, apoi având de înfruntat minge de break după un voleu excelent reușit de Vika. Apoi, Williams a smuls break-ul după ce Azarenka a condus 40-0, bielorusa comițând alte două duble greșeli.
Per total însă, raportul loviturilor câștigătoare din acest prim set este grăitor: 12-4 în favoarea Serenei.
Serena Williams - Victoria Azarenka 4-1. Bielorusa punctează în sfârșit pe tabelă, având o reacție excelentă după ce fileul îi strică chiar la debutul game-ului un raliu de 14 lovituri pe care îl construise perfect, transformând în lovitură câștigătoare execuția nu foarte convingătoare a Serenei. Azarenka a lovit însă mai aspru, mai convingător și asta se vede.
Serena Williams - Victoria Azarenka 4-0. Serena ajunge la 4-0 după doar 14 minute, având 7 din 7 puncte câștigate pe primul serviciu și 89% din retururi în teren. Americanca joacă tare, atacă devreme și impune un ritm de joc cu puncte scurte, așa cum îi convine. Doar șase puncte a câștigat în primele patru game-uri Azarenka - două dintre ele fiind duble greșeli ale americancei.
Serena Williams - Victoria Azarenka 3-0. Americanca se detașează pe tabelă, reușind mai întâi să câștige un game în care a comis și ea, la fel ca Azarenka, două duble greșeli, diferența constând în aceea că Serena a trimis mai apoi trei servicii imparabile, pentru a duce scorul la 2-0. Williams reușește apoi al doilea său break, într-un game în care Vika a reușit, totuși, cel mai spectaculos winner - un passing ce a îănchis un raliu de 11 lovituri.
Serena Williams - Victoria Azarenka 1-0. Serena începe meciul cu break, după ce Azarenka a comis două duble greșeli. Americanca a punctat deja și la capitolul lovituri câștigătoare, cu reverul.
Victoria Azarenka deschide partida cu serviciul.

Urmează blockbuster-ul dintre Serena Williams și Victoria Azarenka, în semifinala a doua de la US Open 2020.

Naomi Osaka s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finală la US Open, la capătul unui duel de nivel ridicat cu Jennifer Brady, în care ambele jucătoare au servit foarte bine. A patra favorită a tabloului feminin s-a impus cu 7-6(1), 3-6, 6-3, în două ore și opt minute de joc.
Naomi Osaka - Jennifer Brady: 4-2 în decisiv. Brady salvează un game extrem de important, anulând trei mingi de dublu break în fața favoritei 4: dreaptă câștigătoare pe prima, as pe a treia, doar a doua dispărând după o greșeală a lui Naomi.
Naomi Osaka - Jennifer Brady: 4-1 în decisiv. Osaka confirmă break-ul, adjudecându-și tura pe lansare la 30. După ce fileul a intervenit decisiv în favoarea ei în punctul care i-a oferit primele mingi de break în acest meci, Osaka are parte din nou de șansă când mingea atinge banda fileului în finalul acestui al cincilea game din setul decisiv.
Naomi Osaka - Jennifer Brady: 3-1 în decisiv. Osaka reușește primul break în setul decisiv, la prima minge de break pe care o are în acest meci. Brady a greșit mai mult, a scăzut intensitatea în mod vizibil, iar fileul o ajută și el pe Osaka - după ce o ajutase de mai multe ori în primele două seturi pe americancă. O greșeală neforțată de pe rever îi pune break-ul în cont campioanei din 2018, la 15.
Naomi Osaka - Jennifer Brady: 2-1 în decisiv. Favorita 4 are avantajul de a servi prima, începe cu o tură la zero pe lansare, apoi pune multă presiune pe Brady, americanca având de gestionat două egalități pe serviciu. Campioana de la Top Seed Open scapă cu bine, iar Osaka își adjudecă din nou ușor serviciul.
Prima semifinală intră în decisiv! Naomi Osaka - Jennifer Brady 7-6(1), 3-6. Americanca își adjudecă cu lejeritate primele trei puncte în game-ul pe lansare, apoi închide setul cu hold la 15. A fost egalitate perfectă atât la lovituri câștigătoare (8-8), cât și la greșeli neforțate (5-5). Se joacă de o oră și 26 de minute și impresionează faptul că Brady a câștigat un set în care a frecvența primului serviciu a fost de doar 40%!
Naomi Osaka - Jennifer Brady 7-6(1), 3-5. Jennifer Brady reușește break-ul, ieșind învingătoare dintr-un schimb de mingi de 18 lovituri și va servi pentru a câștiga setul doi. Per total, americanca a reușit să pună în teren mai multe retururi decât în primul set (65%, față de 45%).
Naomi Osaka - Jennifer Brady 7-6(1), 2-3. Osaka simte din nou amenințarea lui Brady, la 0-30, setul secund consemnând o primă egalitate, însă Brady încă nu reușește să profite așa cum ar trebui pe serviciul doi al japonezei. Un forehand câștigător imens, venit la 40-40, o readuce în control pe Osaka, aceasta reușind să egaleze pe tabelă, 2-2. Brady continuă să livreze cu ușurință lovituri câștigătoare - trei consecutive în start de game cinci - obținând un nou game confortabil pe serviciu, chiar dacă frecvența primei mingi a coborât la un nivel periculos - doar 40% în acest set.
Naomi Osaka - Jennifer Brady 7-6(1), 1-2. Jennifer Brady s-a regrupat rapid după un tie-break dezamăgitor, legând două tuire apăsate pe serviciu în start de set doi, cu doar un punct cedat. Osaka nu a slăbit nici ea ritmul, fiind la 92% puncte câștigate în spatele primului serviciu în acest meci.
Naomi Osaka - Jennifer Brady 7-6(1). Campioana din 2018 câștigă primul set, cu 7-1 în tie-break, după 51 de minute. Osaka a jucat perfect această secvență, a reușit să câștige punct la retur din start de tie-break, după cel mai lung schimb de mingi al semifinalei, iar jocul lui Brady s-a prăbușit de acolo, unicul punct reușit de ea fiind un as de 179 km/h. Acesta este primul set pierdut de Brady la ediția 2020 a turneului de la US Open.
Naomi Osaka - Jennifer Brady 6-6. Setul întâi se decide la tie-break, după ce primele 45 de minute de joc se încheie nedecis. Osaka are un mic avantaj la numărul total de puncte, însă singura minge de break de până acum i-a aparținut americancei.
Naomi Osaka - Jennifer Brady 6-5. Brady este ajutată din nou de fileu, adjudecându-și primul punct în game, însă Osaka nu se pricipită și se impune la 15. Vedem și unul dintre cele mai lungi schimburi ale acestei semifinale: 9 lovituri.
Naomi Osaka - Jennifer Brady 5-4. Jennifer Brady va servi sub presiune, pentru a duce primul set în prelungiri. Ambele jucătoare sunt pe plus în acest meci în ceea ce privește raportul de lovituri câștigătoare / greșeli neforțate: 10 - 7 pentru Brady și 7 - 3 pentru Osaka. Mai mult, ambele au cifre stelare în spatele primului serviciu: Osaka a pierdut un singur punct (din 17), iar americanca - două (din 15). Ambele jucătoare servesc mai puternic decât media avută de-a lungul turneului, iar punctele sunt scurte.
Naomi Osaka - Jennifer Brady 4-3. Favorita patru a turneului trece cu emoții de celebrul game șapte, unul predispus la realizarea break-urilor. Asta deși s-a desprins rapid la 40-0, cu o succesiune irezistibilă as, forehand câștigător și un al doilea as, fiind la un pas de a reuși al doilea său hold la zero în partidă (la fel ca în game-ul inaugural). Osaka a suferit pe serviciul doi, după ce frecvența primei mingi a scăzut spre 50%, iar Brady și-a procurat prima minge de break a meciului, având și o doză de șansă cu fileul în seria sa de cinci puncte consecutive. Americanca a greșit însă returul, Osaka smulgând astfel un foarte important serviciu doi câștigător, iar japoneza a închis apoi rapid game-ul. Trebuie spus că Jennifer Brady a reușit deja 8 lovituri câștigătoare.
Naomi Osaka - Jennifer Brady 3-2. Nipona a servit prima, iar meciul avansează rapid, primele cinci game-uri fiind gata în doar 15 minute. Campioana din 2018 are avantaj 3-2 pe tabelă, după ture line pe serviciu, fără vreo egalitate sau minge de break. Brady a fost responsabilă cu loviturile câștigătoare, dar a oferit și cel mai tensionat moment de până acum: i s-a rupt un șiret al pantofului, astfel încât meciul a fost întrerupt câteva zeci de secunde în timpul game-ului secund.
Pe Eurosport 1, a început prima semifinală feminină de la US Open 2020. Naomi Osaka (cap de serie 4, Japonia) o înfruntă pe Jennifer Brady (cap de serie 28, SUA). Se joacă sub acoperiș pe cea mai mare arenă de tenis a lumii. Ambele jucătoare vor evolua având un bandaj zdravăn pe coapsă, însă chiar și Monica Seleș spune că așteaptă spectacol și că va fi cu ochii lipiți de televizor. Mai trebuie notat faptul că Naomi Osaka a intrat în "zona sa de invincibilitate" în turneele de Mare Șlem: de fiecare dată când a ajuns în sferturi la un Grand Slam, a și câștigat trofeul.
Pavic și Soares, campioni în proba de dublu masculin la US Open 2020
Mate Pavic și Bruno Soares au cucerit titlul în proba de dublu masculin la US Open după ce au învins echipa formată din Wesley Koolhof și Nikola Mektic, scor 7-5, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc.
UPDATE / A început ziua cu numărul 11 la US Open! Pe Eurosport 1 putem urmări de la ora 22.00 finala de dublu masculin dintre M. Pavic / B. Soares și W.Koolhof / N.Mektic.
Dominic Thiem s-a calificat în premieră în semifinale la US Open, după o victorie cu 6-1, 6-2, 6-4 în fața australianului Alex de Minaur. Astfel, în careul de ași, pe jumătatea inferioară, vom vedea un duel între favoriții 2 și 3 ai tabloului masculin, Thiem versus Daniil Medvedev.
Dominic Thiem - Alex de Minaur 6-1, 6-2. Austriacul domină net acest ultim sfert de finală de la US Open 2020, având deja 23 de lovituri câștigătoare în partidă.
Juan Martin del Potro este singurul jucător care a reușit să îl învingă pe Thiem după ce austriacul a câștigat primele două seturi într-un meci (la US Open 2017). De partea cealaltă, Alex de Minaur nu a revenit niciodată în carieră de la 2-0 la seturi pentru adversar.
Dominic Thiem - Alex de Minaur 6-1. Australianul o imită pe Mertens și încheie primul set fără să câștige vreun game pe serviciu. De partea cealaltă, favoritul doi obține al treilea set consecutiv cu set identic, 6-1. Thiem a reușit 11 lovituri câștigătoare, în timp ce australianul a comis 11 greșeli neforțate - cu doar 2 winners în statistică.
Meciul debutează sub amenințarea ploii, iar primii stropi își fac apariția încă din primul game. Totuși, decizia oficialilor este de a continua duelul, cel puțin pentru moment, iar Dominic Thiem și Alex de Minaur își împart două break-uri până la prima pauză a meciului. Între timp, organizatorii au demarat procedura de închidere a acoperișului, în timp ce acțiunea continuă pe teren.
Noaptea dedicată tenisului nu s-a încheiat însă: urmează ultimul sfert de finală de pe tabloul masculin: Dominic Thiem (#2) îl înfruntă pe australianul Alex de Minaur. Meciul este în direct și pe Eurosport 1.

Tabloul semifinalelor feminine este complet:

  • Jennifer Brady (#28) - Naomi Osaka (#4)
  • Serena Williams (#3) - Victoria Azarenka - o reeditare a finalelor din 2012 și 2013 de la US Open, ambele câștigate de americancă, în set decisiv
Victoria Azarenka închide meciul cu Elise Mertens cu al 10-lea său game consecutiv și un scor extrem de aspru: 6-1, 6-0. Sportiva din Belarus a obținut a zecea victorie consecutivă în circuit (Western & Southern Open plus US Open, ambele disputate la New York). Singurul game "smuls" de Mertens a fost un break, la începutul primului set. Partida a durat 73 de minute.
Azarenka se simte atât de bine pe Arthur Ashe Stadium, încât savurează până și muzica pusă în difuzoare. Pornește apoi ca din tun și în setul secund, cu 2-0 pe tabelă.
Azarenka - Mertens 6-1. Scorul de pe tabelă indică un set-fluviu în favoarea Victoriei Azarenka, însă adevărul este că toate game-urile au fost extrem de strânse. Bielorusa a avut un plus de luciditate, câștigând duelul loviturilor câștigătoare (9-8) și ținându-și numărul de greșeli neforțate sub control, la jumătate față de reprezentanta Belgiei (7-13). Mertens nu a reușit să își câștige până acum serviciul, suferind enorm și la frecvența primului serviciu (doar 42%): a reușit însă 14 puncte pe serviciul Vikăi și un break.
Start tare în ultimul sfert de finală de pe tabloul feminin, cu două break-uri până în prima pauză a setului inaugural. Azarenka a deschis pe lansare, apoi s-a impus pe serviciul belgiencei, însă mai apoi, după o primă minge de break anulată de Vika cu voleu apăsat, Mertens smulge re-break-ul și va servi pentru a egala scorul pe tabelă la 2.
Ziua a 10-a de la US Open continuă, în transmisiune directă pe Eurosport 1, cu duelul dintre Victoria Azarenka (a treia mămică ajunsă azi pe Arthur Ashe Stadium) și favorita 16, Elise Merterns.
Final în sesiunea de zi pe Arthur Ashe Stadium. După două ore și 27 de minute, Daniil Medvedev închide partida cu bunul său prieten, Andry Rublev, 7-6(6), 6-3, 7-6(5), asigurându-și pentru al doilea an consecutiv prezența în careul de ași la Flushing Meadows.
Daniil Medvedev primește îngrijiri medicale la umăr, însă și în aceste condiții rămâne de neatins pe serviciu. Setul al treilea se decide în tie-break, la fel ca primul.
Medvedev - Rublev: 7-6(6), 6-3. Finalistul de anul trecut și-a dublat avantajul pe tabelă și pare scăpat în învingător, întrucât favoritul zece al tabloului masculin nu a reușit niciodată în carieră să revină de la 2-0 la seturi pentru adversar. Medvedev a convertit cu multă siguranță unica minge de break ivită până acum în acest meci, în game-ul cu numărul șase al setului secund, încheind cu smash un raliu de 12 lovituri. Andrey Rublev are și o altă problemă: un strigăt ce l-ar face invidios chiar și pe Tarzan i-a adus un avertisment din partea arbitrului britanic James Keothavong, care a pus țipătul rusului pe picior de egalitate cu o înjurătură neaoșă. Rublev s-a plâns că, în aceste condiții, va fi amendat, deși nu a greșit cu nu nimic.
Medvedev a câștigat cu 8-6 tie-break-ul primului set, deși Rublev părea că va câștiga în sfârșit un set în fața conaționalului său, la 5-1 și, apoi, 6-3 în tie-break. În primele 12 game-uri ale acestui duel nu a existat nici măcar o minge de break.
Ne concentrăm acum atenția asupra unui sfert de finală de pe tabloul masculin: Daniil Medvedev versus Andrey Rublev.
Serena Williams s-a impus cu 6-2 în decisivul partidei cu Pironkova, câștigându-și pentru a 14-a oară în carieră un loc în semifinale la US Open. Scorul final: 4-6, 6-3, 6-2. Cursa pentru titlul de Grand Slam #24 continuă.

Serena Williams - Tsvetana Pironkova: primul sfert de finală al zilei a zecea va avea set decisiv!

Serena Williams joacă din ce în ce mai bine pe Arthur Ashe Stadium. După ce și-a pierdut serviciul în chiar primul game al actului secund, americanca a apăsat din ce în ce mai tare accelerația, reușind imediat re-break-ul, apoi break-ul decisiv în game-ul cu numărul opt, după ce a lovit câștigător chiar și având doar mâna stângă pe rachetă! Cu trei ași consecutivi, Serena a închis setul doi, 6-3, cu un total de 15 lovituri câștigătoare.
Tsvetana Pironkova a câștigat primul set al sfertului de finală cu Serena Williams, 6-4, în 40 de minute, după o evoluție îndrăzneață. Sportiva din Bulgaria își stăpânește emoțiile, a pierdut doar cinci puncte pe serviciu și impresionează prin felul în care își asumă riscuri în fața marii campioane americane. Pironkova a reușit break-ul în game-ul cu numărul 5, a încheiat setul având șase lovituri câștigătoare în plus față de numărul de greșeli neforțate (11-5), în timp ce Williams își caută încă precizia în atacuri, fugind la propriu de duelurile pe rever cu colega sa din clubul mămicilor din WTA.
Serena Williams a ajuns la 100 de victorii pe Arthur Ashe Stadium - o performanță uriașă, având în vedere că următorul în topul celor mai multe meciuri câștigate pe cea mai mare arenă de tenis a lumii, Roger Federer, a adunat 77 de victorii pe "Ashe". Potrivit WTA, adversara Serenei, Tsvetana Pironkova este a șasea jucătoare din 2000 încoace care a câștigat meci într-un turneu de Mare Șlem deși nu punctează în clasamentul mondial, după Zuzana Kucova - la Roland Garros 2013, Justine Henin - la Australian Open 2010, Kim Clijsters - la US Open 2009, Kveta Peschke - la Roland Garros 2004 și Barbara Schwartz - la Wimbledon 2001.
Ziua a 10-a la US Open debutează cu duelul dintre Serena Williams și Tsvetana Pironkova, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player. Programul este unul ofertant - toate detaliile sunt aici: o partidă aparte va fi cea dintre Daniil Medvedev și Andrey Rublev. În sesiunea de zi pe Arthur Ashe Stadium vor evolua favoriții 3 de pe cele două tablouri de simplu.

UPDATE US Open 2020, ziua a 10-a

Semifinalele US Open 2020

Alexander Zverev - Pablo Carreno Busta
De Minaur/Thiem - Rublev/Medvedev
Pablo Carreno Busta l-a învins în sferturile de finală ale US Open pe Denis Shapovalov cu 3-2 la seturi. După ce a pierdut fără drept de apel setul 4 (0-6), spaniolul s-a impus fără probleme în decisiv cu 6-3 și s-a calificat astfel pentru a doua oară în carieră în semifinalele unui turneu de Grand Slam. Dacă în 2017 Carreno Busta a fost învins în semifinale la US Open de sud-africanul Kevin Anderson, de această dată el va da piept cu Alexander Zverev în penultimul act de la New York.
Shapovalov revine spectaculos și face 2-2 la seturi. Niciun game nu a luat Carreno Busta și am intrat în setul cu numărul cinci în ceea ce este unul dintre cele mai spectaculoase partide de la acest turneu.
Pablo Carreno Busta câștigă setul al treilea al duelului cu Shapovalov, în momentul în care am intrat oficial în a patra oră de joc. Ibericul are 2-1 la seturi. Tânărul canadian a urcat la fileu de 58 de ori, adjudecându-și punctul de 43 ori: a reușit lovituri splendide, a alunecat pe teren, a lovit din săritură, însă îi lipsește constanța, a comis 10 duble greșeli (câteva în momente extrem de importante) și nu poate dărâma "zidul" Carreno Busta.
Spaniolul Carreno Busta a transformat setul secund într-o luptă titanică și, după o oră și 15 minute, și-a adjudecat tie-break-ul cu 7-5, egalându-l pe canadian la general, 1-1.
Shapovalov a câștigat primul set în fața lui Carreno Busta, 6-3, reușind să revină după ce și-a pierdut serviciul chiar în game-ul inaugural.
ACUM: Pablo Carreno Busta (#20) - Denis Shapovalov (#12)
În 2017, în drum spre unica sa semifinală de la US Open, Pablo Carreno Busta reușea să îl învingă, printre alții, și pe un foarte tânăr Denis Shapovalov. Canadianul nu a reușit să convertească atunci decât 3 din 13 mingi de break avute și ceda partida în minimum de seturi, toate încheiate la tie-break.
Naomi Osaka este în semifinale la US Open 2020
Învinsă în toate cele trei meciuri anterioare de Shelby Rogers, Naomi Osaka a pus lucrurile la punct pe Arthur Ashe Stadium, în doar 79 de minute, impunându-se cu 6-3, 6-4. Astfel, prima semifinală de pe tabloul fetelor la US Open 2020 este Naomi Osaka versus Jennifer Brady.
Naomi Osaka a dominat primul set, a trimis 13 lovituri câștigătoare (cu doar cinci greșeli neforțate) și s-a impus cu 6-3, apropiindu-și biletele pentru semifinale.
Începe meciul dintre Naomi Osaka și Shelby Rogers. Învingătoarea o va înfrunta pentru un loc în finală pe Jennifer Brady.
Este pauză la US Open. Pe Louis Armstrong Stadium s-au încheiat semifinalele din probele de dublu - din păcate, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au părăsit întrecerea, învinși în minimum de seturi de perechea formată din Bruno Soares și Mate Pavic. Meciurile spectacol de la Flushing Meadows revin în transmisiune directă pe Eurosport 1, de la ora 2.00, odată cu începerea sesiunii de seară de pe Arthur Ashe Stadium, când Naomi Osaka o înfruntă pe Shelby Rogers, în al doilea sfert de finală de pe jumătatea superioară a tabloului feminin.

Alexander Zverev, primul semifinalist la US Open 2020!

Favoritul cinci al tabloului masculin s-a calificat în premieră în careul de ași la Flushing Meadows. Dominat în primul set, copios, Sascha Zverev a recuperat și s-a impus cu 3-1 în fața lui Borna Coric, după aproape trei ore și jumătate de luptă, 1-6, 7-6(5), 7-6(1), 6-3.
! A început a doua seminfinală de la dublu masculin, cu Horia Tecău și Jean Julien Rojer în prim-plan, aflați în cursa pentru prima finală de Grand Slam după succesul din 2017, de la US Open. Meciul este în direct pe Eurosport 2.
Variațiuni pe aceeași temă: Coric - Zverev, 6-1, 6-7(5), 6-7(1), în sferturi la US Open 2020. Duelul celor doi jucători de 23 de ani poate fi descris, corect, drept o luptă aprigă, însă punctează timid la capitolul estetic. Zverev a preluat conducerea, după un set destul de similar cu cel dinainte: primele 12 game-uri s-au încheiat nedecis, după un schimb de break-uri în start (cu mențiunea că de această dată, spre deosebire de setul precedent, croatul a fost nevoit să își repare greșeala), iar Coric a ratat din nou cel mai important moment al setului - adică tie-break-ul. Sunt deja 71 de greșeli neforțate în acest meci.
Coric - Zverev, 6-1, 6-7(5), în sferturi la US Open 2020. Zverev și-a ridicat mult nivelul de joc în setul doi - față de un prim slab, evoluția sa mai inspirată pornind de la un profil îmbunătățit al serviciului (peste 10 procente în plus la frecvența primei mingi, un plus de încredere pe serva secundă). Break-urile s-au împărțit însă, câte unul de fiecare parte, astfel încât tie-break-ul a decis învingătorul. Deși o dublă greșeală a părut că va zădărnici toate eforturile depuse de german în acest set al doilea, Zverev a reușit să își adjudece tie-break-ul, cu 7-5, echilibrând duelul cu Coric. "Sascha" a reușit 20 de lovituri câștigătoare, de patru ori mai multe decât în primul set. La 1-1 la seturi, se pune întrebarea: câte resurse fizice mai are Coric, după ce a jucat peste patru ore și cu Juan Ignacio Londero, și cu Stefanos Tsiptsipas (ambele dueluri au intrat în Top 4 cele mai lungi meciuri din 2020)?
Coric a etalat un joc extrem de spectaculos în primul set al partidei cu Zverev și face un pas important spre performanța carierei.
A început și primul sfert de finală de pe tabloul băieților, în direct la Eurosport 1. În urmă cu 7 ani, Zverev și Coric jucau semifinala la juniori, la Flushing Meadows. Croatul se impunea atunci, scor 4-6, 6-3, 6-0.

Jennifer Brady, în semifinale la US Open

Jennifer Brady își continuă seria formidabilă și s-a calificat în semifinalele de la US Open, după ce a trecut cu 6-3, 6-2, de Yulia Putintseva.
În penultimul act, sportiva de peste ocean, care nu a pierdut vreun set la ediția din acest an de la Flushing Meadows, va juca împotriva învingătoarei din disputa Naomi Osaka - Shelby Rogers.
Performanța lui Brady nu e întâmplătoare, ea reușind să câștige în prealabil trofeul la Top Seed Open, cu una dintre cele mai ferme evoluții la serviciu văzute în circuitul feminin al ultimilor 12 ani: potrivit unei analize WTA, Brady a câștigat 93% dintre game-urile pe serviciu în drumul spre acest prim titlu al carierei.
picture

Jennifer Brady, în semifinale la US Open, după victoria în fața Yuliei Putintseva

Jennifer Brady și-a adjudecat primul set al confruntării cu Putintseva.
Au început partidele din sferturile de finală de la US Open, în direct pe Eurosport 1.

Programul zilei la US Open

Dacă pe tablourile de simplu suntem în faza sferturilor de finală, care vor debuta în această seară, gândurile noastre se îndreaptă către Horia Tecău. Românul și partenerul lui, Jean-Julien Rojer, vor lupta în această seară pentru calificarea în finala probei de dublu.
US Open este locul unde Tecău s-a impus ultima dată, iar acum visează la primul titlu major după 3 ani. Tecău și Rojer sunt campionii din 2017 de la US Open. De atunci, perechea româno-olandeză nu a mai trecut de sferturi la turnele majore, dar acum sunt într-o formă fantastică și au o șansă istorică.
Confruntarea J.Rojer/H.Tecău - M.Pavic/B.Soares se va disputa în jurul orei 22:30 și va putea fi urmărită în direct pe Eurosport 2.

program us open

US Open 2020: cele patru dueluri din sferturi pe tabloul feminin

  • Jennifer Brady (#28) - Yulia Putintseva (#23)
  • Naomi Osaka (#4) - Shelby Rogers
  • Serena Williams (#3) - Tsvetana Pironkova
  • Elise Mertens (#16) - Victoria Azarenka
Trei mămici vor juca în sferturi la US Open 2020 (Serena Williams, Azarenka și Pironkova). Elise Mertens a devenit lider absolut la numărul de victorii în sezon (23), Azarenka are o serie de 9 victorii consecutive, Serena Williams continuă cursa pentru titlul de Mare Șlem cu numărul 24, Tsvetana Pironkova pare de neoprit în primul turneu jucat după o absență din circuit de trei ani, Naomi Osaka îmbină tenisul cu acțiunea civică, iar Jennifer Brady și Shelby Rogers caută să dea marea lovitură pe teren propriu.

US Open 2020: cele patru dueluri din sferturi pe tabloul masculin

  • Pablo Carreno Busta (#20) - Denis Shapovalov (#12)
  • Borna Coric (#27) - Alexander Zverev (#5)
  • Andrey Rublev (#10) - Daniil Medvedev (#3)
  • Alex De Minaur (#21) - Dominic Thiem (#2)
US Open 2020 va încorona un nou campion în tenisul masculin, un jucător al generației '90. Daniil Medvedev este singurul jucător care a mai jucat finală la US Open în proba de simplu, dar și singurul tenismen care nu a cedat set în primele patru meciuri la New York. Pablo Carreno Busta este "veteranul" grupului de opt. Andrey Rublev și Daniil Medvedev se vor înfrunta în primul sfert de finală sută la sută rusesc într-un Grand Slam de la duelul Igor Andreev - Nikolai Davydenko, de la Roland Garros 2007 încoace.
Victoria Azarenka revine în sferturile de finală într-un turneu de Mare Șlem, după patru ani
Fostul număr unu mondial va juca primul sfert de finală într-un turneu de Mare Șlem după ce a devenit mămică. Azarenka a luptat fantastic după ce a pierdut în premieră un set la această ediție de US Open și a eliminat-o pe Karolina Muchova, scor 5-7, 6-1, 6-4, la capătul unui meci pe care l-a savurat din plin - potrivit propriilor declarații. Belorusa a ajuns la nouă victorii consecutivă în circuit.
Mertens oprește seria câștigătoare a Sofiei Kenin în turneele de Mare Șlem
Elise Mertens va juca al doilea an consecutiv în sferturile de finală la US Open. Sportiva din Belgia a învins-o pe Sofia Kenin cu dublu 6-3, într-o oră și 14 minute. Americanca este aproape de lacrimi la ieșirea de pe teren, învinsă după 10 victorii consecutive în turneele de Mare Șlem.
Un singur meci a mai rămas de disputat pe Arthur Ashe Stadium, în această a 8-a zi de la US Open 2020: Elise Mertens (#16) versus Sofia Kenin (#2). Pe Louis Armstrong Stadium, Victoria Azarenka o înfruntă pe Karolina Muchiva (#20).
Medvedev, încă un meci fantastic la New York
Daniil Medvedev revine în sferturile de finală la US Open, după o evoluție foarte bună în fața americanului Frances Tiafoe. Finalistul de anul trecut a avut nevoie de doar 98 de minute pentru a se impune, scor 6-4, 6-1, 6-0, stabilind un duel sută la sută rusesc pe tabloul final de 8 de la US Open. Medvedev este singurul jucător rămas în cursa pentru trofeu care nu a cedat set de la începutul turneului.
Andrey Rublev își ia revanșa în fața lui Matteo Berrettini
Rusul Andrey Rublev s-a calificat pentru a doua oară în carieră în sferturile de finală la US Open, după ce l-a învins cu 4-6, 6-3, 6-3, 6-3 pe italianul Matteo Berrettini. Jucătorul în vârstă de 22 de ani și-a luat o frumoasă revanșă pentru rezultatul de anul trecut de la New York, când Berrettini îl învinsese în minimum de seturi. Italianul nu își pierduse serviciul la US Open până la startul duelului din optimi cu Rublev.
Dominic Thiem, calificare fără emoții în sferturile de finală la US Open
Cu ceva dificultăți doar în primul set, pe care l-a câștigat la tie-break, Dominic Thiem s-a calificat în sferturile de finală la US Open după ce a trecut în optimi de canadianul Felix Auger-Aliassime, scor 7-6 (4), 6-1, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 9 minute de joc. În continaure, austriacul se va duela cu favoritul numărul 21, australianul Alex de Minaur.
Tsvetana Pironkova își continuă aventura la US Open! Ce poveste are sportiva din Bulgaria
Tsvetana Pironkova, revenită în circuit după trei ani de pauză, se califică în sferturile de finală de la US Open după ce trece în trei seturi foarte disputate de Alize Cornet, locul 56 WTA, scor 6-4, 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat aproape trei ore de joc. În continuare, Pironkova o va întâlni la New York pe Serena Williams.
Meci spectaculos pe Eurosport 2! Egalitate la seturi între Cornet și Pironkova, după lovituri de excepție. Cele două sportive au disputat un punct cu nu mai puțin de 40 de lovituri.
Serena Williams, în sferturi la US Open
Câștigătoare a 23 de titluri de Grand Slam, Serena Williams s-a calificat în sferturile de finală de la US Open după ce a trecut de Maria Sakkari, ocupanta locului 22 WTA, scor 6-3, (6) 6-7, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 30 de minute de joc. De șase ori campioană la Flushing Meadows, Serena se va duela în continuare la New York cu învingătoarea partidei dintre Alize Cornet și Tsvetana Pironkova, meci aflat în desfășurare pe Eurosport 2 chiar acum.
Alex de Minaur se califică în sferturile de finală la US Open
Alex de Minaur, locul 28 ATP și favoritul numărul 21 pe tabloul de simplu masculin, s-a calificat în sferturile de finală la US Open după ce a trecut de Vasek Pospisil, ocupant al locului 94 ATP, scor 7-6 (6) , 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 20 de minute de joc. În continuare, australianul îl va întâlni pe câștigătorul partidei dintre Felix Auger-Aliassime și Dominic Thiem.
Update / A început ziua cu numărul 8 la US Open! Pe Eurosport 1 putem urmări partida dintre Serena Williams și Maria Sakkari, iar pe Eurosport 2 putem vedea meciul dintre de Minaur și Pospisil.
Naomi Osaka, în sferturi. Aici se încheie ziua a 7-a de la US Open
Naomi Osaka continuă cursa la US Open, după o victorie în 72 de minute, scor 6-3, 6-4 în fața lui Anett Kontaveit, din Estonia. Primele două sferturi de pe tabloul feminin arată astfel:
  • Jennifer Brady (#28) - Yulia Putintseva (#23)
  • Naomi Osaka (#4) - Shelby Rogers
Denis Shapovalov, evoluție superbă în fața lui David Goffin
Tânărul jucător canadian s-a impus cu 6-7(0), 6-3, 6-4, 6-3 în derby-ul zilei de pe tabloul masculin, eliminându-l din competiție pe favoritul 7, David Goffin. Denis Shapovalov a devenit primul sportiv din Canada calificat în sferturi la US Open în Era Open, după ce a reușit 13 ași și un total de 51 lovituri câștigătoare. Iată distribuția primelor două sferturi de pe tabloul masculin:
  • Pablo Carreno Busta (#20) - Denis Shapovalov (#12)
  • Borna Coric (#27) - Alexander Zverev (#5)
Surprizele continuă la US Open: Kvitova a părăsit și ea întrecerea
Lumea întreagă comentează încă descalificarea lui Novak Djokovic, însă pe teren, dramatismul continuă să fie la el acasă la Flushing Meadows. Gazdele au o a doua reprezentantă în sferturile tabloului feminin, după ce Shelby Rogers a salvat patru mingi de meci și apoi a învins-o pe dubla câștigătoare a Wimbledonului, Petra Kvitova, scor 7-6(5), 3-6, 7-6(6). La 5-4 în setul decisiv, Kvitova a ratat trei mingi de meci într-un game maraton pe retur, iar ulterior a mai avut o șansă, pe serviciu, în tie-break-ul setului decisiv.
Novak Djokovic, descalificat de la US Open după ce a lovit un arbitru de linie
Sârbul Novak Djokovic a fost descalificat de la US Open 2020 după un gest de frustrare în timpul duelului din optimi cu spaniolul Pablo Carreno Busta. Liderul mondial tocmai își pierduse serviciul la 5-5 în primul set și a trimis o minge spre marginea terenului, dezgustat.
Arbitra de linie din spatele său, lovită în plin în gât, s-a încovoiat la pământ, tușind, sugerând că nu poate să respire. Trebuie precizat faptul că Louis Armstrong Stadium a fost unul dintre terenurile pe care s-a jucat cu arbitri de linie la US Open 2020, aceștia fiind înlocuiți de un sistem electronic pe terenurile exterioare - din cauza crizei coronavirusului.
Regulamentul stipulează clar faptul că dacă un jucător lovește un arbitru sau un oficial al turneului cu mingea sau racheta, acesta va fi descalificat automat. În trecut, acest lucru i s-a întâmplat argentinianului David Nalbandian, chiar într-o finală ATP, la Queen's, în 2012. Jucătorul nu este descalificat doar în cazul în care, în plină desfășurare a punctului, trimite mingea greșit și aceasta lovește arbitrul de linie sau de scaun (cum se mai întâmplă cu serviciul, sau după un retur ratat), ori tot în plin raliu scapă racheta din mână în încercarea de a se întinde după minge.
Djokovic, președinte demisionar al Consiliului Jucătorilor, a mers rapid spre arbitră pentru a vedea ce s-a întâmplat, apoi a parlament minute în șir în apropierea fileului, cerându-le organizatorilor să accepte să nu îl descalifice și să îi dea doar o amendă, motivând că nu a trimis mingea intenționat în arbitră și că nici nu a trimis cu viteză. Supervizorul turneului a aplicat însă regulamentul la literă și a dictat descalificarea lui Djokovic de la US Open 2020.
Novak Djokovic mai avusese și cu câteva minute în urmă un gest similar de frustrare, cu câteva minute mai înainte - fără a lovi pe nimeni.
Yulia Putintseva completează primul sfert de finală de pe tabloul feminin
Yulia Putintseva este prima jucătoare din Kazahstan ajunsă vreodată în sferturile de finală la US Open. Sportiva în vârstă de 25 de ani, posesoarea unui joc extrem de variat, a reușit să închidă duelul din optimi cu favorita 8 a tabloului, Petra Martic (Croația), abia la a doua încercare în setul decisiv, tabela reținând scorul final de 6-3, 2-6, 6-4. Martic a reușit mai multe lovituri câștigătoare decât Putintseva (40 la 26), însă a și greșit mai mult (40 la 25).
Astfel, primul sfert de finală de pe tabloul feminin se va disputa între Yulia Putintseva și americanca Jennifer Brady.
Zverev, primul sfertfinalist pe tabloul masculin la US Open 2020
Duminică, Alexander Zverev, favorit 5 pe tabloul masculin, a stat pe teren doar cinci minute în plus față de Jennifer Bradley pentru a-și câștiga biletul pentru faza sferturilor de finală de la US Open. Germanul l-a dominat clar pe spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, impunându-se cu 6-2, 6-2, 6-1, după 94 de minute de joc. Cu 39 de lovituri câștigate reușite în meci și doar două duble greșeli, Sascha Zverev a acces în premieră în sferturile turneului de la Flushing Meadows. Zverev a mai ajuns de două ori în sferturi la Roland Garros (2018 și 2019) și o dată în semifinale la Australian Open (la începutul acestui an).
Dominat clar în primele două seturi, cel mai tânăr spaniol din Top 100 ATP a suferit și o accidentare la picior în setul trei al duelului cu Sascha Zverev.
Jennifer Brady e prima sfertfinalistă la US Open 2020
Ziua a 7-a de la US Open 2020 a debutat cu o surpriză: americanca Jennifer Brady s-a impus în fața fostului număr unu mondial, Angelique Kerber (cap de serie 17), scor 6-1, 6-4. Sportiva din Germania, ajunsă în săptămâna a doua la Flushing Meadows pentru prima dată după ce a câștigat trofeul la New York, în 2016, a făcut un meci slab, a pierdut primul set în doar 22 de minute și nu a reușit să profite nici măcar după momentul în care adversara sa a cerut îngrijiri medicale la coapsă. Brady, în premieră pe lista capilor de serie la un turneu de Mare Șlem, nu a pierdut set în drumul său spre sferturile de finală și va juca pentru prima dată în carieră pe tabloul final de 8.
UPDATE / Ziua a 7-a de la US Open 2020 programează primele dueluri din optimi în proba de simplu. La finalul zilei, vom afla distribuția primelor patru sferturi de finală de pe tablourile feminin și masculin. În complexul de la Flushing Meadows se va juca doar pe trei terenuri: ARthur Ashe Stadium și Louis Armstrong Stadium programează partidele de simplu, în timp ce pe Terenul 17 au fost plasate patru dueluri din sferturile probelor de dublu.
Dominic Thiem încheie ziua a șasea la US Open și se califică în optimile de finală la US Open 2020
Favoritul numărul 2 de pe tabloul masculin, Dominic Thiem, s-a calificat în optimile de finală la US Open după ce a trecut de Marin Cilic, scor 6-2, 6-2, 3-6, 6-3, la capătul unui meci de două ore și 30 de minute de joc. În continaure, austriacul se va duela cu super-talentatul Felix Auger-Aliassime, favorit numărul 15.
  • Novak Djokovic (#1) - Pablo Carreno-Busta (#20)
  • Denis Shapovalov (#12 - David Goffin (#7)
  • Borna Coric (#27) - Jordan Thompson
  • Alejandro Davidovich Fokina - Alexander Zverev (#5)
  • Matteo Berrettini - Andrey Rublev (#10)
  • Frances Tiafoe - Daniil Medvedev (#3)
  • Vasek Pospisil - Alex de Minaur (#21)
  • Felix Auger - Aliassime (#15) - Dominic Thiem (#2)
Sofia Kenin completează tabloul optimilor la US Open 2020
Campioana de Australian Open și-a trecut în cont a zecea victorie consecutivă în turneele de Mare Șlem, învingând-o din nou în minimum de seturi, exact ca la Melbourne, pe tunisiana Ons Jabeur: 7-6(4), 6-3. Sofia Kenin, locul 4 în clasamentul WTA, este cea mai bine clasată jucătoare rămasă în cursă la Flushing Meadows. Iată și tabloul complet al optimilor la simplu feminin:
  • Jennifer Brady (#28) - Angelique Kerber (#17)
  • Yulia Putintseva (#23) - Petra Martic (#8)
  • Naomi Osaka (#4) - Anett Kontaveit (#14)
  • Shelby Rogers - Petra Kvitova (#6)
  • Alize Cornet - Tsvetana Pironkova
  • Maria Sakkari (#15) - Serena Williams (#3)
  • Victoria Azarenka - Karolina Muchova (#20)
  • Elise Mertens (#16) - Sofia Kenin (#2)
Final dureros pentru Madison Keys
Finalistă în 2017 la US Open, americanca Madison Keys a fost nevoită să abandoneze duelul de pe Arthur Ashe Stadium de sâmbătă, din turul trei de la Flushing Meadows, din cauza unei accidentări la nivelul omoplaților. Alize Cornet avea avantaj pe tabelă, 7-6(4), 3-2, în momentul în care favorita 7 s-a retras, oferindu-i biletul de optimi. Reprezentanta Franței va juca în premieră în săptămâna a doua la Flushing Meadows și o va avea ca adversară pe revelația acestei ediții - Tsvetana Pironkova.
Experiența a învins elanul tinereții: Vika Azarenka revine în săptămâna a doua la US Open după 5 ani
Victoria Azarenka revine în optimi la US Open pentru prima dată după 2015. Belorusa s-a impus cu 6-4, 6-2 în fața polonezei Iga Swiatek, în 98 de minute, confirmând forma bună arătată săptămâna trecută la Western & Southern Open - turneu Premier 5 pe care l-a câștigat, după retragerea japonezei Naomi Osaka înainte de startul finalei.
Finalistă în două rânduri la US Open, Azarenka dispută al 50-lea turneu de Mare Șlem al carierei în aceste zile, nu a cedat set la New York și are o serie de opt victorii consecutive (nu contabilizăm WO-ul din finala cu Osaka). Ea va juca mai departe pentru un loc pe tabloul sferturilor de finală cu favorita 20 a tabloului, Karolina Muchova.
"Triplă" istorică pentru Canada pe tabloul masculin
Félix Auger-Aliassime (20 ani) a devenit al treilea jucător canadian calificat în optimile US Open 2020, după Denis Shapovalov și Vasek Pospisil. Auger-Aliassime i-a administrat un scor drastic francezului Corentin Moutet (21 ani): 6-1, 6-0, 6-4. Este pentru prima dată când trei jucători din Canada ajung pe tabloul final de 16 la US Open. Auger-Aliassime va juca mai departe cu învingătorul ultimului meci din programul zilei a șasea la US Open 2020, Dominic Thiem (#2) sau Marin Cilic (#31).
Frances Tiafoe, performanța carierei la US Open
Cu un zâmbet uriaș pe buze, Frances Tiafoe s-a calificat, sâmbătă, în optimiele US Open 2020, aceasta fiind deja cea mai bună performanță a carierei sale. Louis Armstrong Stadium a programat un duel între doi supraviețuitori ai rundei secunde, ambii învingători în cinci seturi: Tiafoe l-a învins cu 6-2, 6-3, 6-2 pe Marton Fucsovic, maghiarul fiind nevoit să se mulțumească cu lovitura meciului! Tiafoe îl va înfrunta mai departe, pentru un loc în sferturi, pe rusul Daniil Medvedev, finalistul US Open 2019.
Mami-Pironkova, senzația US Open 2020
Tsvetana Pironkova candidează aproape de una singură la titlul de "senzația US Open 2020". Sportiva din Bulgaria nu a mai jucat un meci oficial de la Wimbledon 2017, a devenit mămică între timp, iar în timp ce lumea întreagă punea pauză în toate planurile pe teremen scurt, mediu și lung, ea își calcula pașii pentru revenirea în circuitul profesionist. Rezultatele se văd acum, la această bizară ediție a turneului de la US Open: și-a egalat cel mai bun rezultat al carierei la Flushing Meadows (2012), calificându-se, sâmbătă, în optimi, după o victorie apăsată în fața favoritei 18, Donna Vekic. Pironkova a avut nevoie de doar 64 de minute pentru a se impune cu 6-4, 6-1. Deși în ultimele două tururi a înfruntat jucătoare din Top 25 WTA, mai exact pe fostul lider mondial Muguruza și pe Vekic, Pironkova are bilanț perfect în "bula" americană, reușind să facă pasul în săptămâna a doua de concurs fără set pierdut. Mai departe, Pironkova se va duela fie cu foarte vulcanica Alize Cornet, fie cu finalista US Open 2017 - Madison Keys.
Pospisil înșiră surprizele
După ce în runda precedentă l-a învins în patru seturi pe conaționalul Milos Raonic (#25), Vasek Pospisil s-a calificat în optimile US Open 2020, trimițându-l acasă pe cel mai bine clasat jucător spaniol prezent la New York, Roberto Bautista Agut (#8): 7-5, 2-6, 4-6, 6-3, 6-2, după trei ore și 40 de minute de joc. Pospisil, locul 94 ATP, a primit îngrijiri medicale la genunchi în setul al patrulea, însă a rezistat impresionant și va juca mai departe cu Alex De Minaur (#24). Pospisil a mai ajuns o singură dată în săptămâna a doua la un turneu de Mare Șlem, cu sfertul reușit la Wimbledon 2015.
Revenire incredibilă pentru Serena Williams
Serena Williams își continuă cursa pentru titlul de Grand Slam cu numărul 24, după o revenire marcă-înregistrată în derby-ul turului trei cu Sloane Stephens. Tânăra americancă a dominat primul set, pe care și l-a adjudecat în 39 de minute, însă Williams a apăsat pedala de accelerație la scorul de 2-2 în setul secund, adjudecându-și 10 dintre următoarele 12 game-uri disputate, pentru o victorie cu 2-6, 6-2, 6-2. Serena a pierdut doar patru puncte în seturile doi și trei în spatele primului serviciu și a încheiat partida cu 29 de lovituri câștigătoare. Serena Williams va juca mai departe împotriva favoritei 15, Maria Sakkari (Grecia).
Rusia nu a reușit să ducă toți cei trei jucători din Top 15 ATP în optimi
Ziua de sâmbătă a început perfect pentru tenismenii ruși, cu victorii clare ale lui Andrey Rublev și Daniil Medvedev. Karen Khachanov (cap de serie 11) s-a oprit însă în turul trei, fiind învins de australianul Alex de Minaur (#21). De Minaur s-a impus cu 6-4, 0-6. 4-6, 6-3, 6-1, după trei ore și două minute de luptă.
Berrettini are și fani la New York. De fapt, un fan!
Italianul Matteo Berrettini (#6) l-a învins sâmbătă cu 6-4, 6-4, 6-2 pe norvegianul Casper Ruud (#30), după două ore și 3 minute de joc. Favoritul șase al tabloului se va duela în optimi, exact ca și anul trecut, cu rusul Andrey Rublev (favorit 10 în acest an). Italianul s-a impus atunci în minimum de seturi. Duelul pentru a sferturi se anunță extrem de interesant, mai ales în condițiile în care niciunul dintre jucători nu a cedat set până acum la Flushing Meadows. În plus, italianul se bucură de sprijinul celui mai gălăgios fan de la US Open. Un italian, fost patron de bar, s-a făcut auzit până pe terenul 17 deși a urmărit partida din afara "bulei", de la marginea gardului.
România, doar cu Horia Tecău. Sorana Cîrstea, OUT
România a rămas fără reprezentantă la US Open 2020, după eliminarea dramatică a Soranei Cîrstea. Karolina Muchova merge mai departe în optimi, așteptând învingătoarea partidei dintre Aryna Sabalenka și Iga Swiatek. Horia Tecău este singurul român rămas în competiție, pentru săptămâna a doua de întreceri.
Elise Mertens, cap de serie 16, a acces și ea în optimile US Open 2020, după victoria scor 7-5, 6-1 în fața americancei Catherine McNally.
Dublă pentru tenisul din Rusia
Daniil Medvedev, finalistul de anul trecut, își urmează conaționalul în optimile US Open 2020, învingându-l pe unul dintre tinerii americani ajunși în turul trei la Flushing Meadows - JJ Wolf, scor 6-3, 6-3, 6-2. Rublev și Medvedev s-ar putea înfrunta în sferturi la New York: niciunul nu a cedat vreun set până acum în primele trei partide.
Rublev, mai aspru decât Djokovic!
Rusul Andrey Rublev a reușit, sâmbătă, o victorie la un scor care l-ar face invidios chiar și pe Novak Djokovic: 6-0, 6-4, 6-0 în fața italianului Salvatore Caruso. Favoritul 10 s-a calificat pentru a treia oară în carieră în optimi la US Open și până în acest moment nu a cedat set la Flushing Meadows.
Maria Sakkari ține steagul sus pentru Grecia
Maria Sakkari este prima învingătoare a acestei a șasea zile de competiție de la New York. Favorită 15 la New York, Sakkari a răzbunat înfrângerea dramatică suferită de conaționalul și prietenul său, Stefanos Tsitsipas - care a irosit șase mingi de meci în fața lui Borna Coric, în urmă cu mai puțin de 12 ore pe Louis Armstrong Stadium, reușind pe același teren o veritabilă demonstrație de forță în fața Amandei Anisimova (#22). Sakkari s-a impus în doar 55 de minute, scor 6-3, 6-1. Rusoaica a ratat complet acest meci, contabilizând în statistică 28 de greșeli neforțate și doar patru lovituri câștigătoare. De partea cealaltă, Sakkari a avut o evoluție curată, cu 11 lovituri câștigătoare și 8 greșeli neforțate, reușind astfel să o elimine pe Anisimova, cea care mărturisea, la capătul meciului din turul doi cu tânăra Katrina Scott, că a găsit forța de a lupta gândindu-se constant la tatăl său, care s-a stins din viață subit anul trecut, cu o săptămână înainte de startul întrecerii de la Flushing Meadows, din cauza unui infarct.
UPDATE / A început ziua a 6-a la US Open 2020
Pentru fanii tenisului din România, punctul culminant al celor 16 dueluri de la simplu din programul de astăzi este reprezentat de meciul dintre Sorana Cîrstea și Karolina Muchova.
Stefanos Tsitsipas, favoritul numărul 4, ELIMINAT
Borna Coric a produs una dintre cele mai mari surprize pe tabloul masculin de simplu! Croatul l-a eliminat pe Stefanos Tsitsipas, favorit numărul 4, scor6-7, 6-4, 4-6, 7-5, 7-6, după patru ore și 38 de minute de joc. În continuare, Coric se va duela cu australianul Jordan Thompson.
Petra Kvitova completează tabloul optimilor pe jumătatea superioară a tabloului feminin
Dublă câștigătoare la Wimbledon, Petra Kvitova și-a asigurat a 20-a prezență în faza optimilor de finală la un turneu de Grand Slam, după o victorie de rutină, 6-4, 6-3, în fața americancei Jessica Pegula
Djokovic, a 26-a victorie consecutivă în 2020
Novak Djokovic și-a continuat parcursul perfect din acest an cu o victorie 6-3, 6-3, 6-1 în turul trei la Flushing Meadows în fața germanului cap de serie 28, Jan-Lennard Struff, pe care îl învinsese și săptămâna trecută, în sferturile de finală ale turneului Masters 1000 Western & Southern Open. Sârbul a încheiat partida într-o oră și 43 de minute - acesta fiind cel mai rapid succes al său de până acum la US Open 2020, dar și a 75-a victorie a carierei la Flushing Meadows.
Zverev, în optimi, după o nouă victorie în patru seturi
Alexander Zverev s-a calificat în optimile US Open 2020, obținând a treia victorie consecutivă în patru seturi la New York. Favoritul cinci al tabloului masculin a intrat greu în partida cu Adrian Mannarino, după ce startul meciului a fost amânat cu trei ore. Germanul a recunoscut la interviul de pe teren că a fost informat că partida are șanse mici de a se mai disputa, însă a subliniat că se bucură că, totuși, victoria i-a revenit pe teren. Mannarino a ieșit de la cabine extrem de motivat, a reușit primul break al meciului în game-ul al șaselea și și-a adjudecat în cele din urmă manșa inaugurală la tie-break, cu 7-4, după un scurt-circuit evident la serviciu al neamțului - care a comis nu mai puțin de 7 duble greșeli. Zverev a răspuns însă prompt, adjudecându-și setul secund cu 6-4, iar misiunea sa a devenit mult mai simplă în momentul în care francezul s-a accidentat la începutul setului trei, deplasarea pe teren fiindu-i semnificativ diminuată.
Spania are doi jucători în optimi
Chiar dacă deținătorul trofeului, Rafael Nadal, absentează de la US Open, Spania are deja doi jucători în optimile Grand Slam-ului american. Este vorba despre cei mai tineri doi iberici din Top 100 ATP.
Despre Pablo Carreno Busta, favorit 20, putem spune că și-a respectat statutul, impunându-se cu lejeritate în fața lituanianului Ricardas Berankis, scor 6-4, 6-3, 6-2 (jucătorul de 29 de ani așteaptă acum învingătorul duelului dintre Djokovic și Struff). Însă mai departe, vorbim despre o frumoasă surpriză reușită de cel mai tânăr jucător spaniol din prima sută mondială: Alejandro Davidovich Fokina. Jucătorul în vârstă de 21 de ani a debutat la această ediție a US Open-ului cu un succes cu 6-0 în setul decisiv al duelului cu austriacul Dennis Novak (85 ATP), a continuat cu o victorie în patru seturi în fața favoritului 24, Hubert Hurkacz, iar vineri l-a învins cu 7-6(2), 4-6, 6-2, 6-1 pe britanicul Cameron Norrie (76 ATP), cel care reușise surpriza în primul tur în fața lui Diego Schwartzman (cap de serie 9). Spania are în prezent opt jucători în Top 100 ATP, dintre care șase trecuți de 30 de ani.
Revenire de excepție pentru Denis Shapovalov!
Canadianul Denis Shapovalov a revenit impresionant și s-a calificat pentru a doua oară în carieră în optimile de finală ale unui turneu de Mare Șlem, reușind să se impună în fața lui Taylor Fritz, scor 3-6, 6-3, 4-6, 7-6(5), 6-2. Americanul luase un avans consistent în setul cu numărul patru, la 5-2, însă și-a pierdut serviciul când a servit pentru victorie și nu a mai ajuns decât o dată la două mingi de victorie, la 5-5 în tie-break-ul manșei a patra. Shapovalov îl va înfrunta pentru un loc în sferturi pe balgianul David Goffin.
Anett Kontaveit o va înfrunta pe Naomi Osaka
A 14-a favorită a tabloului feminin, Anett Kontaveit s-a calificat pentru a doua oară în carieră în optimile de finală ale turneului de la US Open (la fel ca în 2015). Sportiva din Estonia s-a impus, 6-3, 6-2, în meciul cu poloneza Magda Linette (#24) și o va înfrunta a doua oară în acest an pe terenurile de la Flushing Meadows pe Naomi Osaka. În sferturile de la Western & Southern Open a fost un duel extrem de strâns, de aproape două ore, adjudecat de japoneză cu 4-6, 6-2, 7-5. Atunci, Kontaveit a egalat la 4 în setul decisiv, după ce fusese condusă de Osaka cu 3-0. De altfel, trebuie spus că estona este una dintre jucătoarele cu rezultate extrem de solide din momentul reluării circuitului, adunând deja zece victorii (înainte de a ajunge la New York, a jucat și finală pe zgură la Palermo).
Incertitudine la meciul Zverev - Mannarino
După mai bine de două ore, s-a dat undă verde pentru partida dintre Alexander Zverev și Adrian Mannarino, pe Louis Armstrong Stadium.
Meciul dintre Alexander Zverev și Adrian Mannarino a fost amânat pentru câteva ore. Francezul nu ar fi primit permisiunea din partea organizatorilor să intre pe teren din cauza faptului că este un contact apropiat al lui Benoit Paire, descoperit pozitiv cu coronavirus. Până la urmă, partida din turul al treilea va avea loc la două ore și jumătate distanță de la ora inițială.
Caroline Garcia, eliminată în turul al treilea
După ce a învins-o în turul doi pe principala favorită de la US Open, Karolina Pliskova, Caroline Garcia nu a rezistat încă un meci la New York. Sportiva din Franța a pierdut în fața americancei Jennifer Brady, scor 3-6, 3-6, după o oră și 18 minute de joc. În continuare, Brady o va întâlni la Flushing Meadows pe Angelique Kerber, favorita numărul 17 și campioană aici în 2016.
Naomi Osaka trece la limită "testul" Marta Kostyuk
Naomi Osaka, favorita numărul 4, a trecut la US Open de Marta Kostyuk la capătul unei lupte pe muchie de cuțit. Japoneza, campioană în 2018 la US Open, s-a calificat în optimile de finală de la US Open cu scorul de 6-3, 6-7, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 26 de minute de joc. În continuare, Osaka o va întâlni la New York pe Magda Linette sau Anett Kontaveit.
David Goffin, calificare fără emoții în optimile de finală la US Open
David Goffin a depășit testul Filip Krajinovic și s-a calificat în optimile de finală la US Open. Belgianul de pe locul 10 ATP s-a impus la capătul unui meci care a durat două ore și 7 minute de joc, scor 6-1, 7-6 (5), 6-4. În continuare, Goffin îl va întâlni la New York pe câștigătorul meciului dintre Denis Shapovalov și Taylor Fritz.
Elise Mertens, victorie muncită și calificare în optimile de finală
Elise Mertens, finalista de la Praga, a învins-o pe Sara Sorribes Tormo în minimum de seturi, scor 6-3, 7-5, și s-a calificat în optimile de finală, acolo unde o va întâlni pe adolescenta Caty McNally, locul 124 WTA.
Angelique Kerber, evoluție foarte bună și calificare în optimi la Flushing Meadows
Ocupantă a locului 23 WTA, Angelique Kerber se califică în optimile de finală la US Open după ce trece de americanca Ann Li, de pe locul 128 WTA, scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci de o oră și 18 minute de joc. Kerber o va întâlni în continuare la New York pe câștigătoarea dintre Caroline Garcia și Jennifer Brady.
Alejandro Davidovich Fokina, în optimile de finală la US Open
Ibericul de pe locul 99 ATP, Alejandro Davidovich Fokina, a trecut în turul trei de Cameron Norris, locul 76 ATP, scor 7-6 (2), 4-6, 6-2, 6-1, la capătul unei partide care a durat două ore și 46 de minute de joc. În continuare, spaniolul îl va întâlni la New York pe câștigătorul meciului dintre Adrian Mannarino și Alexander Zverev.
Caty McNally a produs surpriza pe tabloul feminin de simplu și s-a calificat în optimile de finală!
Caty McNally, ocupanta locului 124 WTA, s-a impus în mod surprinzător în fața rusoaicei Ekaterina Alexandrova, locul 29 WTA și favorita numărul 21, scor 4-6, 6-3, 7-6 (2), la capătul unui meci care a durat două ore și 30 de minute de joc. În continuare, McNally o va întâlni la Flushing Meadows pe câștigătoarea meciului dintre Elise Mertens și Sara Sorribes Tormo.
Iga Swiatek, în optimile de finală la US Open
Sportiva de mare perspectivă din Polonia, Iga Swiatek, ocupantă a locului 53 WTA, a trecut în turul trei de Saschia Vickery, locul 160 WTA, scor (5) 6-7, 6-3, 6-4, după două ore și 33 de minute de joc. În vârstă de 19 ani, Swiatek va avea în continuare parte de un duel foarte greu, cu Victoria Azarenka. Bielorusa pare într-o formă de zile mari la turneele din Statele Unite ale Americii. De altfel, săptămâna trecută a câștigat marele trofeu la Cincinnati, e adevărat, în urma retragerii din finală a niponei Naomi Osaka.
Yulia Putintseva se califică în optimile de finală
Ocupanta locului 35 WTA, Yulia Putintseva, se califică în optimile de finală după trei seturi muncite în fața bielorusei Aliaksandra Sasnovich, scor 3-6, 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și două minute de joc. În continuare, sportiva din Kazahstan o va întâlni la New York pe favorita numărul 8, Petra Martic.
Petra Martic, calificare ușoară în optimile de finală la US Open
Metra Martic, favorita numărul 8 de pe tabloul de simplu feminin, s-a calificat în optimile de finală la US Open după ce a trecut fără mari emoții de rusoaica Varvara Gracheva, scor 6-3, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc. În continuare, sportiva croată o va întâlni la Flushing Meadows pe câștigătoarea meciului dintre Aliaksandra Sasnovich și Yulia Putintseva, aflat acum în desfășurare, 1-1 la seturi.
UPDATE / A început deja a cincea zi de concurs la US Open, în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player.
Andy Murray, eliminat în turul al doilea la US Open
Andy Murray, campion în 2012 la US Open, a fost eliminat la ediția din 2020 încă din turul al doilea de canadianul Felix Auger-Aliassime, în vârstă de 20 de ani (21 ATP), scor 6-2, 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 9 minute de joc. În continuare, puștiul din Canada se va duela cu învingătorul din meciul Corentin Moutet - Dan Evans, meci întrerupt de ploaie în această noapte.
Victoria Azarenka, victorie clară și calificare în turul trei la US Open
Campioana de la Cincinnati de săptămâna trecută, Victoria Azarenka, a câștigat duelul sportivelor din Belarus cu Aryna Sabalenka, scor 6-1, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 9 minute de joc, și a obținut astfel calificarea în turul al treilea la Flushing Meadows. În continuare, dubla campioană de Grand Slam o va întâlni pe câștigătoarea meciului dintre Saschia Vickery și Iga Swiatek, meci întrerupt de ploaie joi noaptea.
Serena Williams,, victorie și calificare în turul trei la US Open
Campioană de 6 ori la US Open, Serena Williams s-a calificat la ediția din acest an în turul al treilea după ce a eliminat-o pe rusoaica Margarita Gasparyan, scor 6-2, 6-4, după o oră și 34 de minute de joc. Până acum, marea campioană americană s-a descurcat admirabil, însă ceea ce urmează este cu adevărat un test: întâlnirea din turul trei cu Sloane Stephens, campioană la Flushing Meadows în 2017.
Daniil Medvedev, calificare la pas în turul trei la US Open.
Finalistul de anul trecut de la US Open, Daniil Medvedev, s-a calificat în turul al treilea după ce l-a învins fără probleme pe australianul Christopher O'Connel în turul al doilea, scor 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 15 minute de joc. Rusul de pe locul 5 ATP îl va întâlni în continuare pe americanul în vârstă de 21 de ani, Jeffrey John Wolf, ocupant al locului 138 ATP.
Ploaia a întrerupt meciurile de pe terenurile fără acoperiș. Medvedev - O'Connel și Serena Williams - Gasparyan continuă. Partidele de pe celelalte terenuri, altele decât Ashe sau Armstrong, au fost amânate pentru mâine.
Grigor Dimitrov, favoritul 14, eliminat surprinzător în turul al doilea
Marton Fucsovics, locul 66 ATP, s-a calificat în turul al treilea la US Open după ce l-a învins pe favoritul numărul 14, Grigor Dimitrov, scor 6-7, 7-6, 3-6, 6-4, 6-1, la capătul unui meci-maraton care a durat aproape cinci ore de joc. În continuare, ungurul se va confrunta la Flushing Meadows cu favoritul gazdelor, Frances Tiafoe. Americanul a trecut în turul doi de australianul John Millman, tot în cinci seturi.
Derby-ul șaisprezecimilor pe tabloul masculin
Cel mai tare duel pentru un bilet de acces în optimi pe tabloul masculin se va da între austriacul Dominic Thiem (#2) și croatul Marin Cilic (#31). Vorbim despre jucătorul din afara "Big 3" cu cele mai multe finale de Grand Slam disputate în ultimele două sezoane și ultimul jucător care a reușit să își adauge numele pe lista câștigătorilor de Grand Slam în această eră dominată clar de Federer, Nadal și Djokovic. Thiem a avut nevoie de mai puțin de două ore pentru a-l învinge pe Sumit Nagal (6-3, 6-3, 6-2), în timp ce Marin Cilic a trecut de slovacul Norbert Gombos, 6-3, 1-6, 7-6(2), 7-5.
Eliminare surprinzătoare pentru finalistul Western & Southern Open
Milos Raonic, învinsul lui Novak Djokovic în finala primului turneu Masters 1000 disputat în acest an, a părăsit întrecerea de la US Open în turul secund. Săptămâna trecută, pe aceleași terenuri de la New York, Raonic a mers excelent, cedând un singur set în drumul spre finală și reușind să câștige și actul inaugural în fața lui Djokovic. Însă acest lucru nu i-a garantat succesul și la US Open. Culmea, un conațional l-a scos din competiție pe Raonic. Vasek Pospisil (94 ATP) s-a impus cu 6-7(1), 6-3, 7-6(4), 6-3 în fața favoritul 25 și va juca pentru un loc în optimi cu spaniolul Roberto Bautista Agut (#8), învingător în patru seturi în fața tânărului sârb Miomir Kecmanovic (6-3, 3-6, 6-3, 6-4).
Karolina Muchova așteaptă învingătoarea partidei dintre Johanna Konta și Sorana Cîrstea.
Reprezentanta Cehiei, a 20-a favorită a tabloului, a învins-o pe Anna Kalinskaya, în 80 de minute (6-3, 7-6/4), confirmând astfel victoria din primul tur în fața lui Venus Williams.
Sofia Kenin, a noua victorie consecutivă în turneele de Mare Șlem
Campioana de la Australian Open a învins-o cu 6-4, 6-3 pe tânăra reprezentantă a Canadei, Leylah Fernandez. Americanca nu a oferit nici măcar o minge de break în acest meci, iar mai departe o va înfrunta pe Ons Jabeur pentru un loc în optimi, într-o rejucare a duelului lor din sferturile de finală de la Melbourne din acest an.
Sakkari și Anisimova, ce reveniri!
Maria Sakkari și Amanda Anisimova s-au calificat în turul trei după meciuri cu desfășurări similare și se vor înfrunta pentru un loc în optimi. Sakkari a revenit în fața americancei Bernarda Pera, impunându-se cu 2-6, 6-3, 6-2, în timp ce Anisimova a întrerupt parcursul celei mai tinere jucătoare ajunse în turul doi, Katrina Scott, 4-6, 6-4, 6-1.
Garbine Muguruza, OUT de la US Open! Fostul număr unu mondial a pierdut în fața unei sportive fără clasament WTA, care abia a revenit în circuit, după aproape trei ani și o naștere: Tsvetana Pironkova (Bulgaria, 32 ani).
UPDATE / A început ziua a 4-a la US Open 2020 și, deja, se conturează câteva surprize pe tabloul feminin.
Katrina Scott, în vârstă de doar 16 ani, a câștigat primul set în fața Amandei Anisimova (cap de serie 22), pe Louis Armstrong Stadium, într-un duel al tinerelor speranțe din tenisul american. Maria Sakkari (#15) este și ea în dificultate, cedând primul set în fața Bernardei Pera, o altă americancă din noul val, care aspiră la lucruri mărețe în tenis. Nu în ultimul rând, veterena-mămică Tsvetana Pironkova a reușit să își adjudece cu 7-5 primul set al meciului cu Garbine Muguruza (#10), spaniola fiind în pragul unei crizei de nervi și rupând racheta de cimentul american.
Stefanos Tsitsipas merge în turul al treilea la US Open
Al patrulea favorit de pe tabloul de simplu masculin, Stefanos Tsitsipas, s-a calificat în turul al treilea la US Open după ce a trecut de americanul Maxime Cressy, ocupant al locului 168 ATP, scor 7-6 (2), 6-3, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 27 de minute de joc. În continuare, grecul îl va întâlni la Flushing Meadows pe Borna Coric.
Favoritul numărul 12, Denis Shapovalov, se califică în turul trei la US Open
După ce a pierdut primul set în fața coreanului Kwon Soonwoo, Denis Shapovalov s-a repliat și a câștigat partida din turul secund în patru seturi, scor (5) 6-7, 6-4, 6-4, 6-2, după trei ore și 39 de minute de joc. Canadianul de pe locul 17 ATP se va duela în turul trei cu americanul Taylor Fritz.
Dayana Yastremska, ultima "victimă" de pe tabloul de simplu feminin.
Favorită numărul 19, Dayana Yastremska a fost eliminată în turul al doilea la US Open de către americanca Madison Brengle, ocupantă a locului 84 WTA, scor 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 15 minute de joc. În continuare, Brengle o va întâlni la Flushing Meadows pe compatrioata Shelby Rogers. Aceasta din urma a trecut în turul doi de Elena Rybakina, scor 7-5, 6-1.
Naomi Osaka, în turul trei fără nicio emoție.
Câștigătoare în 2018 la US Open, Naomi Osaka s-a calificat la ediția din 2020 în turul al treilea după ce a învins-o pe Camila Giorgi, ocupanta locului 74 WTA, scor 6-1, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 11 minute de joc. În continuare, japoneza o va întâlni la Flushing Meadows pe ucraineanca Marta Kostyuk. Aceasta din urmă a produs azi surpriza la New York și a învins-o pe favorita numărul 21, Anastasija Sevastova.
Taylor Fritz, evoluție de excepție în turul secund la US Open!
Favoritul gazdelor, Taylor Fritz, se califică în turul al treilea la US Open după ce-l elimină pe francezul Gilles Simon, ocupant al locului 52 ATP, scor 7-5, 6-3, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și nouă minute de joc. În continuare, americanul în vârstă de 22 de ani se va duela cu învingătorul din meciul Denis Shapovalov și Kwon Soonwoo.
Cameron Norrie, calificare în premieră în turul trei al unui turneu de Grand Slam.
Cameron Norris, clasat pe locul 76 ATP, a obținut calificarea în turul trei la US Open după ce l-a învins fără probleme pe argentinianul Federico Coria, locul 103 ATP, scor 6-3, 6-4, 6-4, la capătul unui meci care a durat două ore și 8 minute de joc. În continuare, britanicul se va duela cu spaniolul Alejandro Davidovich Fokina, ocupantul locului 99 ATP.
Favoritul numărul 20 de la US Open, Pablo Carreno Busta, în turul al treilea.
Pablo Carreno Bustam ocupantul locului 27 ATP, s-a calificat în turul al treilea la US Open după ce a trecut de americanul Mitchell Krueger, scor 6-1, 6-2, 6-2, după o oră și 36 de minute de joc. În continuare, ibericul îl va întâlni la Flushing Meadows pe câștigătorul meciului dintre Berankis și Steve Johnson.
Principala favorită a tabloului feminin, OUT de la US Open 2020: Caroline Garcia a reușit să o învingă pe Karolina Pliskova, scor 6-1, 7-6(2).
Novak Djokovic a făcut spectacol pe Arthur Ashe Stadium, în fața unui adversar agresiv și foarte inspirat pe alocuri. Sârbul a reușit să se apere fantastic, a reușit puncte de excepție și s-a impus, 6-7(5), 6-3, 6-4, 6-2 în fața lui Kyle Edmund.
Avem și un francez căruia i-a mers bine în ultimele ore la New York. Stângaciul Adrian Mannarino a prins ultima poziție pe lista capilor de serie la Flushing Meadows și s-a calificat deja în turul trei, prin victoria cu 7-6(5), 7-5, 6-2 în fața lui Jack Sock (participant la Turneul Campionilor în 2017). Pentru Mannarino urmează un duel tare pentru un loc în optimi cu Alexander Zverev. S-au consemnat și două surprize: Kukushkin l-a eliminat pe favoritul 13 al tabloului masculin, Cristian Garin (Chile), în timp ce spaniolul de 21 de ani Alejandro Davidovich Fokina l-a învins pe polonezul Hubert Hurkacz (#24).
David Goffin a rezolvat și el ecuția turului doi, trecând - la fel ca Zverev - în patru seturi de Lloyd Harris, 7-6(6), 4-6, 6-1, 6-4. Belgianul îl va înfrunta mai departe pe Filip Krajinovic, care încă nu a cedat set la New York: sârbul a câștigat ambele meciuri directe din 2019, cu 2-0.
Alexander Zverev a ajuns cu bine în turul trei la US Open 2020. Germanul cap de serie 5 a cedat un set în fața americanului Brandon Nakashima (223 ATP), însă a reușit să închidă partida în patru seturi, la fel cum o făcuse și în primul tur, în fața sud-africanului Kevin Anderson. Miercuri, Zverev s-a impus cu 7-5, 6-7(8), 6-3, 6-1. Pentru un jucător care anul trecut la New York se chinuia cu meciuri de cinci seturi în fața lui Albot și Tiafoe, răspunsul din seturile 3 și 4 a fost o desfătare, Zverev fiind recunoscut în anii precedenți pentru felul în care consuma toată energia devreme în turneu.
Pentru că în ziua de astăzi se pare că în fața lui Nole doar umorul te mai salvează, sârbul fiind neînvins în meciurile oficiale de la startul sezonului, știrea momentului este că britanicul Kyle Edmund a devenit primul jucător care câștigă un tie-break în fața lui Novak Djokovic în 2020! Pe Arthur Ashe Stadium, Edmund s-a impus cu 7-5 în tie-break-ul manșei inaugurale. Favorții de pe tabloul masculin au câteva probleme în această zi: Sascha Zverev a cedat setul doi al partidei din turul doi în fața lui Brandon Nakashima, revenind apoi la conducere la general, 2-1, iar belgianul David Goffin este la 1-1 la seturi cu sud-africanul Lloyd Harris.
Jennifer Brady, aflată în premieră pe lista capilor de serie la un turneu de Mare Șlem, a reușit o victorie-bliț în fața lui CiCi Bellis, cea care își trăia clipa de glorie la US Open în 2014, pe când avea doar 15 ani. Brady s-a impus cu 6-1, 6-2, în 51 de minute, privind mai departe spre un posibil duel cu principala favorită a tabloului, Karolina Pliskova.
Petra Kvitova, favorită 6 a tabloului feminin, a risipit emoțiile într-un meci complicat cu reprezentanta Ucrainei, Kateryna Kozlova, reușind să se impună în minimum de seturi deși a avut de salvat minge de set în actul inaugural. Scorul final al partidei: 7-6(3), 6-2.
Prăbușire incredibilă pentru Kristina Mladenovic: favorita 30 a tabloului feminin a condus-o cu 6-1, 5-1 pe rusoaica de 20 de ani, Varvara Gracheva, însă a fost învinsă în set decisiv cu 6-0! Mladenovic a servit de două ori pentru calificarea în turul trei, însă nu a câștigat decât trei puncte în acele game-uri pe lansare. Gracheva a salvat partu mingi de meci pe propriul serviciu, la scorul de 6-1, 5-3 în favoarea sportivei din Franța, iar odată ajunsă în tie-break-ul setului doi, a defilat: a câștigat primele cinci puncte ale tie-break-ului, s-a impus apoi cu 7-2 pentru a forța intrarea în decisiv, iar în actul trei a și-a adjudecat 20 dintre primele 25 de puncte în drum spre 5-0. Ultimul game al meciului a fost un maraton în sine, cu 20 de puncte disputate: Gracheva a valorificat abia a patra minge de meci avută.
Primul meci încheiat pe tabloul principal masculin i-a adus victoria sârbului Filip Krajinovic (#26), 6-4, 6-1. 6-3, în fața americanului Marcos Giron.
Angelique Kerber, favorită 17 la US Open 2020, a avut nevoie de exact 100 de minute pentru a se califica în turul trei, câștigând duelul sută la sută german cu Anna-Lena Friedsam, 6-3, 7-6(6). Campioana din 2016 de la New York este neînvinsă din februarie 2013 în fața conaționalelor. Alte două favorite au acces în turul trei: Petra Martic (#8) a trecut cu 6-3, 6-4 de Kateryna Bondarenko, iar Anett Kontaveit (#14) s-a impus cu 6-4, 6-1 în fața slovenei Kaja Juvan.
Ziua a treia la US Open 2020 începe cu o surpriză pe tabloul feminin: favorita 12, Marketa Vondrousova, a fost eliminată din competiție, în 65 de minute, de Aliaksandra Sasnovich. Sportiva din Belarus s-a impus cu 6-1, 6-2, în fața unei jucătoare care nu se regăsește în turneele de Mare Șlem după finala jucată la Roland Garros, anul trecut.
UPDATE / A început ziua a treia la US Open 2020. Din păcate, nici astăzi New York-ul nu scapă de ploaie, ceea ce înseamnă că meciurile de pe terenurile secundare au fost întrerupte rapid, iar pe Louis ARmstrong Arena s-a închis acoperișul la partida nemțoaicelor, Angelique Kerber versus Anna-Lena Friedsam.

Programul US Open 2020 | Miercuri, 2 septembrie

ATP:
  • 18.00 Krajinovic - Giron
  • 19.30 Davidovich Fokina - Hurkacz
  • 19.30 Gerasimov - Thompson
  • 19.30 Harris - Goffin
  • 19.30 Kukushkin - Garin
  • 19.30 Nakashima - Zverev
  • 20.30 Djokovic - Edmund
  • 21.00 Mannarino - Sock
  • 21.00 Mmoh - Struff
  • 21.30 Londero - Coric
  • 21.30 Norrie - Coria
  • 23.00 Berankis - Johnson
  • 23.00 Carreno-Busta - Krueger
  • 23.00 Simon - Fritz
  • 00.00 Shapovalov - Soonwoo
  • 03.30 Tsitsipas - Cressy
WTA:
  • 18.00 Bondarenko - Martic
  • 18.00 Juvan - Kontaveit
  • 18.00 Kerber - Friedsam
  • 18.00 Linette - Kovinic
  • 18.00 Mladenovic - Gracheva
  • 18.00 Vondrousova - Sasnovich
  • 19.00 Kozlova - Kvitova
  • 19.30 Bellis - Brady
  • 19.30 Lapko - Putintseva
  • 20.00 Flipkens - Pegula
  • 21.30 Kostyuk - Sevastova
  • 21.30 Li - Riske
  • 21.30 Pliskova - Garcia
  • 21.30 Rybakina - Rogers
  • 02.00 Brengle - Yastremska
  • 02.00 Osaka - Giorgi
Donna Vekic câștigă duelul cu Kristyna Pliskova și o va întâlni în turul doi pe Patricia Țig.
Kim Clijsters este eliminată în primul tur la US Open de către Ekaterina Alexandrova, scor 6-3, 5-7, 1-6.
Finalistul de anul trecut, Daniil Medvedev, a obținut calificarea în turul al doilea la US Open după ce l-a învins fără emoții pe Federico Delbonis, scor 6-1, 6-2, 6-4, la capătul unui meci care a durat o oră și 47 de minute de joc. În continuare, rusul îl va întâlni la New York pe australianul Christopher O'Connell.
Frances Tiafoe trece de Andreas Seppi, scor 4-6, 6-4, 6-3, 7-5, și se califică în turul al doilea US Open.
Richard Gasquet s-a calificat în turul doi la US Open, după ce l-a învins pe Karlovic în minimum de seturi, scor 7-6, 7-6, 6-1.
Venus Williams este eliminată în primul tur de Karolina Muchova, scor 6-3, 7-5.
Marton Fucsovics se califică în turul doi după ce trece de bolivianul Hugo Dellien, scor 6-3, 6-3, 6-1.
Grigor Dimitrov se califică în turul doi la US Open după ce trece fără nicio emoție de Tommy Paul, scor 6-4, 6-3, 6-1.
Milos Raonic se califică în turul al doilea după ce trece fără probleme de Leonardo Mayer, scor 6-3, 6-2, 6-3.
Victoria Azarenka avansează în turul doi după ce trece fără emoții de Barbara Haas, scor 6-1, 6-2.
Ons Jabeur se califică în turul doi la US Open după ce trece de poloneza Kawa, scor 6-2, 7-6.
Kaia Kanepi a revenit cu succes la US Open. Estona care o elimina pe Simona Halep la ediția din 2018 încă din primul tur s-a calificat în turul al doilea la ediția din 2020 după ce a trecut de Katerina Siniakova, scor 6-1, 6-2.
Eliminată încă din optimile de finală săptămâna trecută la turneul de la Cincinnati, Serena Williams a părut mult mai dispusă la joc azi, în meciul din primul tur de la US Open. Marea campioană din Statele Unite ale Americii s-a calificat în runda secundă după ce a trecut de compatrioata ei, Kristie Ahn, scor 7-5, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 27 de minute de joc.
Cea mai titrată jucătoare de tenis din Era Open a început greu meciul, iar Ahn a profitat cu fiecare șansă pe care și-a procurat-o sau pe care a primit-o în dar de la Serena. Americanca și-a reglat tirul la timp și a obținut o calificare facilă în turul al doilea la turneul ei de casă, pe care l-a câștigat în șase rânduri: 1999, 2002, 2008, 2012, 2013, 2014.
Rușii se simt bine în "bula" de la New York. Pe lângă superba reușită a lui Andrey Kuznetsov, Karen Khachanov (cap de serie 11) a revenit după pierderea primelor două seturi pentru a-l învinge pe italianul Sinner, 3-6, 6-7, 6-2, 6-0, 7-6, după 3 ore și 44 de minute de joc. Andrey Rublev, favorit 10, a avut viața mai ușoară în fața francezului Jeremy Chardy, obținând biletul pentru turul secund cu o victorie cu 6-4, 6-4, 6-3. Din păcate pentru fanii tenisului din Rusia, Kuznetsov și Khachanov se vor înfrunta în meci direct pentru un loc în turul al treilea.
Sofia Kenin, campioana de la Australian Open, a început lansat cursa de la US Open 2020, cu o victorie-bliț, în 68 de minute, cu dublu 6-2 în fața belgiencei Yanina WIckmayer. Kenin a avut procentaj de 100% și la mingi de break convertite (4 din 4) și la mingi de break apărate pe lansarea sa (5 din 5).
Revenire de excepție pentru Andy Murray! Fostul numărul unu mondial supraviețuiește în turneu, reușind o victorie cu 4-6, 4-6, 7-6(5), 7-6(4), 6-4 în fața japonezului Yoshihito Nishioka.
Tsvetana Pironkova a impresionat și ea, la primul meci jucat în circuit după trei ani. Sportiva din Bulgaria, în vârstă de 32 de ani, evoluase ultima dată la Wimbledon 2017, fiind învinsă de Caroline Wozniacki. Marți, pe Terenul 15, Pironkova a tranșat în 80 de minute duelul din turul inaugural cu Liudmila Samsonova (120 WTA), scor 6-2, 6-3.
Tenisul american reușește să se remarce la fiecare turneu de Mare Șlem cu câte o poveste de excepție. Marți, a fost rândul Katrinei Scott (637 WTA) să impresioneze. Are doar 16 ani, a primit invitație pe tabloul principal pe ultima sută de metri, ca urmare a numărului mare de retrageri de la simplu feminin, iar la debutul său la Flushing Meadows a învins-o pe rusoaica Natalia Vikhlyantseva (23 ani, 131 WTA), scot 7-6(3), 6-2.
Revenire impresionantă în circuit pentru Andrey Kuznetsov (29 ani). După doi ani și șapte luni de absență din circuit, provocată de o accidentare gravă la șold, rusul l-a învins în minimum de seturi pe americanul Sam Querrey, scor 6-4, 7-6(6), 6-2. Kuznetsov nu mai figurează în clasamentul mondial și a intrat pe tablou în urma retragerii japonezului Kei Nishikori.
Austriacul Dominic Thiem s-a calificat rapid în turul secund la US Open 2020, profitând de abandonul spaniolului Jaume Munar după încheierea setului secund al partidei din turul 1. Thiem a câștigat manșele inaugurale cu 7-6(6), 6-3.

Favoritele 16 și 22, Elise Mertens și Amanda Anisimova, au obținut deja biletele pentru turul secund. Reprezentanta Belgiei s-a impus cu 6-2, 6-2 în fața Laurei Siegemund (Germania), în timp ce tânăra americancă a trecut cu 7-5, 7-5 de Viktoriya Tomova (Bulgaria). De asemenea, Sorana Cîrstea a devenit prima româncă ajunsă în turul doi la US Open 2020.
UPDATE Garbine Muguruza este prima jucătoare calificată în turul doi în această a doua zi de întreceri de la US Open 2020. Nao Hibino a condus-o pe favorita 10 a taloului cu 4-1 în primul set, însă spaniola a răspuns cu șapte game-uri câștigate consecutiv pentru a-și netezi drumul spre victorie. Muguruza a ratat prima minge de meci, la retur, însă după o oră și 31 de minute s-a impus pe serviciu, stabilind scorul final, 6-4, 6-4.
picture

Garbine Muguruza, în turul doi la US Open 2020

Startul meciurilor de marți de la New York a fost decalat cu o oră, din cauza ploii. Singura arenă pe care s-a început la ora programată inițial este Louis Armstrong Arena, acolo unde, sub acoperiș, Garbine Muguruza a câștigat cinci game-uri consecutiv, de la scorul de 1-4, pentru a-și adjudeca setul inaugural în fața niponei Nao Hibino cu 6-4. Organizatorii au reușit însă să pregătească terenurile pentru joc, iar în acest moment partidele încep pe rând pretutindeni în complexul de la Flushing Meadows - inclusiv duelul Soranei Cîrstea cu Christina McHale. Duelul Muguruza - Hibino se va încheia însă sub acoperiș.

Programul US Open 2020 | Marți, 1 septembrie

ATP
  • Kuznetsov – Querrey 18.00
  • McDonald – Ruud 18.00
  • Nagal – Klahn 18.00
  • Ruusuvuori – Bedene 18.00
  • Sinner – Khachanov 18.00
  • Murray – Nishioka 19.00
  • Auger-Aliassime – Monteiro 19.30
  • Chardy – Rublev 19.30
  • Cilic – Kudla 19.30
  • Gombos – Albot 19.30
  • Munar – Thiem 19.30
  • Daniel T. – Barrere 20.00
  • Pospisil – Kohlschreiber 20.00
  • Pella – Wolf 21.00
  • Seyboth Wild – Evans 21.00
  • Bautista Agut – Sandgren 21.30
  • Lopez – Carballes Baena 21.30
  • Mayer – Raonic 21.30
  • Moutet – Vesely 21.30
  • O’Connel – Djere 21.30
  • Fucsovics – Dellien 23.00
  • Granollers – Majchrzak 23.00
  • Caruso – Duckworth 23.30
  • De Minaur – Martin 23.30
  • Karlovic – Gasquet 23.30
  • Mager – Kecmanovic 23.30
  • Millman – Basilashvili 00.30
  • Tiafoe – Seppi 00.30
  • Berrettini – Soeda 01.00
  • Sugita – Humbert 01.00
  • Dimitrov – Paul 01.30
  • Delbonis – Medvedev 03.30
WTA
  • Bonaventure – Zhang 18.00
  • Cirstea – McHale 18.00
  • Gasparyan – Puig 18.00
  • Hibino – Muguruza 18.00
  • Mertens – Siegemund 18.00
  • Pironkova – Samsonova 18.00
  • Tomova – Anisimoa 18.00
  • Vikhlyantseva – Scott 19.30
  • Watson – Konta 19.30
  • Davis – Cornet 20.00
  • Liu – Sorribes Tormo 20.00
  • Zvonareva – Fernandez 20.00
  • Ahn – Serena Williams 21.00
  • Kalinskaya – Stojanovic 21.30
  • Siniakova – Kanepi 21.30
  • Wickmayer – Kenin 21.30
  • Jabeur – Kawa 22.00
  • Teichmann – Bolsova Zadoinov 22.00
  • Azarenka – Haas 23.00
  • Sabalenka – Dodin23.00
  • Kuzmova – McNally 23.30
  • Stephens – Buzarnescu 23.30
  • Swiatek – Kudermetova 23.30
  • Keys – Babos 00.00
  • Pera – Diyas 01-00
  • Tig – Nara 01.00
  • Vickery – Townsend 01.00
  • Clijsters – Alexandrova 01.30
  • Diatchenko – Govortsova 01.30
  • Sakkari – Voegele 01.30
  • Vekic – Kr. Pliskova 01.30
  • Muchova – Venus Williams 02.00

Rezultatele zilei 1 la US Open 2020

picture

US OPEN 2020 | Cele mai frumoase mingi ale primei zile

Americanul Michael Mmoh încheie prima zi de la US Open cu victorie în fața portughezului Joao Sousa, scor 2-6, 7-5, 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat două ore și 36 de minute de joc.
Jessica Pegula se califică în turul al doilea la US Open după ce trece cu mari emoții de Marie Bouzkova, scor 3-6, 6-2, 7-6 (3), la capătul unui meci de aproape trei ore de joc.
Alison Riske se califică în turul doi la US Open după ce trece de sportiva din Germania, Tatjana Maria, locul 95 WTA, scor 6-3, 6-2.
Naomi Osaka se impune în primul set cu Misaki Doi, scor 6-2, însă adversara ei reușește apoi să trimită meciul în set decisiv, după ce ia manșa a doua cu scorul de 7-5! Până la urmă, Osaka se impune și se califică în turul al doilea.
Kirsten Flipkens este prima jucătoare care elimină în prima zi o favorită la US Open. Belgianca a învins-o pe favorita numărul 32, suedeza Rebecca Peterson, scor 7-6 (1), 6-4, după două ore și 4 minute de joc.
picture

US OPEN 2020 | Cele mai tari loburi din prima zi

Surpriză mare pe tabloul masculin! John Isner, favoritul numărul 16, este eliminat încă din primul tur de la US Open de compatriotul Steve Johnson, locul 64 ATP, scor 6-7, 6-3, 5-7, 6-3, 7-6, după aproape patru ore de joc.
Dayana Yastremska, locul 25 WTA, se califică în turul doi la US Open cu ceva emoții. Ucraineanca s-a impus în fața Astrei Sharma, locul 126 WTA, scor 6-3, 6-7, 7-6, la capătul unui meci care a durat două ore și 19 minute de joc.
Triplu campion la US Open (2011, 2015 și 2018), Novak Djokovic a pornit în căutarea titlului major cu numărul 18, pe care-l poate obține chiar la Flushing Meadows dacă mai bifează încă șase victorii. Marele campion sârb s-a calificat în turul al doilea la US Open după ce a trecut în trei seturi de bosniacul de pe locul 109 ATP, Damir Dzumhur. Djokovic s-a impus la capătul unui meci care a durat aproape două ore de joc, scor 6-1, 6-4, 6-1.
Filip Krajinovic, evoluție entuziasmantă în fața lui Mikael Ymer! Sârbul l-a învins pe suedez, scor 6-2, 7-6, 6-3, la capătul unui meci care a durat două ore și 17 minute de joc.
Kyle Edmund a trecut cu ceva emoții de Alexander Bublik, pe care l-a învins la capătul unui meci care a durat două ore și 49 de minute de joc, scor 2-6, 7-5, 7-5, 6-0, În continuare, britanicul se va duela cu învingătorul meciului dintre Djokovic și Dzumhur, meci în care Nole conduce cu 2-0 la seturi.
Anett Kontaveit, locul 21 WTA, a eliminat-o în primul tur pe favorita gazdelor, americanca Danielle Collins, scor 5-7, 6-2, 6-2, la capătul unui meci care a durat două ore și 8 minute de joc. În continuare, estona se va întâlni la Flushing Meadows cu slovena Kaja Juvan, locul 113 WTA.
Marketa Vondrousova a reușit prima victorie de la această ediție a US Open-ului, încheind cel mai rapid duelul din primul tur. Sportiva din Cehia a reușit prima sa victorie în turneele de Mare Șlem după parcursul de vis încheiat cu finală la Roland Garros, în 2019.
Karolina Pliskova, principala favorită de la US Open 2020, a intrat greoi în partida cu Anhelina Kalinina, pierzându-și de două ori serviciul în setul inaugural, însă și-a găsit ritmul la timp, la 4-4, pentru a-și asigura o victorie în minimum de manșe, trecând linia de finiș cu accelerația la podea, după opt game-uri câștigate consecutiv: 6-4, 6-0.
Pe tabloul feminin, favoritele au trecut cu bine până acum de primul tur: Angelique Kerber (#17) a învins-o pe Ajla Tomljanovic cu 6-4, 6-4, Petra Kvitova (#6) a învins-o pe Irina Begu - 6-3, 6-2, iar Kristina Mladenovic (#30) a trecut de Hailey Baptiste cu 7-5, 6-2

Primele surprize de la US Open 2020

Tabloul masculin a înregistrat primele surprize la US Open 2020: Egor Gerasimov, din Belarus, a reușit-o pe prima, eliminându-l pe favoritul 18 al tabloului masculin - Dusan Lajovic (Serbia), scor 6-1, 4-6, 6-4, 6-4. Iar mai departe, britanicul Cameron Norrie a finalizat o revenire de senzație în fața argentinianului de buzunar, Diego Schwartzman (#9), impunându-se cu 3-6, 4-6, 6-2, 6-1, 7-5.
În schimb, grecul Stefanos Tsitsipas (#4) a trecut fără emoții de meciul inaugural de la Flushing Meadows, 6-2, 6-1, 6-1 în fața spaniolului Albert Ramos Vinolas. De asemenea, favoriții 12 și 32, Denis Shapovalov și Adrian Mannarino, au obținut biletul pentru turul secund, prin victorii în patru seturi cu Sebastian Korda și, respectiv, Lorenzo Sonego. Borna Coric (#27) și veteranul Gilles Simon au reușit victorii în minimum de seturi, eliminându-i pe Pablo Andujar și Mohamed Safwat (Egipt).
Alexander Zverev, favorit 5 la US Open 2020, s-a impus în patru seturi în cel mai interesant duel al zilei, cu sud-africanul Kevin Anderson, 7-6(2), 5-7, 6-3, 7-5.

Program US Open 2020 | Luni 31 august

Arthur Ashe Stadium (începând cu 19:00)
  • Pliskova - Kalinina
  • Kevin Anderson - Alexander Zverev
Arthur Ashe Stadium (începând cu 03:00)
  • Novak Djokovic - Damir Dzumhur
  • Naomi Osaka - Misaki Doi
Louis Armstrong Stadium (începând cu 18:00)
  • A. Kerber - A. Tomljanovic
  • D. Shapovalov - S. Korda
  • C. Gauff - A. Sevastova
  • S. Johnson - J. Isner
  • T. Maria - A. Riske
Terenul 17 (începând cu 18:00)
  • K. Mladenovic - H. Baptiste
  • I. Begu - P. Kvitova
  • S. Tsitsipas - A. Ramos-Vinolas
  • D. Collins - A. Kontaveit
  • R. Opelka - D. Goffin
Terenul 5 (începând cu 18:00)
  • D. Schwartzman - C. Norrie
  • D. Koepfer - T. Fritz
  • K. Edmund - A. Bublik
  • R. Montgomery - Y. Putintseva
  • M. Bouzkova - J. Pegula
Așteptarea a luat sfârșit! Ne pregătim de o ediție a US Open inedită, o ediție pe care nu ne-o puteam imagina în urmă cu câteva luni. La începutul sezonului ne gândeam la US Open ca la ultima strigare de pe scena turneelor majore, însă iată că pandemia de coronavirus a dat tot programul peste cap. Australian Open s-a desfășurat conform planului, Roland Garros a fost amânat, Wimbledon anulat, iar US Open debutează pe 31 august.
US Open
Ne pregătim, așadar, de primul turneu de Grand Slam pe timp de pandemie, un turneu de la care vor absenta multe nume mari, printre care campionii en-titre, Rafael Nadal și Bianca Andreescu, apoi Roger Federer, Stanislas Wawrinka, Ashleigh Barty, Simona Halep sau Elina Svitolina. Va fi o ediție aparte fără doar și poate. Chiar și fără aceste nume uriașe, sportul alb se pregătește de două săptămâni pline de tenis de cea mai înaltă calitate.

US Open 2020 | Programul primelor două zile

Organizatorii au publicat programul primelor două zile de concurs pentru US Open 2020.
Irina Begu este singura dintre cele patru jucătoare din România care vor da start-joc luni, pe Terenul 17, cu super-duelul cu Petra Kvitova, pe Terenul 17. Ziua de luni îi va aduce pe Arthur Ashe Stadium pe campionii ediției 2018 de la Flushing Meadows, Novak Djokovic și Naomi Osaka - în sesiunea de seară, de la ora României 2.00, ceea ce înseamnă că nipona nu va avea prea mult timp de recuperare pentru accidentarea care a forțat-o să abandoneze din finala de la Western & Southern Open. Meciul zilei se anunță a fi duelul dintre Alexander Zverev, câștigător al Turneului Campionilor, și sud-africanul Kevin Anderson, fost finalist la US Open (2017).
Programul româncelor în primul tur la US Open 2020:
Luni, 31 august
  • Irina Begu vs. Petra Kvitova (cap de serie 6) - Terenul 17, în jurul orei 19.30, după meciul Mladenovic - Baptiste
Marți, 1 septembrie
  • Sorana Cîrstea vs. Christina McHale - Terenul 7, de la ora 18.00, primul meci
  • Patricia Țig vs. Kurumi Nara - Terenul 15, ultimul meci
  • Mihaela Buzărnescu vs. Sloane Stephens (cap de serie 26) - Terenul 17, al patrulea meci
Ziua de marți aduce pe principala arenă de la Flushing Meadows finaliștii de anul trecut: Serena Williams și Daniil Medvedev.

US Open 2020 | Tabloul masculin, dominat de meciuri captivante

Așa cum anunțasem încă dinainte de tragerea la sorți, principalii favoriți pe tabloul masculin de la US Open sunt Novak Djokovic, de trei ori câștigător la Flushing Meadows, și Dominic Thiem, care a ajuns cel mai departe până în sferturile de finală la New York (2018). Totuși, bookmakerii sunt de părere că al doilea favorit să câștige marele trofeu la US Open este Daniil Medvedev, care a jucat anul trecut finala turneului american, în compania lui Rafael Nadal.
Novak Djokovic
Câștigător a 17 titluri de Grand Slam, Novak Djokovic este pe urmele lui Federer (20 de titluri majore) și Rafael Nadal (19 titluri majore). Sârbul va juca în primul tur cu bosniacul Damir Dzumhur (107 ATP). Până acum, cei doi s-au mai întâlnit de două ori în circuit. Dzumhur nu a reușit niciodată să-i ia set lui Nole. În turul secund, Djokovic se va întâlni cu învingătorul partidei dintre Kyle Edmund (44 ATP) și Alexander Bublik (51 ATP).

Meciurile din turul întâi pe tabloul masculin:

  • N. Djokovic [1] vs D. Dzumhur
  • K. Edmund vs A. Bublik
  • J. Sousa vs M. Mmoh
  • P. Martinez vs J. Struff [28]
  • P. Carreno-Busta [20] vs Y. Uchiyama
  • M. Krueger vs P. Sousa
  • F. Gaio vs R. Berankis
  • S. Johnson vs J. Isner [16]
  • D. Shapovalov [12] vs S. Korda
  • T. Kwiatkowski vs K. Soon-woo
  • M. Safwat vs G. Simon
  • D. Koepfer vs T. Fritz [19]
  • F. Krajinovic [26] vs M. Ymer
  • M. Giron vs M. Polmans
  • L. Harris vs M. Cecchinato
  • R. Opelka vs D. Goffin [7]
  • S. Tsitsipas [4] vs A. Ramos-Vinolas
  • M. Cressy vs J. Kovalik
  • J. Londero vs E. Donskoy
  • P. Andujar vs B. Coric [27]
  • D. Lajovic [18] vs E. Gerasimov
  • S. Travaglia vs J. Thompson
  • A. Balazs vs M. Kukushkin
  • U. Blanch vs C. Garin [13]
  • D. Schwartzman [9] vs C. Norrie
  • J. Jung vs F. Coria
  • A. Davidovich Fokina vs D. Novak
  • P. Gojowczyk vs H. Hurkacz [24]
  • A. Mannarino [32] vs L. Sonego
  • J. Sock vs P. Cuevas
  • P. Lorenzi vs B. Nakashima
  • K. Anderson vs A. Zverev [5]
  • M. Berettini [6] vs G. Soeda
  • Y. Sugita vs U. Humbert
  • E. Ruusuvuori vs A. Bedene
  • M. McDonald vs C. Ruud [30]
  • B. Paire [17] vs K. Majchrzak
  • S. Caruso vs J. Duckworth
  • T. Daniel vs G. Barrere
  • J. Chardy vs A. Rublev [10]
  • G. Dimitrov [14] vs T. Paul
  • M. Fucsovics vs H. Dellien
  • F. Tiafoe vs A. Seppi
  • J. Millman vs N. Basilashvili [22]
  • G. Pella [29] vs J. Wolf
  • F. Lopez vs R. Carballes Baena
  • C. O'Connell vs L. Djere
  • F. Delbonis vs D. Medvedev [3]
  • R. Bautista Agut [8] vs T. Sandgren
  • G. Mager vs M. Kecmanovic
  • V. Pospisil vs P. Kohlschreiber
  • L. Mayer vs M. Raonic [25]
  • A. De Minaur [21] vs A. Martin
  • I. Karlovic vs R. Gasquet
  • A. Kuznetsov vs. S. Querrey
  • J. Sinner vs K. Khachanov [11]
  • F. Auger-Aliassime [15] vs T. Monteiro
  • A. Murray vs Y. Nishioka
  • C. Moutet vs J. Vesely
  • T. Seyboth Wild vs D. Evans [23]
  • M. Cilic [31] vs D. Kudla
  • N. Combos vs R. Albot
  • S. Nagal vs B. Klahn
  • J. Munar vs D. Thiem [2]

US Open 2020 | Tabloul feminin, patru românce iau startul la Flushing Meadows

Chiar dacă doar patru jucătoare din Top 10 WTA iau startul la US Open, partidele din primul tur și posibilele întâlniri din fazele avansate ale competiției sunt cu adevărat interesante. În absența unor jucătoare ca Ashleigh Barty și Simona Halep, Karolina Pliskova va fi cap de serie numărul 1, iar campioana de la Australian Open 2020, Sofia Kenin, favorita cu numărul doi. Pliskova are parte de un prim tur accesibil, împotriva ucrainencei Anhelina Kalinina (locul 145 WTA), iar în turul al doilea poate da peste câștigătoarea dintre Caroline Garcia sau Jasmine Paolini.
Frühes Aus für Karolina Pliskova
De partea cealaltă, Sofia Kenin se va duela în turul întâi cu belgianca Yanina Wickmayer (146 WTA). În turul doi, tânăra jucătoare din Statele Unite ale Americii poate da peste câștigătoarea meciului dintre Leylah Annie Fernandez (locul 111 WTA) și Vera Zvonareva (270 WTA). Pe tabloul de simplu feminin, România va avea patru reprezentante. Irina Begu (numărul 70 WTA), Sorana Cîrstea (numărul 77 WTA), Patricia Țig (numărul 86 WTA) și Mihaela Buzărnescu (numărul 122 WTA).Meciurile de la US Open vor fi stransmise în direct și în exclusivitate pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport Player. Așa arată meciurile româncelor din primele tururi:
  • Irina Begu vs. Petra Kvitova
  • Sorana Cîrstea vs. Christina McHale
  • Patricia Țig vs. Kurumi Nara
  • Mihaela Buzărnescu vs. Sloane Stephens

Meciurile din turul întâi pe tabloul feminin:

  • Ka. Pliskova [1] vs A. Kalinina
  • J. Paolini vs C. Garcia
  • C. Bellis vs T. Korpatsch
  • A. Blinkova vs J. Brady [28]
  • A. Kerber [17] vs A. Tomljanovic
  • C. Dolehide vs A. Friedsam
  • A. Li vs A. Rus
  • T. Maria vs A. Riske [13]
  • M. Vondrousova [12] vs G. Minnen
  • F. Di Lorenzo vs A. Sasnovich
  • V. Golubic vs V. Lapko
  • R. Montgomery vs Y. Putintseva [23]
  • K. Mladenovic [30] vs H. Baptiste
  • V. Gracheva vs P. Badosa
  • K. Bondarenko vs A. Kiick
  • T. Martincova vs P. Martic [8]
  • N. Osaka [4] vs M. Doi
  • C. Giorgi vs A. Van Uytvanck
  • M. Kostyuk vs D. Kasatkina
  • C. Gauff vs A. Sevastova [31]
  • M. Linette [24] vs M. Inglis
  • D. Kovinic vs L. Cabrera
  • U. Arconada vs K. Juvan
  • D. Collins vs A. Kontaveit [14]
  • E. Rybakina [11] vs K. Zavatska
  • I. Khromacheva vs S. Rogers
  • M. Brengle vs L. Tsurenko
  • A. Sharma vs D. Yastremska [19]
  • R. Peterson [32] vs K. Flipkens
  • M. Bouzkova vs J. Pegula
  • K. Kozlova vs W. Osuigwe
  • I. Begu vs P. Kvitova [6]
  • M. Keys [7] vs T. Babos
  • J. Teichmann vs A. Bolsova
  • L. Davis vs A. Cornet
  • Y. Bonaventure vs S. Zhang [25]
  • D. Vekic [18] vs Kr. Pliskova
  • P. Tig vs. K Nara
  • T. Pironkova vs L. Samsonova
  • N. HIbino vs G. Muguruza [10]
  • M. Sakkari [15] vs S. Voegele
  • B. Pera vs Z. Diyas
  • N. Vikhlyantseva vs K. Scott
  • V. Tomova vs A. Anisimova [22]
  • S. Stephens [26] vs M. Buzarnescu
  • V. Diatchenko vs O. Govortsova
  • M. Gasparyan vs M. Puig
  • K. Ahn vs S. Williams [3]
  • A. Sabalenka [5] vs O. Dodin
  • V. Azarenka vs B. Haas
  • S. Vickery vs T. Townsend
  • I. Swiatek vs V. Kudermetova [29]
  • K. Muchova [20] vs V. Williams
  • A. Kalinskaya vs N. Stojanovic
  • S. Cirstea vs C. McHale
  • H. Watson vs J. Konta [9]
  • E. Mertens [16] vs L. Siegemund
  • C. Liu vs S. Sorribes Tormo
  • V. Kuzmova vs C. McNally
  • K. Clijsters vs E. Alexandrova [21]
  • O. Jabeur [27] vs K. Kawa
  • K. Siniakova vs K. Kanepi
  • V. Zvonareva vs L. Fernandez
  • Y. Wickmayer vs S. Kenin [2]
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo